Fantastinen nainen

(Una mujer fantástica)

"Näyttelijä Daniela Vega on sensaatiomaisen hyvä Oscar-ehdokaselokuvassa Fantastinen nainen. Parhaan vieraskielisen elokuvan Oscar-ehdokas kiinnittyy Vegan kasvoihin."  ★★★★ HS

Parhaan vieraskielisen elokuvan Oscar- ja Golden Globe -ehdokas (Oscarit jaetaan 4.3.2018) sekä Berliinin elokuvajuhlien parhaan käsikirjoituksen Hopeisen karhun voittanut Fantastinen nainen on kevään upein latinoelokuva! 

Rakastuneet Marina ja Orlando suunnittelevat tulevaisuutta. Tarjoilijana työskentelevä nuori Marina haaveilee laulajan urasta, kun taas häntä kaksi vuosikymmentä vanhempi Orlando omistaa painotalon. Eräänä iltana, Marinan syntymäpäiväjuhlien jälkeen, Orlando tuupertuu sairauskohtaukseen. Marina vie miehen ensiapuun, mutta mitään ei ole tehtävissä.

Tästä alkaa Marinan painajainen. Surun murtama nainen kaipaisi tukea, mutta lohduttamisen sijasta niin lääkärit kuin Orlandon aikaisempi perhe asettavat Marinan epäilyksen alaiseksi. Marinan surua, tai hänen transnaisen identiteettiään, ei kunnioita kukaan. Orlandon edellisellä perheellä on kiire pyyhkiä Marinan mittainen luku edesmenneen miehen elämästä pois. Marina joutuu taistelemaan oikeudestaan suruun ja olemassaoloonsa, oikeudestaan olla kuka hän on: kompleksinen, vahva, suorasukainen – fantastinen nainen.

Chileläisen ohjaaja–käsikirjoittaja Sebastian Lelion (Gloria, 2013) elokuva sai maailmanensi-iltansa Berliinin elokuvajuhlien kilpasarjassa, jossa se palkittiin parhaan käsikirjoituksen Hopeisella karhulla, Teddylla sekä ekumeenisen tuomariston palkinnolla.

 

"VIVAHTEIKKAASTA Gloriasta (2013) muistettu chileläinen Sebastián Lelio tekee varmaa jälkeä. Lelion ja Gonzalo Mazan käsikirjoitus on kuin oppikirjasta, muutamista peruselementeistä rakentuva draama, jossa on sopivasti mystiikkaa.

Almodóvarit on selkeästi nähty, etenkin mestariteos Iho jossa elän (2011). Kuten sekin, Fantastinen nainen kertoo sukupuolisuuden virtaavasta kokemuksesta ja haastaa ennakko-oletukset. 

– TUNTEIKAS orkesteriteema heijastelee hienosti päähenkilön mielenmaisemaa, samaten dramaattinen valaistus. Kellertävä suurkaupungin yö voi vaihtua diskoilun säihkeeseen tai surun syvänpunaiseen, mutta aina kamera etsiytyy ja lukittuu uudestaan Daniela Vegan kasvoihin.

Sensaatiomainen Vega on jatkuvasti puoli- tai lähikuvassa, koska hän oikeastaan on koko elokuva. Tiukka kompositio ei hellitä edes väkivallan uhan edessä.

Vega tekee Marinasta kokonaisen ihmisen: tavallisen naisen, jolle haluaa vain hyvää."

★★★★ Jutta Sarhimaa, HS

 

"Rising Chilean director Sebastián Lelio celebrates the endurance of a woman under suspicion of murder in a film that could bring the first major acting award for a transgender performer to Daniela Vega. – It may be a timely film, but it is its timelessness, as well as its depths of compassion, that qualify it as a great one."

– ★★★★★ Ryan Gilbey, The Guardian

“Shocking and enraging, funny and surreal, rapturous and restorative, this is a film of startling intensity and sinuous mood shifts wrapped in a rock-solid coherence of vision. - Played by the remarkable transgender actress Daniela Vega, the central character, Marina Vidal, shows fortitude and self-possession that won't quit, regardless of the blows she's dealt. ”

– David Rooney, The Hollywood Reporter

 

Ohjaus: Sebastián Lelio

Käsikirjoitus: Sebastián Lelio, Gonzalo Maza

Näyttelijät: Daniela Vega, Francisco Reyes

Levittäjä: Atlantic Film

Kieli: Espanja, tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi. 

 

 


Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

1h 44min K-12 Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

  Ajankohtaista

  Psst! Jonot välttää ostamalla liput netistä varaamisen sijaan!

  ***

  Ohjelmistomme julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantaisin viikoksi kerrallaan – elokuvaviikko on perjantaista torstaihin. Etkö löytänyt sopivaa näytöstä? Lisää julkaistaan aina maanantaisin! Tulevat elokuvat täällä.

  Ohjelmistokierrossa nyt mm.

   

  Royal Opera House: Tosca ( ke 14.2.)

  Ja tulossa uusintaan vielä: 

  ***

  Oopperakausi 2017-18 täällä!

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  ***

  Kino Tapiola on ensi-iltateatteri joka valikoi ohjelmistoonsa pääasiassa eurooppalaisen ja kotimaisen elokuvan parhaimmistoa. Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  ***

  Kiireellisissä tiedusteluissa viikonloppuisin ja iltaisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä