Kesä

(Leto)

"Kesä on elokuva tunnelmasta ja henkisestä ilmapiiristä. Se vie mukanaan heti alussa, kun katsoja kuljetetaan Leningrad Rock Clubille, jossa viranomaiset valvovat, ettei nuoriso ilmaise pienintäkään innostusta, tanssimisesta puhumattakaan. Tai rannalle, jossa vain olla köllötellään ja vähän soitellaan. Maistellaan vapautta, jota ei ollut. Tehdään musiikkia, jossa on aavistus vapautta." ★★★★ HS

"Kesä on ollut Venäjällä vuoden kuumimpia ensi-iltoja. Se puhuttelee Moskovan hipstereitä siinä missä nostalgiasta nauttivia entisiä neuvostonuoria. Elokuvan musiikki yhdistääsukupolvia: Kesän soundtrack palkittiin viime keväänä erikoispalkinnolla Cannesissa." ★★★★ Episodi 

Rock, rakkaus ja Leningrad. Kesä 1981.

Led Zeppelinin ja David Bowien jalanjälkiä seuraavan nuoren Viktor Tsoin elämä muuttuu kertaheitolla, kun hän tapaa idolinsa Miken ja tämän vaimon Natashan.

Kolmiodraaman, vapaudenkaipuun ja unelmien jahtaamisen keskeltä maansa legendojen joukkoon nousevan Viktorin tarina on kuin slaavilainen Almost Famous. Omaelämäkerrallinen elokuva kertoo todellisista bändeistä Zoopark ja Kino, joista jälkimmäisen merkitystä itäisellä pallonpuoliskolla voi verrata The Beatlesin tärkeyteen lännessä. Mielipidevanki Kirill Serebrennikovin uuden mestariteoksen häikäisevintä antia ovat raakaa energiaa täynnä olevat musiikkinumerot, joissa kuullaan myös mm. Iggy Popia, Lou Reedia ja T-Rexiä.

Cannesin pääkilpasarjassa Kultaisesta palmusta kilpaillut mykistävä rock-eepos Kesä (Leto) on elegia uuden aallon rockmusiikille, rakkaudelle ja sille, millaista on olla kaksikymmentävuotias 80-luvun alun Leningradissa.
 

Suomen elokuvasäätiön ohjelmistotuki 2018.

 

RAKKAUTTA & ANARKIAA -festivaalin päätöselokuva 2018.

"Kirill Serebrennikovin elokuva Kesä herättää sekä haikeutta että surua Venäjän nykymenon takia. Ohjaaja pidätettiin elokuvan kuvausten aikana. Hän on yhä kotiarestissa.

– Veikkaan, että Kesä riipaisee erityisen paljon meitä, jotka elimme omaa rock-nuoruuttamme samaan aikaan rajan toisella puolella. Miten vähän me ymmärsimmekään, kun kannoimme satunnaisilta neuvostomatkoilta kotiin hassuja bootleg-levyjä länsimaisista suosikeista. Sikäläisille ne eivät olleet mikään vitsi vaan elintärkeä linkki musiikkiin, jota he rakastivat yhtä paljon kuin länsinuoretkin.

Ja miten vähän me tiedämme heidän bändeistään ja niiden merkityksestä. Kesä-elokuvan päähenkilöt ovat venäläisille ikonisia hahmoja, varsinkin Kino-yhtyeen keulahahmo Viktor Tsoi, jonka uran alkutaipaleesta elokuva kertoo. Zooparkin Mike Naumenkosta tulee hänelle eräänlainen isähahmo, ja elokuvan fiktiossa Tsoin ja Naumenkon vaimon Natašan välille kehittyy intiimi suhde.

Kolmiodraama on mustavalkoisen elokuvan ainoa juonenpoikanen, mutta se onkin melkein sivuseikka. Kesä on elokuva tunnelmasta ja henkisestä ilmapiiristä. Se vie mukanaan heti alussa, kun katsoja kuljetetaan Leningrad Rock Clubille, jossa viranomaiset valvovat, ettei nuoriso ilmaise pienintäkään innostusta, tanssimisesta puhumattakaan. Tai rannalle, jossa vain olla köllötellään ja vähän soitellaan. Maistellaan vapautta, jota ei ollut. Tehdään musiikkia, jossa on aavistus vapautta.

Elokuvaan on ripoteltu musiikkivideomaisia kohtauksia, joissa niissäkin on hämmästyttävän aitoa kasarirosoa. Videot esittävät vaihtoehtoista todellisuutta, tapahtumia joita ei tapahtunut, eikä olisi voinutkaan tapahtua."

★★★★ Leena Virtanen, HS

"Venäläisen Kirill Serebrennikovin ohjaama mustavalkoinen Kesä on pinnaltaan hyväntuulinen, tunnelmallinen ja vihaton musiikkielokuva. Rauhanomaisen taiteilijakuvauksen alla piilee kuitenkin satiirisia piikkejä, jotka tekevät elokuvasta ajankohtaisen."  ★★★★ Episodi 

"Energetic, messy, a little surreal and wholly enjoyable, a tribute to the power of rock 'n' roll" 

THE WRAP


 
Ohjaus: Kirill Serebrennikov

Käsikirjoitus: Mikhail Idov, Lili Idova, Natalya Naumenko (muistelmat), Kirill Serebrennikov

Näyttelijät: Teo Yoo, Irina Starshenbaum, Roman Bilyk

Levittäjä: Cinemanse Oy

Kieli: venäjä, englanti / Tekstitys: suomi & ruotsi

 

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

2h 8min K-12 Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä Päihteet/huumeet
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä