Dumbo (dub)

"Tim Burtonin vanha taika löytyy uudelleen Disneyn Dumbo-klassikon näytellyssä uusintaversiossa. Burtonin parhaiden ohjauksien rinnalle Dumbo ei aivan yllä, mutta se saa riittävästi ilmaa alleen lentääkseen tarpeeksi korkealle fantasiamaailmaan." HS

Disney ja mielikuvituksen mestari Tim Burton tuovat valkokankaille uuden live-action seikkailun DUMBO. Elokuva laajentaa rakastetun klassikon tarinaa, joka juhlii erilaisuutta, vaalii perhettä ja joka siivittää unelmat lentoon.

Sirkuksen omistaja Max Medici (Danny DeVito) antaa entiselle tähdelle Holt Ferrierille (Colin Farrel) ja hänen lapsilleen Millylle (Nico Parker) ja Joelle (Finley Hobbins) tehtäväksi huolehtia vastasyntyneestä elefantista, jonka valtavat korvat tekevät siitä pilkan kohteen jo valmiiksi taloushuolien kanssa kamppailevassa sirkuksessa. Mutta kun käy ilmi että Dumbo osaa lentää, tekee sirkus häikäisevän paluun. Bisnesmies V.A. Vendevere (Michael Keaton) palkkaa paksunahan uusimpaan, elämää suurempaan show’hunsa nimeltä Dreamland. Dumbo nousee uusiin korkeuksiin yhdessä viehättävän ja säihkyvän ilma-akrobaatin, Colette Merchantin (Eva Green), kanssa kunnes Holt saa tietää että Dreamlandin kimaltelevan pinnan alla piilee synkkiä salaisuuksia.

Disneyn klassikkoanimaatio DUMBO sai maailmanensi-iltansa 23.10.1941. Elokuva sai Osacar®-palkinnon parhaasta elokuvamusiikista musikaalissa ja oli ehdolla parhaasta alkuperäislaulusta ”Baby Mine”

 

"Tyypillistä Burtonia on se, että Dumbon ajankuva näyttää samalla sekä autenttiselta että täysin sadunomaiselta, kuin tyylitellyssä maalauksessa. Taidemaalari Edward Hopperin tyyli olikin lavastajien työn inspiraa­tiona.

– Mukavaa on kuitenkin se, että Burton on tuntunut saavuttaneen taas jotain varhaisimmista elokuvistaan löytyvästä innostuneisuudesta. Ehren Krugerin, Helen Abersonin ja Harold ­Pearlin alkuperäisen romaanin pohjalta laatima käsikirjoitus on tyypilistä Disney-kaavaa, mutta Burtonin ansioista monissa kohtauksissa on sekä aitoa taikaa että kerronnan imua.

Frank Churchillin ja Oliver Wallacen alkuperäistä, Oscar-palkittua Dumbo-musiikkia myötäilevän musiikin on säveltänyt Burtonin pitkäaikainen yhteistyökumppani Danny Elfman."

Pertti Avola, HS

"The Dumbo remake is Tim Burton’s best film in ages. […] Dumbo’s best sequences — the grandness of Dreamland, the colors the characters wear, the pure joy when Dumbo takes flight — don’t require words, which is, in the end, perhaps the film’s greatest tribute to the original."

Polygon

"Hienovaraisesti kantaa ottava koko perheen elokuva on ennemmin omillaan toimiva päivitys kuin pelkkä uudelleenfilmatisointi.

– Elokuva välttelee eläimiä inhimillistävää antropomorfismia, vaikka siihen olisi helposti ollut mahdollisuus. Samalla se ottaa jopa kantaa eläinten viihdekäyttöön. Burton onnistuu jollain ihmeen tavalla sijoittamaan tarinan vuoteen 1919, päivittämään sen moderniksi ja sisällyttämään siihen jotain futurististakin.

Ennakkoon arveluttavalta tuntunut ratkaisu tehdä ihmisistä elokuvan päähenkilöitä toimii, sillä Dumbon tarina on kerrottu alkuperäisessä animaatiossa. Nyt sympaattisen olennon tehtävä on toimia katalysaattorina ympärillään hääräävien kaksijalkaisten elämässä."

★★★★ Episodi

 

Ohjaus: Tim Burton

Käsikirjoitus: Ehren Kruger

Näyttelijät: Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito, Eva Green, Alan Arkin, Finley Hobbins, Nico Parker

Levittäjä: Walt Disney Motion Pictures Studios Finland

Kieli: Puhumme suomea!

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

1h 52min K-7 Väkivaltaista sisältöä Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä

   

  Näytä ostoskori