Viidakkokirja (3D orig.)

(The Jungle Book)

Elokuva perustuu Rudyard Kiplingin rakastettuun klassikkotarinaan ja se tulee valkokankaille upeana 3D-elämyksenä mahtavilla alkuperäisäänillä!

Orpo poika varttuu viidakossa susien, karhujen ja mustan pantterin kasvattamana. Mowglin roolissa nähdään uusi tulokas, Neel Sethi. Scarlett Johanson lainaa äänensä Kaa-käärmeelle, Bill Murray Baloolle ja Bagheeran ääniroolissa on Ben Kingsley. Lupita Nyong'o on Rakshan äänenä ja Shere Khanina kuullaan Idris Elbaa.


"Paras Disney -leffa vuosiin – Elokuva näyttää upealta alusta loppuun ja karvaturreista metsän puihin. – … täysin fotorealismin juhlaa, jota tuijottaa monttu auki. – Lisäpisteitä elokuvalle ropisee selkeistä toimintakohtauksista (harvinaista herkkua nykyään), kohtuullisesta kestosta (tunti ja 45 minuuttia), hyväntuulisesta pohjavireestä ja kerrankin onnistuneesta 3D-tehosteesta."  Tatu Junni, Dome

"Vaikka alkuperäisen Viidakkokirja-animaation, sen lupsakoiden hahmojen ja klassisten rallatusten päällä leijuu nostalgian kultapilvi, on uutuuden puolesta sanottava monta asiaa ja todettava jopa, että monilta osin se on alkuperäistä parempi. – Uutuus on rakenteeltaan huomattavasti ehjempi tapaus, jossa viidakossa matkaamisen ohessa Mowgli etsii myös omaa paikkaansa maailmassa. – …hieman varttuneempia lapsia teatteriin vievät aikuiset pääsevät (Scarlett) Johanssonin ohella nauttimaan Ben Kingsleyn äänestä Mowglin suojelijaksi ryhtyneenä Bagheera-pantterina. Idris Elba on Mowglia vainoava Shere Khan -tiikeri ja Lupita Nuong’o pojan susiäiti. Show’n varastaa kuitenkin Bill Murray viidakon laiskanpulskeana huijarikarhuna, Baloona. Häntä lähelle pääsee vain Christopher Walken jättimäisenä orankikuninkaana, joka mafioson elein tarjoaa Mowglille suojelustaan. – Kun vielä Mowglia esittävä Neel Sethi on mitä mainioin lapsinäyttelijälöytö, seuraa hahmon vuoroin hauksoja, vuoroin jännittäviä mutta koko ajan vauhdikkaita seikkailuja enemmän kuin mielellään." ★★★★ Jouni Vikman, Episodi

 

Tietoa kasvattajalle media-avain.fi -sivustolta, täällä lisää myös elokuvan myönteisistä viesteistä (4/5) sekä ikäsuositushaitari.

Hyvin realististen eläinhahmojen tähdittämä elokuva on toiminnallinen, tunteikas ja humoristinenkin. Teemoja ovat omien vahvuuksien hyödyntäminen ja yhteistyö. Viidakkokirja herättää ajatuksia myös ihmisen suhteesta luontoon. Mowgli on erilainen kuin susiveljensä, mutta hän on silti osa laumaa. Sudet auttavat Mowglia luonnossa selviämisessä, mutta kaikki viidakon asukkaat eivät ole yhtä ystävällisiä, ja ihmispentua uhkaakin kuolema useampaan otteeseen.

Elokuva perustuu Rudyard Kiplingin samannimiseen kirjaan, ja moni aikuinen muistaa sen varmasti Disneyn piirroselokuvana. Tämä versio on kuitenkin realistisempi, jännittävämpi ja synkempi, joten se ei sovellu kaikkein nuorimmille katsojille.

 

Ohjaaja: Jon Favreau

Levitys: Walt Disney Studios Motion Pictures AB

1h 45min K-12 Väkivaltaista sisältöä Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä