Borg/McEnroe

"Kaikkien aikojen tennistrilleri – elokuva Björn Borgin ja John McEnroen Wimbledonin loppuottelusta nostaa katsojankin sykkeen." HS

Wimbledon, 1980. Sateisin kesä vuosikymmeniin. Kaikki odottavat, että maailman paras tennispelaaja Björn Borg korjaa viidennen Wimbledon-voittonsa. Mutta kulissien takana tapahtuu. Vain 24-vuotias Borg on maailman johtavia ikoneita. Hän on myös lähellä uransa loppua, väsynyt ja pelkojen riivaama. Hänen pahin kilpailijansa, nuori ja lahjakas John McEnroe, 20, on päättänyt syrjäyttää entisen sankarinsa Wimbledonin valtaistuimelta. 

Heidän keskinäinen kisansa huipentuu legendaariseen kaksintaisteluun Wimbledonissa vuonna 1980. Tämä on tarina kahdesta miehestä, joista tuli legendoja – ja hinnasta, jonka he siitä maksoivat.

Pääosissa nähdään mm. Sverrir Gudnason, Shia LaBeouf ja Stellan Skarsgård. 

Myös yritys- ja yksityistilaisuuden tämän elokuvan kera mahdollisia, katso lisää täältä!

 

"Wimbledonin tennisturnauksen vuoden 1980 finaali on yksi niistä urheiluhistorian hetkistä, jotka kuuluvat maallikonkin yleissivistykseen. 

Ruotsalaisen Björn Borgin ja Yhdysvaltalaisen John McEnroen välisessä loppuottelussa olivat vastakkain lujahermoinen pelikone ja kiukutteleva ihmelapsi. Pelin huikein osuus oli neljännen erän tie-break, joka venyi 20 minuutin mittaiseksi. 

Katsomossa hurrattiin, selostamoissa hihkuttiin ja televisioiden ympärillä jännitettiin eri puolilla maailmaa. 

Ottelu sinetöi lopullisesti Borgin maineen tennislegendana. Vieläkin hänen nimensä myy – nyt urheiluvaatteissa ja hajuvesipullojen kyljissä. 

Tanskalaisen Janus Metzin ohjaama Borg/McEnroe kertoo loppuottelusta ja siitä, mitä sitä ennen oli tapahtunut. 

Elokuva on Juho Kuosmasen Hymyilevän miehen (2016) lailla esimerkki siitä, miten uskottavaa epookkia voi luoda pienillä keinoilla ja kuinka näennäisesti yksituumaiseen tarinaan voi upottaa inhimillistä tarttumapintaa. 

– Borg/McEnroe on kuvastoltaan miellyttävän monipuolinen, vaikka suurin osa tarinasta tapahtuu pelikentillä, pukuhuoneissa tai hotelleissa. Takaumia käytetään paljon ja luontevasti. – Borg/McEnroessa hahmot kehittyvät ja kasvavat, mikä tekee draamasta astetta notkeampaa kuin vastaavissa elokuvissa yleensä.

– Borg ja McEnroe (hämmästyttävästi nuoren Dustin Hoffmanin oloinen Shia LaBeouf) lyövät palloa aidon tuntuisesti ja katsoja elää mukana. 

Apuna kuvauksissa näyttelijöillä ovat olleet alan huiput, suomalaiset tennisammattilaiset Jarkko Nieminen ja Veli Paloheimo."

Miska Rantanen, HS

 

Ohjaus: Janus Metz

Käsikirjoitus: Ronnie Sandahl

Näyttelijät: Sverrir Gudnason, Shia LaBeouf, Stellan Skarsgård, Tuva Novotny, David Bamber

Kieli: Englanti, ruotsi, saksa ja espanja. Tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi.

Levittäjä: Nordisk Film

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

1h 41min K-3
   

  Ajankohtaista

  Tuntematon sotilas -näytökset täältä! Väliajalliset näytökset täältä! With english subtitles here!

  ***

  Pähkinänsärkijä -baletin uusinta ke 20.12. klo 18, liput täältä!

  ***

  Ohjelmistomme julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantaisin viikoksi kerrallaan – elokuvaviikko on perjantaista torstaihin. Etkö löytänyt sopivaa näytöstä? Lisää julkaistaan aina maanantaisin!

  Ohjelmistokierrossa nyt mm:

  Tuntematon sotilas englanniksi tekstitettynä täällä! Tuntematon sotilas with eng subs here!

  ***

  Oopperakausi 2017-18 täällä!

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  ***

  Kino Tapiola on ensi-iltateatteri joka valikoi ohjelmistoonsa pääasiassa eurooppalaisen ja kotimaisen elokuvan parhaimmistoa. Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  ***

  Kiireellisissä tiedusteluissa viikonloppuisin ja iltaisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä