Coco 2D

"Täyteläinen tunneilmasto tekee kunnianhimoisesta animaatiosta viiden tähden täysosuman." ★★★★★ HS

Niin hämmästyttävältä kuin se kuulostaakin, musiikki on ollut Miguelin suvussa kiellettyä jo monen sukupolven ajan, mutta silti poika unelmoi taidokkaan muusikon urasta idolinsa Ernesto de la Cruzin tapaan. Salaperäisen tapahtumaketjun jälkeen Miguel tahtoo todistaa kaikille kykynsä näyttävässä ja värikkäässä Kuolleiden valtakunnassa. Matkalla hän tapaa vastustamattoman veijarin nimeltä Hector, ja yhdessä he lähtevät huikeaan seikkailuun selvittämään todellista tarinaa Miguelin suvusta.

Ohjaajana Lee Unkrich (Toy Story 3), apulaisohjaajana Adrian Molina (apulaiskäsikirjoittaja Monsterit-yliopisto) ja tuottajana Darla K. Anderson (Toy Story 3).

Elokuva voitti 7.1. parhaan animaation Golden Globe -palkinnon!

 

"Coco on loistava animaatioelokuva, joka kertoo niin lapsille kuin aikuisille kuolemasta, mutta myös omien juurien ja perheen merkityksestä elävien suurimman pelon – kuoleman – edessä. Ja juuri siksi Disneyn uutuusanimaatio on tavanomaista lastenelokuvaa täyteläisempi, että se kertoo elämän ja kuoleman ylittämisestä fantasian keinoin, mutta todellisin tuntein.

– Täyteläisen tunneilmaston lisäksi osa kunniasta on tietysti annettava elokuvan iloisen värikkäälle musiikille ja piirrosjäljelle. Suomenkielisen version ääninäyttely ja musiikin sovitus ja esittäminen ovat ensiluokkaisia. 

– Ennen kaikkea kiitosta täytyy antaa Cocon hyvin kirjoitetulle tarinalle. – Coco on tarina elämästä, kuolemasta ja perheen ja perheenjäsenten merkityksestä ihmisen identiteetille ja hyvinvoinnille. Perhe ei elokuvassa ole vain ydinperhe, vaan laajempi sukuyhteisö, joka toimii tukiverkostona – mutta samalla myös melko luutuneena rakenteena, jonka puitteissa omia unelmia voi toteuttaa.

Kuoleman tuolle puolen ulottavassa tarinassa on myyttisiä ja fantastisia elementtejä, jotka luovat puitteet Miguelin kasvukertomukselle ja sankaritarinalle. Uskonnollista tulkintaa elokuvassa ei kuitenkaan ole, vaan se keskittyy hehkuttamaan perheyhteyden lämpöä ja jatkuvuutta kulttuuriperinteen puitteissa. Yksilökeskeisen ydinperhekulttuurin kasvatille elokuva voi näyttää sadulta – tai jopa ahdistaa, jos elämä ei ole suonut mahdollisuuksia elokuvan lumoavana näyttävään perheyhteyteen.

Elokuva kuitenkin pyrkii – ja suuressa osin onnistuukin – muistuttamaan, mikä on toisten ihmisten merkitys omassa elämässä.

Samalla se kertoo, miten kuka tahansa voi onnistua elämään omaa elämäänsä pidempään ja merkityksellisemmin. Eikä siihen vaadita omaa tubekanavaa tai näyttöjä bisnes-onnistumisista, vaan se syntyy siitä, miten kohtelet muita ihmisiä – ja miten sinut muistetaan."

– ★★★★★ Taika Dahlblom, HS (Lue koko ihana arvio täältä!)

 

Ohjaus: Lee Unkrich

Kieli: Suomeksi puhuttu!

Levittäjä: Disney


Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

1h 45min K-7 Väkivaltaista sisältöä Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä