Aurora

"Tämä on suomalainen elokuvatapaus: Mimosa Willamo on hämmästyttävä ja Miitta Sorvali tekee yhden parhaista rooleistaan komediassa, jossa kaikki loksahtaa kohdalleen. Miia Tervon esikois­elokuva näyttää, miten romanttisen komedian rajoja venytetään lappilaisella asenteella." ★★★★ Helsingin Sanomat

Palkitun elokuvantekijä Miia Tervon ensimmäinen pitkä elokuva on Lappiin sijoittuva rosoinen romanttinen komedia.

Aurora käyttää päivänsä parhaan kaverinsa kanssa kynsiä taiteillen ja yöt juhlien railakkaasti. Erään illan päätteeksi hän tapaa arktisella nakkikioskilla Darianin, joka yllättäen pyytää Auroraa pelastamaan henkensä. Darianin on löydettävä suomalainen vaimo saadakseen itselleen ja tyttärelleen turvapaikan Suomesta. Aurora vastaa kosintaan kieltävästi - Auroralla on tarpeeksi omiakin ongelmia ja aivan muita suunnitelmia elämälleen.  Auroran mieli kuitenkin muuttuu, kun hän tapaa Darianin suloisen kahdeksanvuotiaan tyttären.  Aurora suostuu auttamaan Dariania ja ryhtyy etsimään hänelle vaimoehdokkaita. Samalla kun Darian tutustuu mitä erilaisimpiin ehdokkaisiin, Auroran ja Darianin välit lämpenevät. Lopulta Auroran omat ongelmat kasautuvat ja Darianille löytyy täydellinen vaimoehdokas- mutta tekeekö täydellinen onnelliseksi ja voiko rakkautta paeta loputtomiin?

Lapin maagiseen sydäntalveen ja arktiseen lähiömaailmaan sijoittuva elokuva on Tervon omaperäisellä äänellä kerrottu komediallinen ja rosoinen tarina rakkaudesta, joka voi löytyä toivottomilta vaikuttavista paikoista.

 

"Suomalainen elokuvavuosi jatkuu loistavasti Miia Tervon esikoiselokuvalla. Tervo on tehnyt vaikutuksen jo lyhytelokuvillaan (muun muassa Lumikko), joten sikäli ei ole yllätys, että pitkäkin elokuva on täys­osuma. Lupaavaa on sekin, että Aurora saa kansainvälisen ensi-iltansa Göteborgin festivaalien avauselokuvana.

Aurora on takuu­varmasti Tervon näköinen elokuva, sillä myös käsi­kirjoitus on hänen, ja elokuvan miljöö on hänen omaansa. Tervo on kasvanut Rovaniemen maalaiskunnassa, ja Aurora esittelee maailman, jota Tervo itse on kutsunut ”urbaaniksi Lapiksi”.

Ei turistikliseitä, ei maisemia vaan kylmyyttä ja kerrostaloja. Lunta toki yllin kyllin ja pimeyttä. Arktista mielentilaa, absurdia huumoria.

– Olisi liian helppoa kehua ­Auroraa vain siksi, että se on räiskyvä, hauska ja humaani. Romanttisen komedian tekeminen vaatii tarkkuutta ja ammattitaitoa siinä missä minkä tahansa elokuvan lajityypin.

– On niin suuri ilo seurata elokuvaa, jossa kaikki etenee ja loksahtelee kohdilleen ja päällimmäiseksi jää juuri se tunne, johon ohjaaja on pyrkinytkin: yllättävä, romanttinen, kaikennielevä rakkaus."

★★★★ Leena Virtanen, Helsingin Sanomat

 

 

Ohjaus: Miia Tervo

Käsikirjoitus: Miia Tervo

Näyttelijät: Mimosa Willamo, Amir Escandari, Ria Kataja, Chike Ohanwe, Hannu-Pekka Björkman, Oona Airola, Pamela Tola ja Miitta Sorvali

Levittäjä: Nordisk Film

Kieli: Englanti, suomi, persia. Tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi. 

 

Voita VIP-matka Cannesiin katsomalla 10 eurooppalaista elokuvaa!

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

1h 47min K-12 Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä

   

  Näytä ostoskori