Kaikki tietävät

(Todos la saben)

"Iranian director Farhadi opens Cannes with a film that explores the unhealed wound at the heart of a Spanish family with pitiless efficiency and sheer muscular flair" ★★★★ The Guardian

Psykologisessa trillerissä Laura (Penélope Cruz) matkustaa perheineen Buenos Airesista kotikyläänsä Espanjaan osallistuakseen sisarensa häihin idyllisellä viinitilalla. Juhlat saavat kuitenkin odottamattoman käänteen ja iloinen jälleennäkeminen muuttuu painajaiseksi, kun salaisuudet perheen menneisyydessä tulevat päivänvaloon. Cruzin vastanäyttelijänä nähdään karismaattinen Javier Bardem.

Ohjaaja Asghar Farhadin elokuvat ovat jo kahdesti vieneet parhaan ei-englanninkielisen elokuvan Oscar-palkinnon Iraniin. Vuonna 2017 palkinnon sai vavahduttava kostotarina The Salesman ja vuonna 2011 koskettava Nader ja Simin: Ero (2011).

Farhadin uusi ohjaustyö Kaikki tietävät sai ensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlien avajaiselokuvana toukokuussa. Elokuva on kuvattu kokonaan Espanjassa ja sen pääosissa nähdään espanjankielisen elokuva-alan suurimmat tähdet: Cruz, Bardem ja argentiinalainen Ricardo Darín (mm. Wild Tales). Tuotannossa mukana oli myös muita espanjalaisia huippunimiä, mm. Pedro Almodovarin luottokuvaajana tunnettu Jose-Luis Alcaine.

 

"Kaksi sukua kokoontuvat pieneen espanjalaiseen kylään juhlimaan häitä. Mukana ovat morsiamen isosisko Laura (Penélope Cruz) lapsineen ja Paco (Javier Bardem), Lauran heila vuosien takaa.

Pitkä hääkohtaus on upeasti kuvattu ja lavastettu. Tunnelma on kuin parhaasta Hercule Poirot -murhamysteeristä, jossa ensin esitellään epäillyt, sitten rikos.

– Jos tuntee iranilaisen kahdesti Oscarilla palkitun Asghar Farhadin aiempia elokuvia, voi arvata, ettei Kaikki tietävät ole mikään Poirot-pähkinä. Farhadi on kiinnostunut ihmisten välisistä suhteista, muistoista ja menneisyyksistä – Menneisyys on erään hänen elokuvansa nimikin – ja niiden poikimista katkeruuksista.

Nytkin kidnappaus on keino kelata auki keskiössä olevan perheen sykkyräistä historiaa, joka kietoutuu Lauran ja Pacon välisen suhteen ympärille.

Vaikka elokuva esittelee pitkän rivin mahdollisia syyllisiä, Farhadi ei keskity niinkään trillerimekanismehin vaan ihmisten väliseen draamaan."

Anton Vanha-Majamaa, HS

"The outer threat, the inner wound and the mystery in between. These are the determinant factors in Asghar Farhadi’s intimately painful and powerfully acted kidnap drama, crucially anchored by three heavyweight performances from Penélope Cruz, Javier Bardem and Ricardo Darín. – And the performances themselves are so intelligent, mature and yet uninhibited. Farhadi’s storytelling has overpowering force." 

Peter Bradshaw ★★★★ The Guardian

 

Ohjaus: Asghar Farhadi

Käsikirjoitus: Asghar Farhadi

Näyttelijät: Penélope Cruz, Javier Bardem, Ricardo Darín

Levittäjä: Finnkino Oy

Kieli: Ranska, espanja, katalaani. Tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi.

 

Voita VIP-matka Cannesiin katsomalla 10 eurooppalaista elokuvaa!

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

2h 13min K-12 Seksuaalista sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä