Ensimmäisenä kuussa

(First Man)

"The true story of Neil Armstrong, a quiet engineer who rose through the ranks of NASA’s 1960s space programme to become the first man on the moon — in a journey that includes professional and personal tragedies. – Astonishing. The definitive take on a monumental moment in history — without ever losing sight of the man underneath the visor." ★★★★★ Empire 

"La La Landin ohjaajan klassinen elämäkertaelokuva näyttää, että surua ei voi paeta edes Kuuhun. Astronautti Neil Armstrongista kertova elokuva nojaa Ryan Goslingin kasvoihin." ★★★★ HS

Kuudella Oscar-palkinnolla palkitun, huippusuositun La La Landin tekijät, Oscar-palkittu ohjaaja Damien Chazelle ja näyttelijä Ryan Gosling, tuovat nyt valkokankaalle elokuvan Ensimmäisenä Kuussa.

Vavahduttava tarina NASAn hankkeesta viedä ihminen kuun pinnalle pohjautuu Neil Armstrongin elämäntarinaan ja keskittyy vuosiin 1961-1969. Elokuva on syvällinen ja kiehtova kuvaus Armstrongin omakohtaisista kokemuksista sekä niistä uhrauksista, joita hän ja monet muut joutuivat tekemään tämän historian vaarallisimpiin kuuluneen matkan tähden.

Elokuva pohjautuu James R. Hansenin kirjaan ja sen on käsikirjoittanut Oscar-voittaja Josh Singer (Spotlight).

 

"OHJAAJA Damien Chazelle on ottanut Hollywoodista niskalenkin. Läpimurto Whiplash (2014) ja musikaaliromanssi La La Land (2016) perustuivat äänen ja musiikin rytmiin, ja sama idea on tässäkin. Edwardsin lentotukikohdasta Mojaven autio­maassa vuonna 1961 avaava elokuva kuvaa lentämistä hillittömänä keskittymiskokeena: hervottomina pyörivät mittarit vaativat huomiota ja korvia riipii satojen teepannujen yhteisvislaukselta kuulostava ääni. Ryan Goslingin esittämä Armstrong säilyttää näissä tilanteissa toimintakykynsä.

Siksi hänet valitaan Gemini-projektiin, joka tähtää Kuun kamaralle. Samaan aikaan parivuotias tytär Karen menehtyy aivokasvaimeen.

HETI alussa kohdattu suru on elokuvan tunteellinen sydänlanka. Armstrong ei pysty puhumaan menetyksestä vaimolleen Janetille (Claire Foy) tai ystävilleen. Vasta avaruudessa hän joutuu todella kahden näiden ajatustensa kanssa.

– Ensimmäisenä Kuussa nojaa lähes koko painollaan kivikasvona tunnetun Goslingin esitykseen. Gosling ei petä. Minimalismissaan hän esittää Neil Armstrongin kuin klassisen suomalaisen miehen perikuvana: vähän tylynä, vähän yksioikoisena, erittäin luotettavana ja määrätietoisena.

Tunteiden kirjosta tinkimättä: Goslingin vino hymy tuo harvat huumoripilkahdukset perin vakavaan tarinaan – nautin erityisesti kohtauksesta, jossa urpona esitetty Buzz Aldrin saa näpäytyksen. Ja kun Gosling esittää lastaan surevaa isää, se tuntuu alkukantaiselta, kaikkein surullisimmalta surulta. Karenin tunnus on haikea ­theremin-surulaulu.

The Crown -sarjasta tunnettu Claire Foy on myös erinomainen valinta Janetiksi. Hänen työnsä on tukea Goslingin työtä, mutta Foy tekee tilaa Janetille rohkeana ja määrätietoisena kyseenalaistajana." 

★★★★ Jutta Sarhimaa, HS

 

Ohjaus: Damien Chazelle

Käsikirjoitus: Josh Singer

Näyttelijät: Ryan Gosling, Claire Foy, Jason Clarke, Kyle Chandler, Patrick Fugit, Ciaran Hinds, Ethan Embry, Shea Whigham, Corey Stoll, Pablo Schreiber

Perustuu James R. Hansenin kirjaan.

Levittäjä: Finnkino Oy

Kieli: Englanti, tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi.

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

2h 18min K-12 Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä