Turisti

(Turist)

Cannes-voittaja!

Ruotsalainen ydinperhe matkaa Alpeille viettämään yhteistä laatuaikaa. Isällä on vihdoin aikaa korvata kaikki kiireisen uran aiheuttamat poissaolot. Äiti saa rentoutua. Lapsetkin pitävät laskettelusta. Ansaittu lounas rinneravintolassa muuttuu paniikiksi, kun aluksi näyttäviä matkakuvia tarjoava lumivyöry yltyy ja vaikuttaa kietovan kaiken sisäänsä. Kysymys on sekunneista. Pian vyöry vie kaiken mennessään. Ihminen toimii yllättävässä vaaratilanteessa alkukantaisimpien vaistojensa mukaan. Mikään ei voi enää palata ennalleen. Vai voiko?

Turisti on Ruben Östlundin neljäs pitkä ohjaus. Edelliset elokuvat The Guitar Mongoloid, Involuntary ja Play ovat voittaneet aivan liikaa palkintoja tässä listattavaksi. Östlund aloitti uransa tekemällä hiihtovideoita Alpeilla, ja palaa sinne nyt nerokkaalla Turistilla.

»Päämääräni oli vähentää lasketteluturismia Alpeilla, kiihdyttää avioerojen tahtia kautta maailman ja toteuttaa elokuvahistorian spektaakkelimaisin lumivyöry. Sekä päästä Cannesiin », Östlund on laukaissut. Häntä kiehtoo, mitä tapahtuu, kun kiihtymyksen ja innostuksen tunne kääntyy yhtäkkiä peloksi ja paniikiksi. Totutuista rooleista ei pidetä kiinni. Ihminen paljastaa itsestään puolia, joista ei välttämättä haluaisi tietää mitään.

- Mika Siltala

 

Ohjaus:
Ruben Östlund

Näyttelijät:
Johannes Kuhnke, Lisa Loven Kongsli, Clara Wettergren, Kristofer Hivju, Brady Corbet

Kieli: ruotsi

Tekstityksen kieli: suomi ja ruotsi

1h 58min K-12 Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä