Gloria Bell

"Glorian chileläinen tarina kääntyi sulavasti amerikkalaiseksi, Julianne Moore loistaa elokuvan pääosassa. Ohjaaja on siirtänyt Glorian tarinan Los Angelesiin ja saanut näin tilaisuuden hienovaraisesti kommentoida amerikkalaista miljöötä ja mielenmaisemaa." ★★★★ HS

"Gloria Bell remains one of the great female-led films of the 21st century, passing the Bechdel test with flying colors"  Variety

Gloria (Julianne Moore) on huoleton eronnut nainen, joka viettää päivänsä tavanomaisessa toimistotyössä ja illat irrotellen tanssilattioilla ympäri Los Angelesia.  Yhtenä iltana hän tutustuu Arnoldiin (John Turturro) ja tästä alkaa odottamaton romanssi täynnä orastavan rakkauden iloa, mutta myös deittailun tuskaa ja identiteettiin ja perheeseen liittyviä ristiriitoja.

Oscar-palkitun Sebastian Lélion (Fantastinen nainen, Tottelemattomuus) GLORIA BELL on hienostunut romanttinen komedia ja loistava uusintafilmatisointi Lélion Kinollakin ihastuttaneesta Gloria-elokuvasta.

Elokuva joka näyttää, että rakkaus voi iskeä milloin tahansa, ihmissuhteet eivät koskaan ole yksinkertaisia ja mikään ei masenna kunhan vaan jaksaa tanssia.

 

"Pääsyy uuteen tulkintaan on kuitenkin Julianne Moore. Amerikkalainen näyttelijä ja filmitähti halusi tehdä Gloriasta amerikkalaisen version ja Lelio, Mooren suuri fani, suostui.

– Niinpä Gloria Bell muistuttaa myös ihailijakirjettä Julianne Moorelle, joka nähdään elokuvan jokaisessa kohtauksessa. Mutta ei hätää nytkään, sillä Moore on hieno näyttelijä.

– ENNEN KAIKKEA Gloria Bell elää Julianne Mooren vahvan roolityön kautta. Myönnetään, roolia on pitänyt hieman muokata hänen suuntaansa, sillä vielä lähes kuusikymppisenäkin Moore on aito amerikkalainen filmitähti, nuorekas ja upean näköinen ihminen. Niinpä Gloria Bellkin saa kehuja ulkonäöstään.

Moore pystyy kuitenkin hienovaraisesti ja hallitusti tulkitsemaan Glorian tunnetiloja ja mielenliikkeitä aina iän myötä tulevien sairauksien hyväksymisestä rakastumiseen ja hylätyksi tulemiseen.

Hän kannattelee elokuvaa, ja miksipä ei: hänellehän se on räätälöitykin.

Gloria Bell ei ole pelkkä Glorian hiilipaperikopio, vaan Le­lion ansiosta elokuva, jolla on oma ääni." 

★★★★ Pertti Avola, Hs

"Vaikka rakkaus ja rakastuminen ovatkin keskeisessä roolissa Gloria Bell ei ole sellainen elokuva, jossa nainen ripustautuu mieheen ja elää hänen kauttaan. Gloria Bell on ikään kuin orgaaninen elokuva, jossa rakkaus vain löytää kaksi omaa elämäänsä elävää ihmistä." 

Ilkka Lappi, Aamuset

"Julianne Moore predictably brilliant as dating divorcee. Small wonder Moore reportedly contacted Sebastian Lelio keen to star in a shot-by-shot remake of his 2013 Chilean drama: this is a magnificent, adult vehicle.

– Gloria Bell pairs perhaps the best portrayer of troubled or lost women with a director who has built a career building stories around them, and the result is a film that comfortably banishes any fears of some neutered US remake."  

The Guardian

 


Ohjaus: Sebastián Lelio

Näyttelijät: Julianne Moore, John Turturro, Michael Cera, Rita Wilson, Alanna Ubach
Kesto

Levittäjä: Cinema Mondo

Kieli: Englanti, tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi.
 

 

 

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

1h 42min K-12 Seksuaalista sisältöä Päihteet/huumeet
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä

   

  Näytä ostoskori