Juhlanäytös: Toivon tuolla puolen (vapaa...

(Toivon tuolla puolen)

Tervetuloa Kino Tapiolaan European Cinema Night -juhlailtaan keskiviikkona 5.12. Toivon tuolla puolen -ilmaisnäytöksen parissa! 

Kinon viinibaari avataan klo 18, ja näytös on klo 19, minkä jälkeen elokuvan päänäyttelijä Sherwan Haji kertoo elokuvan teosta. Cocktail-tilaisuus aulassa alkaa klo 20.55, tarjolla pientä purtavaa sekä lasi kuohuvaa eurooppalaisen elokuvan ja itsenäisyyspäivän aaton kunniaksi.

Liput jaossa Kino Tapiolassa pe 23.11. lähtien aukioloaikojemme puitteissa. 

European Cinema Night järjestetään yhteistyössä Euroopan komission MEDIA-ohjelman ja Europa Cinemas –verkoston kanssa.

Tiedotamme lipputilanteesta tapahtuman Facebook-sivulla täällä!

–––

Aki Kaurismäen Le Havre -elokuvasta alkaneen satamakaupunki-trilogian toinen osa. Elokuva kertoo suomalaisesta kauppamatkustajasta (Sakari Kuosmanen) ja syyrialaisesta pakolaisesta (Sherwan Haji), joiden polut risteävät.

Elokuva palkittiin Berliinin elokuvajuhlien Hopeisella karhulla parhaasta ohjauksesta vuonna 2017.

”Suomesta ei puutu harmautta eikä komiikkaa, ei ainakaan tämän elokuvan mukaan. Kuusi vuotta menestyksekkään Le Havren jälkeen Aki Kaurismäki palaa terävämpänä ja yhteiskuntakriittisempänä kuin koskaan aikaisemmin. Usein hylkiöitä ja yhteiskunnan ulkopuolelle jääneitä kuvannut elokuvantekijä tarttui aiheeseen, joka koskettaa tällä hetkellä melkein koko maailmaa – pakolaiskriisiin.

Toivon tuolla puolen -elokuvan jälkeen tuntuu siltä, että Kaurismäki on keksinyt itsensä uudelleen – siitäkin huolimatta, että on edelleen uskollinen tutulle, omaleimaiselle tyylilleen. Kaurismäen Suomi on karrikoitu, paikoin pähkähullu, mutta samalla kutkuttavan hauska. Elokuvan dialogi on raikasta, nokkelaa ja varmasti yksi tekijänsä parhaita myös käsikirjoituksensa puolesta.

★★★★★ Jesse Raatikainen, Episodi 


Ohjaus ja käsikirjoitus: Aki Kaurismäki

Näyttelijät: Sherwan Haji, Sakari Kuosmanen, Janne Hyytiäinen, Nuppu Koivu, Ilkka Koivula, Simon Hussein Al-Bazoon, Kaija Pakarinen, Kati Outinen, Tommi Korpela, Tuomari Nurmio

Kuvaus: Timo Salminen

Valaisu: Olli Varja   Pukusuunnittelu: Tiina Kaukanen   Leikkaus: Samu Heikkilä Äänisuunnittelu: Tero Malmberg   Tuotanto: Aki Kaurismäki, Sputnik Oy Yhteistuottaja: Oy Bufo Ab

Levittäjä: B-Plan Distribution

Kieli: Suomi, englanti, arabia, Tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi.

1h 38min K-12 Väkivaltaista sisältöä Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä

   

  Näytä ostoskori