Lady Macbeth

"Tutun tarinan kokoaan suurempi versiointi, joka ei ole vain nätti pukudraama." ★★★★ Episodi

Englannin maaseutu vuonna 1865. Katherine (Florence Pugh) päätyy vaimoksi maakauppojen seurauksena.  Aviomiehen syrjäinen kartano on viheliäisen lohduton, mies tuplasti vanhempi ja katkeroitunut, paikallinen pappi miehisen kurinpidon äänitorvi ja appiukko sadistinen kiukkupussi. Kolmikko tekee kaikkensa nujertaakseen nuoren vaimon avuttomaksi seinäkoristeeksi.  Kun Katherine yllättäen rakastuu tallirenki Sebastianiin (Cosmo Jarvis), hänessä puhkeaa voima,  joka johdattaa hänet läpi harmaan kiven.

Alice Birchin partaveitsenterävä käsikirjoitus pohjautuu Nikolai Leskovin pienoisromaaniin Mtsenskin kihlakunnan lady Macbeth. Dmitri Shostakovich sävelsi sen pohjalta oopperan vuonna 1934. Leskovin hengästyttävä tarina on jatkanut elämää ympäri maailmaa, ja syystä. Ooppera esitettiin myös Helsingissä loppuunmyydyille katsomoille alkuvuodesta 2017.

Lady Macbeth seisoo elokuvana omilla ansioillaan. Teatterissa kannuksensa hankkinut ohjaaja William Oldroyd vei tarinan Skotlannin nummille ja karsi musiikin minimiin. Elokuvan jyrkkä draama ei kalpene maineikkaiden esikuvien rinnalla.

 


"Tummanpuhuva, voimakas ja aivan loistava" Elle

"Lyö ällikällä" Rolling Stone

"Lumoava" ★★★★★  The Telegraph

"Ravisteleva" Los Angeles Times

"Tyrmäävän upea ja omalaatuinen" Time Out

"Lady Macbeth on vastakohta isoin fanfaarein markkinoiduille elokuville, joihin on kyllästynyt jo ennen kuin niitä on päässyt näkemään. William Oldroyn vaatimaton esikoinen livahti maailmalle vähin äänin, mutta se suorastaan huutaa huomiota. Ja todellakin ansaitsee sen.

Tarina on tuttu, mutta kuten elokuvan nimikin viittaa, tällä kertaa huomio keskittyy yhteen ihmiseen. Ja vaikka teos on tietysti Shakespearen näytelmän inspiroima, se on myös sovitus Nikolai Leskovin vuoden 1865 miniromaanista Mtsenskin kihlakunnan lady Macbeth.

– Oldroyn näkemys on yhtä lailla rehellinen kuvaus naisen asemasta viktoriaanisessa yhteiskunnassa kuin todentuntuinen kannanotto rotupolitiikkaan. Se on aihepiiri, joka näteistä pukudraamoista usein puuttuu, mitä yhä enenevissä määrin protestoidaankin. Mutta varoitus Austen-faneille: Lady Macbeth ei ole vain nätti pukudraama."

★★★★ Marta Balaga, Episodi

 

Ohjaus: William Oldroyd

Näyttelijät: Florence Pugh, Cosmo Jarvis, Paul Hilton, Naomi Ackie, Christopher Fairbank

Levittäjä: Cinema Mondo

Kieli: Englanti, tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi.  

 

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

1h 29min K-16
   

  Ajankohtaista

  Tuntematon sotilas -näytökset täältä! Väliajalliset näytökset täältä! With english subtitles here!

  ***

  Pähkinänsärkijä -baletin uusinta ke 20.12. klo 18, liput täältä!

  ***

  Ohjelmistomme julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantaisin viikoksi kerrallaan – elokuvaviikko on perjantaista torstaihin. Etkö löytänyt sopivaa näytöstä? Lisää julkaistaan aina maanantaisin!

  Ohjelmistokierrossa nyt mm:

  Tuntematon sotilas englanniksi tekstitettynä täällä! Tuntematon sotilas with eng subs here!

  ***

  Oopperakausi 2017-18 täällä!

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  ***

  Kino Tapiola on ensi-iltateatteri joka valikoi ohjelmistoonsa pääasiassa eurooppalaisen ja kotimaisen elokuvan parhaimmistoa. Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  ***

  Kiireellisissä tiedusteluissa viikonloppuisin ja iltaisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä