The Square

"Pikimusta ja veitsenterävä satiiri pitää pilkkanaan niin kulttuurieliittiä kuin hyvinvointiyhteiskuntaa. Vuoden parhaimmistoon kuuluvan elokuvan pitäisi olla pakkokatsottavaa kaikille." ★★★★★ Niko Ikonen, Episodi

"Taidemaailman onttous ja keskiluokan turhamaisuus saavat kyytiä hulvattomassa satiirissa. Ruben Östlundin The Square -elokuva on täynnä sopimattomia tilanteita." ★★★★ HS

"Ällistyttävä elokuva" ★★★★ Peter Bradshaw, The Guardian

Ruotsalaisen Ruben Östlundin (ohjannut mm. loistavan Kinollakin pyörineen Turisti-elokuva) ohjaama hersyvä satiiri voitti Cannesin Kultaisen palmun keväällä 2017.

Christian on nykytaiteen museon arvostettu kuraattori, jolle työ on kaikki kaikessa. Hänen tuleva näyttelynsä ”The Square” on kantaaottava tilataideteos, jossa yleisö haastetaan auttamaan lähimmäistään. Mutta joskus on vaikea yltää omiin yleviin periaatteisiinsa: Christianin kännykkä varastetaan ja hänen oma tökerö käytöksensä johtaa nolojen tilanteiden kierteeseen. Samaan aikaan museon PR-toimisto on luonut tulevalle näyttelylle epätavallisen kampanjan, jonka synnyttämä kohu ajaa Christianin ja koko museon kriisin syövereihin. 

Elokuvaa tähdittävät tanskalainen Claes Bang, Elisabeth Moss (Mad MenThe Handmaid’s Tale) ja Dominic West (The Wire). 

 

"Mustan huumorin helmi" Jessica Kiand, The Playlist

"Nokkela ja riemastuttava" Emily Yoshida, The New York Magazine

"Älyttömän kunnianhimoinen" Todd McCarthy, The Hollywood Reporter

"Ruben Östlund turns art world satire into performance-art cinema. The Force Majeure director returns with a thrillingly weird study of an art gallery director whose life goes into meltdown after his mobile phone is stolen. – …sets out to make your jaw drop. And it succeeds. – Östlund may have been inspired by Roy Andersson or maybe Lars Von Trier. There is a drop of Buñuel there too – but Östlund’s own signature is plain. This is high wire cinema."

★★★★ Peter Bradshaw, The Guardian

"…elokuva rusikoi herkullisesti tekopyhyyttä, taideinstituutioita ja mediaa. Kettuilu on riemastuttavan alleviivattua: yksi museon keskeinen teos on joukko sorakasoja, joiden takana loistaa neonkirjaimilla teksti ”You have nothing”. 

Östlund on antanut ymmärtää, että lähes kaikilla kohtauksilla on ollut vastineensa tosielämässä. Jopa juhlaillallisten piinaavalla performanssilla on esikuvansa. 

Todellisuudesta irrotetut tilanteet rullaavat elokuvassa sujuvasti ja äkkiväärästi. The Squaressa katsojan on vaikea arvata, miten se jatkuu. Tapahtumat tulevat vääjäämättömästi vastaan kuin Coenin veljesten Big Lebowski -elokuvassa. 

Tarinaa tukee hyvä näyttelijätyö. Claes Bang on hersyvä itseriittoisena, mutta pelkurimaisena museojohtajana. Elisabeth Mossin ( Mad Menin Peggy Olson) näyttelemä puolikajahtanut toimittaja Anne on puolestaan melkein pelottava ilmestys. 

Östlundin taituruutta ovat myös oivaltavat rinnastukset. Mitä tekee valkoinen keskiluokkainen mies kahvimukilla ja sanomalehdellä – ja mitä kerjäläinen?"

Miska Rantanen ★★★★ HS

 

Ohjaus: Ruben Östlund

Käsikirjoitus: Ruben Östlund

Näyttelijät: Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West

Kieli: Englanti, ruotsi, tanska. Tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi.

Levittäjä: Finnkino Oy

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

2h 22min K-12 Väkivaltaista sisältöä Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä