Viulisti

Viulisti on realistinen ja voimakas draamaelokuva rakkaudesta, intohimosta, kunnianhimosta ja musiikista. Pääosassa mm. Silta-sarjan Kim Bodnia!

Karin Nordström (Matleena Kuusniemi) on menestynyt muusikko, joka joutuu autoonnettomuuden takia lopettamaan soittamisen ja palaa opettajaksi. Karin ihastuu luopumistaistelunsa keskellä lähes 20 vuotta nuorempaan oppilaaseensa Anttiin (Olavi Uusivirta). Antti on lahjakas nuori muusikko, joka rakastuu kuuluisaan opettajaansa ja tajuaa äkkiä olevansa suhteessa itseään huomattavasti vanhemman, naimisissa olevan naisen kanssa. Antti tajuaa myös tämän kielletyn rakkauden mahdollisesti edistävän hänen uraansa. Vastavoimana näille henkilöille toimii huippukapellimestari Björn Darren (Kim Bodnia), joka on aikoinaan ollut Karinin opettaja. Hänellä on myös ollut rakkaussuhde Kariniin. Björn Darren tulee Suomeen ja yllättävän sairastapauksen seurauksena päättää valita Kööpenhaminassa pidettävään suureen konserttiin viulusolistin Karinin oppilaiden joukosta. Karin on valmis tekemään melkein mitä vain saadakseen Björnin valitsemaan juuri Antin.

 

"Visuaalisesti komea elokuva on yksityiskohtien, kuvauksen ja näyttelijöiden juhlaa […]

– Viulistin ohjaaja Paavo Westerberg tunnetaan yhtenä Suomen intensiivisimmistä ja parhaista teatterintekijöistä. Hän on ohjannut lukuisia mestariteoksia kotimaisen teatterin kentälle, minkä lisäksi Westerberg on kirjoittanut itselleen jopa kaksi Jussi-palkintoa parhaista käsikirjoituksista elokuvista Paha maa (2005) ja Valkoinen kaupunki (2006).

Eritoten Suomen mittakaavassa Viulisti on hyvin kunnianhimoinen tarina klassisen musiikin maailmasta.

– Elokuva on upeasti kuvattu ja toteutettu, eikä Westerberg petä henkilöohjaajana. Hahmot ovat monisävyisiä ja näyttelijät saavat itsestään esiin niin miellyttäviä kuin epämiellyttäviäkin puolia. Viulistin käsikirjoittanut, näyttelijänä paremmin tunnettu Emmi Pesonen selvästi tietää kuinka kirjoittaa luonnollista tekstiä. 

– Viulisti jättää kuitenkin erittäin optimistisen vaikutelman, ja toivon senkin vuoksi, että työryhmä saisi kehittää itseään ja tuoda jatkossakin kotimaisen elokuvan kentälle uutta ja raikasta elokuvaa."

Jesse Raatikainen, Episodi

"(Paavo) Westerberg (ohjaaja) on nykyteatterin kantavia voimia, ja hänellä on kokemusta tv-draamasta jo taannoisesta Irtiottoja-sarjasta lähtien. Westerbergin ohjaama ja käsikirjoittama Jälkilämpö on parhaita suomalaisia tv-sarjoja, ja se usein unohtuu, kun parjataan tv-draamamme tasoa.

– Elokuvan päähenkilö on keski-ikäinen huippuviulisti, Matleena Kuusniemen näyttelemä Karin, joka joutuu luopumaan urastaan käsivamman takia. Kuusniemi ottaa roolin taitavasti haltuun, muutenkin kuin teknisesti."

Leena Virtanen, HS

 

Ohjaaja: Paavo Westerberg

Käsikirjoitus: Emmi Pesonen ja Paavo Westerberg

Näyttelijät: Matleena Kuusniemi, Olavi Uusivirta, Kim Bodnia, Samuli Edelmann, Misa Lommi

Levittäjä: SF Film

Kieli: Suomi.

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

2h 5min K-12
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä