The Place - Jokainen haluaa jotain

(The Place)

Italialaisen Paolo Genovesen (Kinollakin hitiksi noussut Salaisuuksien illallinen, 2016) ohjaama draama!

"Yllättävän kiehtova moraliteetti etsii ihmisen omatunnon rajoja – kuinka pitkälle ihminen menee ruokkiessaan sisällään asuvaa hirviötä. Paolo Genovese kysyy suuria ja vakavia uudessa elokuvassaan." ★★★★ HS

Korttelikahvilan perimmäisessä pöydässä istuu yötä päivää arvoituksellinen mies (Valerio Mastrandrea). Hänen puheillaan käyvät vieraat esittävät syvimpiä toiveitaan, jotka tuntuvat heistä saavuttamattomilta. Toteuttaakseen toiveensa kukin saa miehen nimeämän tehtävän, jonka suorittaminen edellyttää kuitenkin moraalin venyttämistä, jopa siitä luopumista. Kuinka pitkälle voi mennä saavuttaakseen haluamansa?

Ohjaaja Paolo Genovesen uusin elokuva, The Place, on intiimi ja yksinkertaisuudessaan pysäyttävän jännittävä kertomus erilaisten henkilöhahmojen yhteenkietoutuvista kohtaloista ja moraalisesta kamppailusta.

Elokuva on jalostettu Christopher Kubasikin luomasta televisiosarjasta “The Booth at the End” vuodelta 2010.

 

"The Place -nimisen kahvilan pöydässä istuu salaperäinen mies (Valerio Mastandrea). Hänen luonaan käy jatkuvasti ihmisiä, jotka haluavat jotain. Mies lupaa antaa heille sen mitä he haluavat jos he puolestaan tekevät mitä hän tahtoo.

”Minä en ole hirviö. Minä vain ruokin hirviöitä”, mies sanoo eräälle hänen toimiaan kauhistelevalle.

Tässä onkin elokuvan ydin. Genovese tarkastelee sitä, kuinka pitkälle ihminen on valmis menemään saadakseen sen mitä eniten haluaa. Ja hyvin pitkälle elokuvan henkilöt ovatkin valmiita menemään, ainakin aluksi.

Mutta täysin synkkään ihmiskäsitykseen Genovese ei sentään päädy. Vähitellen henkilöistä alkaa löytyä itsekkyyden ja oman edun ajamisen alta jotain parempaakin, jotain yleisinhimillisen armollista. Ja mysteerimies itsekin, kenen välikappale nyt sitten onkaan, saa ehkä myös osakseen hieman armoa ja inhimillistä lämpöä.

– Pelkästään kahvilan sisätiloihin keskittyvä ja dialogiin perustuva moraliteetti saattaisi olla sekä pitkäpiimäinen että keinotekoinen, mutta se ei ole kumpaakaan.

Genovese saa näyttelijöidensä ja dialogin avulla The Placen tuntumaan kiehtovalta ja jännittävältäkin. Sen yksinkertaisen muodon alta paljastuu iso kysymys: missä ovat ihmisen omatunnon rajat ja mitä on olla ihminen ylipäätään?"

★★★★ Pertti Avola, HS

"It’s been one of the most anticipated films of the season. Following the overwhelming success of Perfect Strangers (Salaisuuksien illallinen, 2016), Paolo Genovese was in a position to do something daring and that he did, pulling an ambitious and metaphorical film out of his hat, which may not be for everyone, but in which he truly leaves comedy behind for the first time.

– The all-star cast includes Marco Giallini, Alba Rohrwacher, Rocco Papaleo, Vittoria Puccini, Vinicio Marchioni, Alessandro Borghi, Silvio Muccino, Silvia d'Amico, Giulia Lazzarini, with Sabrina Ferilli as the bar’s waitress, who, when the doors close and the evening’s cleaning begins, tries to make sense of who the mysterious man who everyone goes to for advice really is (God? The devil? Our own conscience?)."

Cineuropa

 

Ohjaus: Paolo Genovese

Käsikirjoitus: Paolo Genovese , Isabella Aguilar

Näyttelijät: Valerio Mastandrea, Marco Giallini, Alba Rohrwacher

Levittäjä: Future Film 

Kieli: Italia, teksitetty suomeksi ja ruotsiksi.

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

1h 45min K-3
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä