Crazy Rich Asians

"Crazy Rich Asians on täysin oma ilmiönsä. Kevin Kwanin kirjasta tuli yllätyshitti ja Jon M. Chun elokuvaversio on jo ansainnut kunnioitettavan määrän rahaa Yhdysvaltain lippuluukuilla. Eikä suotta, sillä Crazy Rich Asians on hurmaava elokuva." ★★★★ Episodi

Yleisön toiveesta tämä ilmiöksi noussut romanttinen komedia myös Kinolle!

Elokuva perustuu Kevin Kwanin kiitettyyn maailmanmenestyskirjaan.

Crazy Rich Asians kertoo New Yorkista kotoisin olevasta Rachel Chusta (Constance Wu), joka osallistuu pitkäaikaisen poikaystävänsä Nick Youngin (Henry Golding) kanssa tämän parhaan kaverin häihin Singaporessa. Rachel on innoissaan tilaisuudesta päästä ensi kertaa Aasiaan, mutta jännittää Nickin suvun tapaamista eikä osaa aavistaakaan, että Nick on jättänyt kertomatta muutaman tärkeän asian elämästään. Hän nimittäin sattuu olemaan maan vauraimpiin lukeutuvan suvun vesa, ja myös yksi maan tavoitelluimmista poikamiehistä. Nickin seurassa näyttäytyminen tekee Rachelista kateellisten seurapiirinaisten maalitaulun, ja mikä pahinta hän joutuu Nickin paheksuvan äidin (Michelle Yeoh) tähtäimeen. Ja pian käy selväksi, että vaikka rahalla ei saakaan rakkautta, sillä voi todellakin hankaloittaa asioita.

Elokuvan kansainväliseen tähtikaartiin kuuluvat Constance Wu (Fresh Off the Boat); ensimmäisessä elokuvaroolissaan Henry Golding; Gemma Chan (Humans); Lisa Lu (2012); ja Awkwafina (tuleva Ocean’s 8, Naapurit 2); sekä Ken Jeong (Kauhea kankkunen -elokuvat) ja Michelle Yeoh (Star Trek: Discovery, Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme). Mittavaan näyttelijäkaartiin kuuluvat myös Sonoya Mizuno (La La Land), Chris Pang (Marco Polo), Jimmy O. Yang (Silicon Valley), koomikko Ronny Chieng (The Daily Show), Remi Hii (Marco Polo), Nico Santos (Superstore) ja Jing Lusi (Stan Lee’s Lucky Man).

 

"Tämä elokuva on vuoden suurimpia hittejä. Se on helppo ymmärtää: Kevin Kwanin viihdekirjaan perustuva tarina, edistyksellinen roolitus ja todella laaja kohderyhmä takasivat elokuvalle uskollisen yleisön heti kättelyssä. Viime vuodet käyty vilkas keskustelu Hollywoodin valkoisuudesta ja elokuvayleisöjen halusta nähdä omannäköisiään tarinoita ovat luoneet tälle elokuvalle tilaa, jossa kukoistaa.

– Crazy Rich Asians kertoo ­Aasian noususta. Se kuvaa megarikkaita, jotka viettävät niin yltiöpäistä kulutusjuhlaa, etteivät nolot länsimiljonäärit kestäisi mukana. Kaikki revitään irti, mikä vain irti saadaan: muotinäytöksistä tutut luksusmerkit, Oxfordin ja Cambridgen kaltaiset ekslusiiviset yliopistot ja Versaillesin palatsityyli ovat ostettavissa. Soundtrackilla kuullaan vetäviä aasialaisversioita Madonnan ja Coldplayn kaltaisten isojen länsiartistien hiteistä.

– Tulokulma on suorastaan raikas tässä jenkkikulttuurin läpäisemässä todellisuudessa."

Jutta Sarhimaa, HS

"Hävyttömän romanttinen hömppä ei pyytele anteeksi sokerisuuttaan. Visuaalisesti upean elokuvan yltiöpäinen romanttisuus saattaa olla monille liikaa. Loistavista näyttelijöistä, komeista lavasteista ja herttaisesta sanomasta kumpuavaa vetovoimaa on kuitenkin vaikea vastustaa.

Crazy Rich Asians on täysin oma ilmiönsä. Kevin Kwanin kirjasta tuli yllätyshitti ja Jon M. Chun elokuvaversio on jo ansainnut kunnioitettavan määrän rahaa Yhdysvaltain lippuluukuilla. Eikä suotta, sillä Crazy Rich Asians on hurmaava elokuva. Se on vanhanaikainen romanttinen komedia, joka ammentaa aasialaisista traditioista ja genren aikaisemmista teoksista. Se ei kuitenkaan koskaan tunnu sisäpiirin vitsiltä; kyseessä on yhtä universaali rakkaustarina kuin vaikka The Notebook, mutta komeammilla puvuilla ja puitteilla.

Crazy Rich Asians olisi helposti voinut olla pelkkä tärkeä poliittinen sanoma aasialaisten näkyvyydestä Hollywoodista; se on ensimmäinen elokuva 25 vuoteen, jossa on täysin aasialainen näyttelijäkaarti. Crazy Rich Asians tyytyy kuitenkin olemaan hyvä elokuva ja siksi myös parempi elokuva, sillä sitä ei paina poliittisten sanomien paineet. Elokuva leikittelee genrensä kliseillä mutta tuntuu raikkaalta ja uudenveroiselta, kuin päivitetyltä Pretty Womanilta mutta ilman prostituoituja. Elokuva on hauska ja täysin tietoinen sisältämästään naurettavuuksiin asti menevästä hulluttelusta. Elokuva ansaitsee nimensä, sillä kyseessä todella ovat hullun rikkaat aasialaiset."

Maria Lättilä, ★★★★ Episodi

"Raharikkaista singaporelaisista kertova Crazy Rich Asians teki viikonloppuna tempun, johon hyvin harva elokuva kykenee. Sen lipputulot putosivat Yhdysvalloissa toisena viikonloppuna vain muutaman prosentin. Elokuvaa voi kutsua ilmiöksi. Se on tuottanut 12 päivässä yli 80 miljoonaa dollaria, eikä hidastumisen merkkejä näy. 
– Crazy Rich Asians on yhdistelmä klassista romanttista komediaa ja seurapiirisatiiria. Se kertoo amerikanaasialaisesta Rachelista (Constance Wu), joka matkaa poikaystävänsä Nickin (Henry Goldin) kanssa Singaporeen ja tapaa tämän ökyrikkaat vanhemmat. Heidän maailmansa on älytön ja myrkyllinen, ja sitä pöyhimällä elokuva toimii kriitikoiden mukaan sekä yhteiskunnallisella tasolla että eskapistisena viihteenä."

Helsingin Sanomat

"Crazy Rich Asians is a dazzling, sumptuous success. The movie triumphantly breathes new life into the Hollywood rom-com. – It’s got a terrific cast, glamorous locations, witty jokes, and a story with a lot of heart." ★★★★ Vox

 

Ohjaus: Jon M. Chu

Käsikirjoitus: Peter Chiarelli ja Adele Lim perustuen Kevin Kwanin romaaniin

Näyttelijät: Constance Wu, Henry Golding, Gemma Chan, Lisa Lu, Awkwafina, Ken Jeong, Michelle Yeoh, Sonoya Mizuno, Chris Pang, Jimmy O. Yang, Ronny Chieng, Remi Hii, Nico Santos, Jing Lusi

Levittäjä: SF Film Oy

Kieli: English | Mandarin | Cantonese | Hokkien / Tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi.

 


Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

2h 1min K-7 Väkivaltaista sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä