Loving Vincent

"Historian ensimmäinen täysin käsinmaalattu elokuva kertoo upeasti Vincent van Goghin elämästä." ★★★★ HS

"Hämmästyttävä" -The Independent

"Kertakaikkisen mykistävä" -Metro UK

27. heinäkuuta, 1890. Loukkaantunut hahmo kompuroi alamäkeen iltahämärässä, pienessä Auversin kaupungissa. Hänellä ei ollut mitään mukanaan; hänen kätensä puristivat tuoretta, vuotavaa ampumahaavaa. Mies oli Vincent van Gogh, silloin tuntematon maalari, nyt maailman kuuluisin taiteilija. Hänen traagista kuolemaansa ympäröivät spekulaatiot. Mysteeriksi on jäänyt, miten ja miksi hänet ammuttiin. Loving Vincent kertoo tämän tarinan.

Vuoden odotetuimpiin tapauksiin kuuluva elokuva vangitsee ainutlaatuisesti Vincent van Goghin elämän, kuoleman ja taiteen antamalla äänen miehen yli 800 kirjeelle ja herättämällä hänen maalaustensa hahmot eloon. Yli 65 000 öljyvärimaalauksesta koostuva, maailman ensimmäinen kokonaan käsinmaalattu täyspitkä elokuva on 150 taiteilijan mykistävä taidonnäyte. Tuloksena on Oscar-palkittujen tuottajien uskomaton tarina epätoivosta, luovuudesta ja intohimosta – elokuva, jonka kaltaista et ole koskaan aiemmin kokenut.

 

"Brittiläis-puolalainen yhteistuotanto Loving Vincent on kaunis elokuva millä mittapuulla tahansa, mutta jos rakastaa Vincent van Goghin taidetta, se on todellista herkkua. 

Itse tarinassa jäljitetään salaisuutta, joka uhkaa muuttua murhamysteeriksi. Kyse on siitä, kuinka taidemaalari van Gogh vuonna 1890 kuoli. 

– Merkillepantavaa Loving Vincentissä on se, että elokuva on animaatio. Eikä mikä tahansa animaatio, vaan van Goghin tunnetuille maalauksille ja hänen tyylilleen perustuva, elokuvahistorian ensimmäinen täysin käsinmaalattu elokuva. Siinä van Goghin taide ikään kuin herää eloon juonellisen tarinan kautta ja tarjoaa katsojalle ainutlaatuista silmäkarkkia. 

Kaikkiaan 150 taiteilijan öljyväritöihin pohjautuva animaatiotyö on tehty Puolassa ja Kreikassa, elokuvan näyttelijät ovat brittejä. Heidät on animoitu tunnistettaviksi, joten ainakin tv:n brittisarjojen ystävät löytävät elokuvasta tuttuja kasvoja. 

Loving Vincent on ennen kaikkea rakkauden- ja kunnianosoitus Vincent van Goghin taiteelle ja taiteellisille pyrkimyksille. Tarina toimii kuin gallerian seinä, jolle on elävöitetty taiteilijan tuttuja töitä ja luotu hänen tyylilleen uskollinen maailma. 

Van Goghin taiteen motiiveja ja syvempiä pohjavirtoja sekä hänen ajatuksiaan valotetaan taiteilijan kirjeiden kautta. 

Lopputekstien aikana näytetään mitä maalauksia elokuvassa on käytetty sekä aitoja valokuvia tarinan henkilöistä. 

★★★★ Pertti Avola, HS

"Visuaalisesti elokuva on aivan käsittämättömän upea. Liikkuvat maalaukset saavat katsojan suun loksahtamaan välittömästi auki ja teos imaisee heti mukaansa. Tuttuja van Goghin töitä on hauska bongailla, eikä voi muuta kuin ihailla näkemäänsä."

★★★★ Joonatan Porras, Episodi

"Täysin ainutlaatuinen Vincent van Gogh -elämys... Mestariteos" -NBC Nightly News

"En ole koskaan kokenut mitään vastaavaa" -The Telegraph

Palkinnot:

Annecy International Film Festival – Audience Award    
Shanghai International Film Festival – Best Animation

***

Ohjaaja: Dorota Kobiela, Hugh Welchman

Käsikirjoitus: Dorota Kobiela, Hugh Welchman, Jacek Dehnel

Pääosissa: Jerome Flynn, Saoirse Ronan, Aidan Turner, Douglas Booth, Robert Gulaczyk, Helen McCrory, Eleanor Tomlinson, Chris O'Dowd

Kieli: Englanti, tekstitys: suomi & ruotsi

Levittäjä: Cinemanse Oy

 

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

1h 35min K-12 Väkivaltaista sisältöä Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä