Seniorikino: If Beale Street Could Talk

(If Beale Street Could Talk)

Seniorkinonäytös ke 15.5. klo 15.00, liput 6 €, avoin kaikille! Lue lisää seniorikinoista täällä.

Parhaan naissivuosan Oscar-voittaja ja kolmen Oscarin ehdokas (paras musiikki ja sovitettu käsikirjoitus)! 

"Moonlight-ohjaajan uutuus on jälleen esteettisesti täyteläinen elokuva suurista ristiriidoista – Barry Jenkins rikkoo perinteisiä tapoja kuvata mustien perheitä. Kauneus syrjäyttää vääryyden If Beale Street Could Talk -elokuvassa." ★★★★ HS

"Barry Jenkins' tragic romance soars. With his follow-up to best picture winner Moonlight, the writer-director brings James Baldwin’s 1974 novel to the screen with heartbreaking, visually audacious results"  ★★★★ The Guardian

19-vuotias Tish ja 22-vuotias Fonny ovat olleet lapsesta asti ystäviä, nyt he ovat menneet kihloihin ja odottavat ensimmäistä lastaan. Heidän onnensa murskautuu, kun Fonny pidätetään ja tuomitaan vankilaan rikoksesta, jota hän ei ole tehnyt. Heidän vanhempansa tekevät kaikkensa saadakseen Fonnyn takaisin Tishin luo ja todistaakseen hänen syyttömyytensä.

1970-luvun Harlemiin sijoittuva If Beale Street Could Talk on kaunis rakkaustarina, joka perustuu James Baldwinin romaaniin ”Jos tämä katu osaisi puhua”. Sen on ohjannut Moonlight-elokuvasta parhaan elokuvan Oscarilla palkittu Barry Jenkins.

 

"BARRY JENKINSIN edellinen elokuva Moonlight oli täysosuma taiteellisesti mutta myös ajoitukseltaan. Se osui hetkeen, jolloin Hollywoodissa käytiin kriittistä keskustelua mustien asemasta filmiteollisuudessa ja esimerkiksi Oscar-jaoissa. Taas kerran.

Moonlightille satoi palkintoja, muun muassa parhaan elokuvan Oscar.

Kun – ei jos – mustat vihdoin rynnivät kunnolla esiin elokuvissa, nelikymppinen Barry Jenkins kulkee uudistajana etunenässä ja näyttää tietä kaikilla eri tasoilla: aiheissa, kerronnassa, näyttelemisessä.

If Beale Street Could Talk kertoo Harlemin lähihistoriaa. Se perustuu James Baldwinin 1970-luvun romaaniin, joka on ammoin suomennettu nimellä Jos tämä katu osaisi puhua.

– Jenkins on tehnyt itse käsikirjoituksen, kuten Moonlightissa. Siitäkin tuli silloin Oscar, ja nyt Jenkins on taas sovitetulla käsikirjoituksellaan ehdolla.

Hienot hahmot ovat tietenkin peräisin jo Baldwinilta. Jenkins jatkaa niistä ja rikkoo samalla perinteisiä tapoja kuvata mustien perheitä.

– VAIKKA elokuvassa taistellaan rasismia ja ilmiselvää vääryyttä vastaan, Jenkinsin täyteläinen elokuva ikään kuin siirtää hienostuneesti syrjään sen tavallisen kerronnan, jossa mustat kuvataan aina yhteiskunnan uhreina. Vastoinkäymisistään huolimatta Tish ja Fonny pitävät kiinni rakkaudestaan ja onnestaan. He ovat lempeitä, pehmeitä ja kauniita.

Hitaat kuvat, energinen kamera ja intensiivinen ääni- ja musiikkitausta ovat tuttuja jo Moonlightista, ja Jenkins luo niillä tässäkin omaa elokuva­runouttaan."

★★★★ Leena Virtanen, HS

"With his third film, the writer-director Barry Jenkins carries with him an impossible weight of expectation, the kind of which he was less burdened with when Moonlight premiered in 2016. – Two years later he returns with a wider, hungrier audience in tow and his decision to adapt a much-loved James Baldwin novel attaches an even greater level of anticipation along with unfair yet unavoidable pressure.

– It’s a film with love at its root, both familial and romantic, and Jenkins fills so much of it with a radiating warmth. The decision to move back and forth through the story allows us to understand and invest in the central relationship and there’s a nuanced delicacy in how he conveys the early stages of falling for someone. It’s the small moments that make you realise and, as he showed us in Moonlight’s heart-grabbing diner scene, he has a skill for recognising the important subtleties of body language.

– Given the film’s unabashed belief in love, it’s satisfying to feel so much while watching it. Sensorily and emotionally, it’s an almost overwhelming experience." 

Benjamin Lee ★★★★ The Guardian

 

Ohjaus: Barry Jenkins

Näyttelijät: Regina King, KiKi Layne, Stephan James

Levittäjä: Cinema Mondo

Kieli: Englanti, tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi.

 

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

1h 59min K-12 Seksuaalista sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä

   

  Näytä ostoskori