Widows

"Steve McQueen delivers an outstanding heist thriller" ★★★★★ The Guardian

"12 Years a Slave -elokuvan ohjaaja teki paluun – Widows on täysverinen ryöstöelokuva, jonka pääosissa loistavat rouvat. Brittiläisen Steve McQueenin ryöstöelokuva kasvaa kannanotoksi rikkinäisestä yhteiskunnasta." ★★★★ HS

"Steve McQueenin versio toimintaelokuvasta on rautainen taidonnäyte niin ohjaajalta kuin hänen näyttelijöiltäänkin. Viola Davis ja Danie Kaluuya ovat erinomaisia ryöstöelokuvassa, joka on koko ajan vähintään hyvä ellei jopa erinomainen." ★★★★ Episodi

Steve McQueenin ohjaama jännityselokuva sijoittuu tämän päivän Chicagoon. Neljää naista yhdistää sekasortoisessa tilanteessa ainoastaan yksi asia: velka, joka on jäänyt heidän kontolleen kuolleiden aviomiesten rikollisista puuhista. Naiset ottavat kohtalonsa omiin käsiinsä ja liittoutuvat mahdollistaakseen tulevaisuuden omilla ehdoillaan. Pääosissa mm. Viola Davis, Elisabeth Debicki, Michelle Rodriguez, Cynthia Erivo, Liam Neeson, Colin Farrell, Robert Duvall.

 

"Steve McQueen on tunnettu laatudraamoistaan. Ohjaajan edellinen ohjaustyö 12 Years a Slave voitti parhaan elokuvan Oscar-palkinnon muutama vuosi sitten. Widows on päällepäin ohjaajan helpoin elokuva, mutta sitä ei kannata aliarvioida. Kyseessä ei ole mikään tusinatoiminta vaan tarkkaan harkittu ja upeasti näytelty elokuva. 

– McQueen on onnistunut tekemään elokuvasta, joka olisi huonomman ohjaajan käsissä ollut tusinatuote, ajankohtaisen, terävän ja erään genren parhaimmista teoksista. Ajoittain katsoja pohtii mikseivät kaikki elokuvat voi olla näin hyvin tehtyjä?" 

★★★★ Maria Lättilä, Episodi

"Intelligent, engrossing and fiercely emotional (without resort to sentimentality), Widows is a sinewy treat that seamlessly intertwines close-up character studies, big-picture politics and audaciously reimagined heist-movie riffs."

Mark Kermode ★★★★★ The Guardian 

"Widows on täysiverinen ryöstöelokuva, eikä siinä kaikki. Se kommentoi terävästi eriarvoistumista ja naisen asemaa miesvetoisessa kulttuurissa.

Taitamattomista käsistä moinen sekoitus lipsahtaisi, mutta nyt ohjaajana on yksi viime vuosien juhlituimmista. Brittiläisen Steve McQueenin edellinen elokuva, pitkän ja kivisen tien valmiiksi teokseksi kulkenut 12 Years a Slave (2013) voitti parhaan elokuvan Oscarin.

Sen jälkeen moni ovi lienee hänelle auennut. Katsojan iloksi McQueen on Widowsissa pitäytynyt henkilövetoisessa ja lakonisessa indie-tyylissä."

★★★★ Mikko-Pekka Heikkinen, HS

 

Ohjaus: Steve McQueen

Käsikirjoitus: Gillian Flynn ja Steve McQueen (perustuu Lynda La Planten kirjaan)

Näyttelijät: Viola Davis, Elisabeth Debicki, Michelle Rodriguez, Cynthia Erivo, Liam Neeson, Colin Farrell, Robert Duvall, Daniel Kaluuya and Brian Tyree Henry

Levittäjä: Nordisk Film

Kieli: Englanti, suomeksi ja ruotsiksi tekstitetty.

 

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

2h 10min K-16 Väkivaltaista sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä