Tottelemattomuus

(DISOBEDIENCE)

Naomi Aldermanin romaaniin perustuva draamaelokuva seuraa New Yorkissa valokuvaajan uraa tehneen Ronitin (Rachel Weisz) paluuta Lontooseen synnyinseuduilleen. Hänet on vuosikymmeniä aiemmin torjuttu ortodoksijuutalaisesta yhteisöstä lapsuuden ihastuksen vuoksi. Paluu tuo yhteisön ja perheen jännitteet jälleen pintaan, ja tukahdettu rakkaus Estiin (Rachel McAdams) syttyy uudestaan vaarantaen kaiken mitä perhe on vaalinut.

Tottelemattomuus on vastikään Oscarilla palkitun chileläisohjaaja Sebastián Lelion (Fantastinen nainen) uusi elokuva.

 

"Kaksi ihanaa Rachelia vakuuttaa rakastavaisina tummasävyisessä draamassa, jossa itsensä hyväksymisen hinta on tulla perheensä hylkäämäksi.

– Tottelemattomuus toimii etenkin vahvojen naisnäyttelijöiden ja heidän välisensä kemian ansiosta. Ja naisten välinen kemia todella toimii. Sekä Rachel Weisz Ronitina että Rachel McAdams vakuuttavat rooleissaan. McAdamsille Estin rooli on ehkä hänen parhaansa."

★★★★ Susanna Karhapää, Episodi

"Tottelemattomuus on hillitty ja hallittu elokuva, joka kuvaa kahden naisen rakkautta kulttuurin ja uskonnon paineessa.

– Chileläinen Sebastián Lelio sai parhaan ulkomaisen elokuvan Oscarin tänä vuonna edellisellä elokuvallaan Fantastinen nainen (2017). Sitä ennen hän teki elokuvan Gloria (2013). Kummassakin on kyse naisen oikeudesta elää siten kuin hän haluaa, ympäristön paineista välittämättä.

Teema jatkuu Lelion ensimmäisessä englanninkielisessä ohjaustyössä Tottelemattomuus, joka perustuu löyhästi Naomi Aldermanin romaaniin.

– Rachelit Weisz ja McAdams tekevät hienosti kaksi hyvin erilaista naiskuvaa. Amerikkalaistunut Ronit on suorapuheinen ja räväkkä, hiljainen Esti ainakin pinnalta katsoen yhteisönsä tahtoon ja perinteisiin alistunut.

Jo 1990-luvun lopulla elokuvauransa aloittanut, mutta aina jotenkin paitsioon jäänyt amerikkalaisnäyttelijä Alessandro Nivola astuu nyt varjoista muokatakseen Dovidista ristiriitaisen ja hyvin inhimillisen hahmon.

– Tottelemattomuuden paras puoli on se, että Lelio ja hänen käsikirjoittajakumppaninsa Rebecca Lenkiewicz säilyttävät koko ajan älykkään ja kunnioittavan suhtautumisen sekä elokuvansa henkilöihin, kulttuuriseen taustaan että aiheeseen ylipäätään.

Vanhoillisen uskonnollisen yhteisön tiukka sisäinen kontrolli on se, mistä lähdetään, mutta elokuva laajenee tämän teeman yli tutkielmaksi rakkauden eri vivahteista ja vapauden vaikeudesta, muun muassa siitä, kuinka paljon vapauden hintana on yksinäisyys."

★★★★ Pertti Avola, HS

"Rachel Weisz and Rachel McAdams impress in powerful love story. The English language debut from Chilean director Sebastián Lelio is a rich and rewarding drama about a woman returning home to the Orthodox Jewish community of north London."

★★★★ Peter Bradshaw, The Guardian

 

Ohjaus: Sebastián Lelio

Näyttelijät: Rachel Weisz, Rachel McAdams, Alessandro Nivola

Levittäjä: Cinema Mondo

Kieli: Englanti, tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi. 

 

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

 

1h 54min K-12 Seksuaalista sisältöä Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä