Bigfoot - Isojalan poika

(The Son of Bigfoot)

Adamin isä on kadonnut kauan aikaa sitten. Adam päättää selvittää isänsä kohtalon, ja totuus on uskomattomampi kuin hän olisi ikinä uskonut: hänen isänsä on legendaarinen Bigfoot, Isojalka, ja on piileskellyt vuosia metsässä.

Kun Adam tutustuu isäänsä, hän huomaa yllättäen omaavansa itsekin samoja supervoimia kuin Isojalka. Valitettavasti myös muut haluavat hyödyntää Isojalan superominaisuuksia, ja Adam havaitsee isänsä ja itsensä olevan haluttu saalis. Jättiläisyritys HairCo. haluaa hyödyntää heidän harvinaista DNA:taan hinnalla millä hyvänsä. Alkaa seikkailu, jossa tarvitaan myös Isojalan eläinystäviä.
 
 

“Belgialaista tuotantoa oleva Bigfoot – isojalan poika on ilahduttava esimerkki siitä, miten supersankaritarinoiden kliseiset elementit supervoimista tuntemattomaan vanhempaan ja uhkaavaan konnaan voidaan järjestellä niin, että lopputuloksena on ilahduttava supersankarisatu. Tämä on temppu, jossa Marvelin ja DC:n supersankaribrändeilläkin ratsastavien studioiden on usein vaikeuksia onnistua.

– Dialogi toimii ja animaatio on laadukasta. parasta tarinassa on kuitenkin se, että käsikirjoitus on tehty ajatuksella.

Bigfoot – Isojalan pojassa kasvatukselliset opetukset ujutetaan luontevasti osaksi tarinaa. Teemojen kautta tutkaillaan sujuvasti niinkin monimutkaisia ­aiheita kuin geenien toiminta, tuotekehitys ja markkinatalous.

Pienille – ja isommillekin – katsojille elokuvan tärkein viesti kuitenkin on, että ihmisten toiminnalla voi olla ikäviä seurauksia silloinkin, kun he pyrkivät toimimaan mahdollisimman hyvin ja oikein. Ja sen myötä elo­kuva nousee perinteisen supersankarielokuvan mustavalkoisesta maailmasta harmaan sävyihin, joihin myös päähenkilön ikäiset lapset ovat matkalla.”

★★★★ Taija Dahlblom, HS

 

Tietoa kasvattajalle media-avain.fi -sivustolta, täällä lisää myös elokuvan myönteisistä viesteistä (3,5/5) sekä ikäsuositushaitari.

Vauhdikas animaatio ammentaa komediasta ja seikkailusta. Tummempia sävyjä elokuvaan tuovat kiusaamiseen ja vanhemman poissaoloon liittyvät teemat. Tarina kertoo paitsi lapsen ja vanhempien suhteista, myös nuoren pojan retkestä itsensä hyväksymiseen. Omalaatuiset piirteet ovat itse asiassa vahvuuksia.

Monet tarinan ihmisistä esitetään itsekkäinä, rahan, maineen tai vallan takia mitä tahansa tekevinä ilkimyksinä ja kiusaajina. Adamilla ja hänen perheellään sen sijaan on lämminhenkiset suhteet. Eläinhahmoja yhdistää vankkumaton yhteispeli ja uskollisuus muita sekalaisen ihmis- ja eläinlauman jäseniä kohtaan. Elokuva herättelee kysymyksiä luonnon ja ihmisen suhteesta, sivuten mm. metsästystä ja kasvissyöntiä.

 
Ohjaus: Ben Stassen, Jérémie Degruson
Käsikirjoitus: Bob Barlen, Cal Brunker
 
Näyttelijät: Suomenkielinen toteutus:
ADAM Waltteri Helisalo
ISOJALKA Antti Jaakola
WALLACE Jarkko Tamminen
SHELLY Sanna-June Hyde
TRAPPER Jani Karvinen
WILBURG Pasi Ruohonen
TONY Henri Piispanen
TINA Susa Saukko
TIM, STEVE Antti Pääkkönen
TOM Markus Niemi
REHTORI JONES Carl-Kristian Rundman
BILLINGSLEY Juha Muje
CHARLIE Valtteri Turunen
DALE Aksu Palmén
WEECHA Kristina Vahvaselkä
 
Kieli: Puhumme suomea!
Levittäjä: SF Film Finland Oy
1h 33min K-7 Väkivaltaista sisältöä Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

  Ajankohtaista

  Tuntematon sotilas -näytökset täältä! Väliajalliset näytökset täältä! With english subtitles here!

  ***

  Pähkinänsärkijä -baletin uusinta ke 20.12. klo 18, liput täältä!

  ***

  Ohjelmistomme julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantaisin viikoksi kerrallaan – elokuvaviikko on perjantaista torstaihin. Etkö löytänyt sopivaa näytöstä? Lisää julkaistaan aina maanantaisin!

  Ohjelmistokierrossa nyt mm:

  Tuntematon sotilas englanniksi tekstitettynä täällä! Tuntematon sotilas with eng subs here!

  ***

  Oopperakausi 2017-18 täällä!

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  ***

  Kino Tapiola on ensi-iltateatteri joka valikoi ohjelmistoonsa pääasiassa eurooppalaisen ja kotimaisen elokuvan parhaimmistoa. Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  ***

  Kiireellisissä tiedusteluissa viikonloppuisin ja iltaisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä