Vaiana 2D (dub)

(Moana)

★★★★ HS "Huumorin- ja seikkailuntäyteisessä tarinassa on vahva viesti luonnon tasapainon kunnioittamisesta, vastuunkannosta ja uskosta parempaan tulevaisuuteen." 

3D -version näytökset täällä.

Pienen merenneidon ja Aladdinin ohjaajilta Frozeniin verrattu uutuus! Elokuva oli Oscar -ehdokkaana mm. parhaan animaation kategoriassa. 

Kolme tuhatta vuotta sitten maailman mahtavimmat merenkävijät löysivät Tyynenmeren halki suuntautuvilla matkoillaan Oseanian lukemattomat saaret. Sitten he kuitenkin lopettivat purjehtimisen kokonaiseksi vuosituhanneksi - eikä syytä siihen tiedä kukaan.

Walt Disney Animation Studiosin elokuva Vaiana on mukaansatempaava animaatio, joka kertoo seikkailunhaluisesta nuoresta tytöstä, joka lähtee uhkarohkealle matkalle pelastaakseen kansansa. Matkansa aikana Vaiana tapaa aikanaan niin mahtavan puolijumalan nimeltä Maui, joka opastaa mestarisuunnistajaksi haluavaa Vaianaa. Toiminnantäyteisellä seikkailullaan he seilaavat halki vellovan valtameren kohdaten hirmuisia hirviöitä ja tukalia tilanteita. Matkan varrella Vaiana tulee täyttäneeksi esi-isiensä tehtävän ja löytää jotain, mitä on aina etsinyt: oman itsensä. Ohjaajinaan kuuluisa kaksikko Ron Clements ja John Musker (Pieni merenneito, Aladdin, Prinsessa ja sammakko).

 

”Disneyn uudessa Vaiana-animaatiossa tyttö on oman kohtalonsa herra: prinssin sijaan hänen rakastettunsa on meri. Huumorin- ja seikkailuntäyteisessä tarinassa on vahva viesti luonnon tasapainon kunnioittamisesta, vastuunkannosta ja uskosta parempaan tulevaisuuteen.

Viime kevään Zoo­tropolis – eläinten kaupungin jälkeen ensi-iltaan saapuu hurmaava Vaiana. Trooppiseen Polynesiaan ja Tyynenmeren aalloille sijoittuva elokuva on urbaanin nokkelaa Zootropolista perinteisempi satu, mutta jo moderniksi klassikoksi nousseen Frozen: huurteisen seikkailun (2013) tavoin se muokkaa ja nykyaikaistaa hauskalla tavalla prinsessa­tarinan kaavaa. 

– HUUMORIN- ja seikkailuntäyteisessä tarinassa on vahva viesti luonnon tasapainon kunnioittamisesta, vastuunkannosta ja uskosta parempaan tulevaisuuteen. Elokuvan ovat ohjanneet Disney-veteraanit Ron Clements ja John Musker (mm. Pieni merenneito, Aladdin, Prinsessa ja sammakko), joille Vaiana on ensimmäinen tietokoneanimaatio. Piirrosjälki on lumoavaa ja vauhdikasta. Persoonallisten hahmojen lisäksi veden animointi on erityisesti onnistunut.

MAINIOISTA lauluista vastaa Broadway-tähti, monilahjakkuus Lin-Manuel Miranda (Hamilton) yhdessä Opetaia Foa’in ja säveltäjä Mark Mancinan kanssa.

Tarttuvat rytmit tekevät kunniaa oseanialaiselle musiikki­perinteelle. Rohkeudesta ja maailmankaipuusta kertovassa Taivaanrantaan-kappaleessa on aineksia Frozenin Taakse jää -hitin seuraajaksi.”

Anna Möttölä ★★★★ HS

”Disney's beautiful CG spectacle will warm your soul. –… brimming over with spectacle and visual inventiveness.”

★★★★ The Telegraph

”“I am not a princess,” Moana insists. “If you wear a dress and you have an animal sidekick, you’re a princess,” fires back Maui. She does and she has, but there’s no love interest and she is every bit the equal to her big-chested, big-talking, curiously nipple-free companion. Like Frozen, it’s a progressive Disney movie that nimbly dodges outdated tropes.

A crowd-pleasing oceanic musical with big tunes and beguiling characters, Moana is likely to thwack a big smile on your face.”

★★★★ Nick De Semlyen, Empire

 

Tietoa kasvattajalle media-avain.fi -sivustolta, täällä lisää myös elokuvan myönteisistä viesteistä (4,5/5) sekä ikäsuositushaitari.

Vaiana on kyläpäällikön tytär, jota kasvatetaan erään Tyynenmeren saaren seuraavaksi johtajaksi. Hän on rohkea ja peräänantamaton, ja jaksaa yrittää aina uudelleen epäonnistumisenkin hetkellä. Elokuvassa on myös muita hyviä roolimalleja, kuten viisas isoäiti, jonka avulla Vaianan on helpompi tehdä päätöksiä elämänsä suhteen. Yksi elokuvan kantavista teemoista on se, miten voi olla oma itsensä mutta samalla osa suvun ja kulttuurin jatkumoa.

Elokuvassa on paljon tanssia, laulua, huumoria ja kaunista Tyynenmeren saarten luontoa. Toisaalta elokuvassa on runsaasti voimakkaita ja tunteita herättäviä kohtauksia. Kohtaukset ratkeavat pian, mutta toistuva veden varaan joutuminen ja tarujen hurjat hahmot voivat pelottaa herkimpiä katsojia.

Ennen elokuvaa näytetään Leo Matsudan lyhytanimaatio Inner Workings. Se kuvaa humoristisesti elimistön toimintaa stressitilanteissa ja hyvinä hetkinä.


Ohjaus: Ron Clements, John Musker

Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland

Kieli: Puhumme suomea!

1h 53min K-7 Väkivaltaista sisältöä Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä