Viinitilamme Ranskassa

(Back To Burgundy)

Kuultuaan isänsä olevan sairaana Jean palaa kotiseudulleen ja perheen viinitilalle Burgundiin matkusteltuaan kymmenen vuotta ympäri maailmaa. Lapsuudenkodissaan hän tapaa jälleen sisarensa Julietten ja veljensä Jérémien. Jeanin isä menehtyy juuri ennen sadonkorjuun alkua ja tärkeät päätökset rypäleiden korjuusta ja sen ajankohdasta jäävät Jeanille, Juliettelle ja Jérémielle. Kolmikon täytyy löytää yhteinen sävel, jotta viini saadaan kypsymään ja kukoistamaan. Vuoden kuluessa ja vuodenaikojen vaihtuessa, sisarusten välinen suhde paranee ja kypsyy kuin viini, jota he yhdessä valmistavat.

 

"Ranskalainen ohjaaja Cedric Klapisch tunnetaan meillä pääasiassa nuorista aikuisista kertovista hyvän tuulen elokuvista. Sellaisista kuin Kissa kateissa (1996), Espanjalainen kimppakämppä (2002) ja sen jatko-osa Sinkkuuden huuma (2005). 

Tavallaan myös Viinitilamme Ranskassa on samaa sarjaa, mutta nyt Klapisch lähestyy aihettaan hieman vakavammalla ja syvällisemmällä otteella. 

– Vaikka siinä esitellään runsaasti viinin viljelyyn liittyviä yksityiskohtia, on painopiste kuitenkin muualla kuin itse viini­tilassa. Klapisch kertoo sisarusten, ja yleensä perheiden, kyvystä löytää yhteinen sävel ja yhteisöllisyys riitojen ja vuosien eron jälkeen. 

Klapisch välttää paisuttelevaa dramatiikkaa. Hän kertoo tarinansa hienovaraisesti, pienten detaljien kautta. Sivuhenkilöt ovat hahmoja, joita voi itse kukin tunnistaa omastakin elämästään: pomottava appiukko, tontinrajojen suhteen turhankin suurpiirteinen naapuri, miehensä empimiseen kyllääntynyt vaimo. 

– Klapisch nostaa esiin myös käsityöläisen ammattiylpeyden viinin suhteen. Teknologia auttaa sisarusten viininviljelyssä, mutta kaiken pohjalla on kuitenkin perinteinen tietotaito. 

Eräässä kohtauksessa Jean nostaa esiin ehkä laajemminkin ymmärrettävän kommentin ­Euroopan ja Australian, uudemman maailman, suhteesta viiniin. Australiassa viinin on oltava valmis vuodessa, Ranskassa voi mennä 10–20 vuottakin. Laadulla ja kulttuurilla on aikansa. 

Viinitilamme Ranskassa edustaa kauniisti ranskalaisen nyky­elokuvan arkirealismia."


★★★★ Pertti Avola, HS

 

Ohjaus: Cédric Klapisch

Käsikirjoitus: Cédric Klapisch, Santiago Amigorena

Näyttelijät: Pio Marmaï, Ana Girardot, François Civil, Jean-Marc Roulot, Yamée Couture

Levittäjä: SF Film Oy

Kieli: Ranska, tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi.

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

1h 53min K-12 Seksuaalista sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä