Zootropolis - Eläinten kaupunki 3D

(Zootopia)

Moderni nisäkkäiden kaupunki, Zootropolis, on kaupunki, jollaista ei ole toista. Se on maailman eläinten sulatusuuni, jossa kaikki norsusta päästäiseen asuvat yhdessä kaupunginosissa kuten elegantti Sahara Square ja viileä Tundratown. Mutta kun aina positiivinen konstaapeli Judy Hopps saapuu Zootropolikseen, hän tajuaa, ettei ole helppoa olla ensimmäinen kaniini kaupungin poliisivoimien suurten ja karskien eläinten joukossa. Näyttääkseen, mistä hänet on tehty, päättää Judy ratkaista hankalan jutun. Mysteerin ratkaiseminen tosin vaatii, että hän tekee yhteistyötä suulaan ja ovelan Nick Wilde -nimisen ketun kanssa.

Seikkailukomedian on ohjannut Byron Howard (Kaksin karkuteillä, Bolt) ja Rich Moore (Räyhä-Ralf, Simpsonit).

 

“Ennakkoluulot, väärä tieto ja aitojen rakentaminen ihmisten välille ovat päivänpolttavia aiheita niin kotimaassa, kansainvälisessä politiikassa kuin alkuviikosta vietetyissä Hollywoodin Oscar-juhlissa. Juuri oikealla hetkellä teattereihin saapuu Disney-studion animaatioelokuva Zootropolis – eläinten kaupunki, koko perheen tarina ennakkoluulojen vaarallisuudesta ja yhteistyön tärkeydestä. –Elokuva yhdistelee kunnianhimoisesti aineksia kaverikomedioista, Frank Capran amerikkalaisidylleistä, jopa gangsterielokuvaperinteestä. Zootropoliksen kaupunki on huikea luomus, jonka kaduilla pysytellessään tarina on viihdyttävimmillään. Katsoja jakaa Judyn ihmetyksen suurkaupungin ihmeistä. – … vahva ja ajankohtainen sanoma reiluudesta ja tasa-arvoisista mahdollisuuksista sekä ponteva päähenkilö tekevät siitä antoisan katsoa.”

Anna Möttölä, HS

 

Tietoa kasvattajalle media-avain.fi -sivustolta, täällä lisää myös elokuvan myönteisistä viesteistä (4/5) sekä ikäsuositushaitari.

Ei ole koiraa karvoihin katsominen, osoittaa eläinanimaatio Zootropolis. Kaikki kaneista kettuihin ja vesikoista vesipuhveleihin sanovat Judylle, että tämä ei voi ryhtyä poliisiksi - eihän kaneja ole ennenkään nähty poliiseina. Mutta Judy toimii aatteensa mukaisesti: hän uskoo, että tasa-arvoisessa yhteiskunnassa kuka tahansa voi olla mitä tahansa. Elokuva tarjoaa katsojalle itseensä uskovan roolimallin, joka ahkeroi peräänantamattomasti saavuttaakseen päämääränsä. Samalla Judy pyrkii suhtautumaan ennakkoluulottomasti muihin eläinlajeihin. Ennakkoluulottomuudesta syntyy myös kaunis valkokangasystävyys luontaisten vihollisten, kanin ja ketun, välille.

Kohtuullisella tempolla etenevä juoni keskittyy poliisin etsiväntyöhön, oman paikan löytämiseen ja ystävysten väliseen luottamukseen. Vaikka elokuvassa nähdään kiusaamista, tönimistä ja petojen hyökkäyksiä, ongelmia ei kuitenkaan lopulta ratkaista väkivalloin vaan älyllä ja viekkaudella.

 

Ohjaaja: Byron Howard ja Rich Moore

Kieli: puhumme suomea!

Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland

 

Tämä elokuva on läpäissyt Bechdelin testin. Testi mittaa naisten läsnäoloa elokuvissa.
Kyseinen testi lähti kolmekymmentä vuotta sitten liikkeelle Alison Bechdelin sarjakuvasta ja sitä on siitä lähtien käytetty naisnäkökulmaisessa elokuvapoliittisessa keskustelussa. Kino Tapiola osallistuu Bechdelin testin 30-vuotisjuhlintaan ilmoittamalla tästä eteenpäin Bechdelin testin läpäisseet elokuvat. 

Läpäistäkseen testin elokuvan on täytettävä seuraavat kriteerit:
1. Elokuvassa on vähintään kaksi naishahmoa, joilla on nimet.
2. Naiset puhuvat toisilleen.
3. Puheenaiheena ei ole mies.
(Bechdelin testi ei mittaa sitä, onko elokuva laadukas tai viljeleekö se sukupuolistereotypioita.)

Lisätietoa täältä.

1h 49min K-7 Väkivaltaista sisältöä Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä