Yösyöttö (suom. tekst.)

Yleisön toiveesta suomeksi tekstitetty näytös!

***

Lunastathan lippusi hyvissä ajoin ennen 15 min umpeutumisaikaa – varauksella ei pääse jonon ohi! 

***

★★★★  HS: "Yösyötön ei tarvitse turvata pieruhuumoriin, sillä isän rimpuilu vauva-arjessa tarjoaa runsaasti tragikoomisia sketsejä. Tunteellinen komedia kertoo paljon perhe-elämästä."

Kotimainen lempeä tragikomedia miehestä, joka jää vauvan kanssa kaksin. Petteri Summanen on loistava!

“Hyvästi seksi, baari-illat ja juttukeikat. Tervetuloa puklurätti, äidinmaidonvastike ja Teletapit. Mutta mistä hitosta tällainen äijä löytää ne kivikautiset äitigeenit?”

Avioliitto. Asuntolaina. Auto. Toimittajana työskentelevän Antti Pasasen elämä on mallillaan ja Pia-vaimo viimeisillään raskaana. Kunnes Naistenklinikan edessä kaikki muuttuu. Tuhiseva käärö syliinsä tyrkättynä Antti katsoo, kun taksin perävalot häipyvät näkyvistä, taksin takapenkillä Pia ja heidän tulevaisuutensa ydinperheenä. Elämä vauvan alias Paavo Pasasen ehdoilla alkaa, eikä Antilla ole aavistustakaan, mitä se tulee häneltä vaatimaan.

Yösyöttö-elokuva on voittanut parhaan elokuvan palkinnon ”Best Nordic Feature 2017” Nordic International Film Festivalilla New Yorkissa.

 

"[Päähenkilö Antti] Pasasen tiukka – ja elokuvan aikana yhä tiukentuva – tilanne on ehtymätön tragediasta nousevan komedian kaivo, josta tekijät ammentavat kauhoin ja ämpärein.

Yösyöttö perustuu Eve Hietamiehen samannimiseen, törkyhauskaan romaaniin, joka on sittemmin kasvanut trilogiaksi. – Yösyötön tapauksessa elokuva on erilainen kuin kirja – eikä erilainen ole tässä tapauksessa kiertoilmaus huonommalle. Yleisö-Jussilla kolmeen kertaan palkittu kirjailija-käsikirjoittaja Marko Leino ja elokuvan ohjaaja Marja Pyykkö ovat koonneet romaanista elokuvan käsikirjoitukseen hyvät peruspalikat: juonet, näkökulman, mehevimmät henkilöhahmot ja kipeimmät vitsit. Näistä palikoista koostuu kokonainen teos, jonka ymmärtämiseksi ei tarvitse ensin lukea kirjaa. 

– Marja Pyykön ohjauksessa elokuvassa nousevat pinnalle niin kipeät, ristiriitaiset kuin romanttisetkin tunteet. Jännitystä herättää Petteri Summasen ilmeikkäästi esittämän Antti Pasasen kasvaminen isänä ja ihmisenä, mutta myös suhteet vauvan äidin Pian (Ria Kataja) ja naapurustossa asuvan Terttu-vauvan äidin Ennin ( Marja Salo) kanssa. 

Yösyöttö ei tavoittele hauskuutta pieruhuumorilla, kiroilulla, örvellyksellä, alastomuudella tai vähemmistöille nauramisella. Sen ei tarvitse, sillä päähenkilön rimpuilu vauva-arjessa riittää sketsimäisten kohtausten virtaan. Kohtaukset eivät jää yksittäisiksi, sillä niiden taustalla vaanii nykysuomalaisen perhe-elämän ja vanhemmuuden kulttuuri. Se perustuu vanhemmille asetettuihin vaatimuksiin ja ideaaleihin, joiden on tarkoitus johtaa jälkikasvun mahdollisimman hyvään lapsuuteen. 

Pasasen Antille, Ennille ja Pialle nämä vaatimukset ja vaikeudet niiden täyttämisessä aiheuttavat kuitenkin tarpeetonta häpeää, epäonnistumisen tunnetta ja yksinäisyyttä. 

Nämä tunteet elokuva kääntää hyvin ajoitetuksi huumoriksi monille pikkulapsiperhevaiheen läpikäyneille katsojille. Tätä elämänvaihetta parhaillaan läpikäyvälle katsojalle ne saattavat olla puolestaan tervetulleen – jopa katarttisen – samastumisen paikka."

★★★★ Taika Dahlblom, HS


Ohjaus: Marja Pyykkö

Käsikirjoitus: Marko Leino (perustuu Eve Hietamiehen romaaniin)

Näyttelijät: Petteri Summanen, Marja Salo, Ria Kataja, Marjaana Maijala, Niko Saarela, Pihla Viitala, Juha Muje, Ulla Tapaninen, Santeri Helinheimo Mäntylä, Hannele Lauri, Kimmo Taavila, Anna-Maija Tuokko, Lauri Tilkanen, Minttu Mustakallio, Leea Klemola, Oona Kamu

Levittäjä: Nordisk Film

Kieli: Suomi, suomeksi tekstitetty. 

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

1h 26min K-3
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä