Maija Mehiläinen ja hunajakisat

(Die Biene Maja - Die Honigspiele)

Maijan kotipesä kuhisee jännityksestä. Sadonkorjuu on suoritettu ja arvovaltainen vieras saapuu tuomaan Kuningattarelle viestin Pörinälästä. Pääseekö Maijan parvi vihdoin kilpailemaan Hunajakisoihin? Maijan innostus laantuu pian, kun selviää, että hänen parvensa ei saa osallistua kisoihin. Lisäksi heidän tulee lahjoittaa puolet kesähunajastaan kilpailijoiden ravinnoksi.

Uhmaten Kuningattaren toivetta, Maija päättää matkustaa Pörinälään ja puolustaa pesäänsä Keisarinnaa vastaan. Maija suuntaa kohti jännittävää seikkailua ja tapaa ihania uusia ystäviä, mutta myös sinnikkäitä vastustajia. Onneksi hänen paras ystävänsä Ville, rakastettavat, mutta kömpelöt muurahaiset Aarno ja Paavo, sekä Maijan luotettava neuvonantaja, heinäsirkka Flip, pysyvät hänen rinnallaan.

Täysin uusi elokuva, Maija Mehiläinen – Hunajakisat, on sydäntä lämmittävä tarina, johon ottavat osaa sekä Unikkoniityn vanhat, että uudet ystävät. 

 

"Hunajakisat näyttääkin kilpailemisen monet puolet: toiset kilpailevat selviytyäkseen elämässä, toiset saavuttaakseen mainetta ja kunniaa. Taidoista on näissä kisoissa apua, mutta kummastakaan ei selviä omin voimin: tarvitaan myös muiden apua, onnea ja lisäksi joustavuutta.

Sitä, osuvatko kaikki elokuvan opetukset lasten hoksaushermoon, on vaikea sanoa. Maija Mehiläinen ja hunajakilpailut kirvoitti kuitenkin useammat röhönaurut tokaluokkaisilta pojilta, vaikkei ole liian pelottava katsottava taaperoikäisillekään. Animaatiossa luodaan jännitystä epäreiluuden tunteella, ei pelolla.

Erityisen kiitoksen ansaitsee elokuvan suomenkielinen ääninäyttely, jossa hahmojen ilmentäminen ei vaadi kimitystä tai ulkomaisten aksenttien matkimista." 

★★★★ Taika Dahlblom, HS

Tietoa kasvattajalle media-avain.fi -sivustolta, täällä lisää myös elokuvan myönteisistä viesteistä (4,5/5) sekä ikäsuositushaitari.

Sympaattisessa Maija Mehiläinen ja hunajakisat -animaatioelokuvassa pörrätään kirjaimellisesti ruohonjuuritasolla monenmoisten ötököiden ja kukkaloiston keskellä. Maijan ja kavereiden seikkailut lienevät isolle osalle vanhempia tuttuja vuoden 1975 saksalais-itävaltalais-japanilaisesta animaatiosarjasta, jonka tunnuslaulua Ville hyräilee uuden elokuvan alussa.

Maija Mehiläinen on virkistävän rohkea, itsevarma ja oma-aloitteinen (tyttö)sankari. Hän haluaa auttaa muita, eikä epäröi tarttua toimeen, kun havaitsee vääryyksiä. Toisaalta Maija tarvitsee aikaa oppiakseen, että muitakin kannattaa kuunnella, eikä kaikkiin tilanteisiin ole viisasta heittäytyä suinpäin. Vastapainona on Viola, tyypillinen koulukiusaajahahmo. Mustavalkoinen asetelma hälventyy loppua kohden, kun Violan käytöksen taustat paljastuvat.

Maija uskoo, että jokaisesta löytyy vahvuuksia. Hän on synnynnäinen motivaattori, joka auttaa muita tunnistamaan omat voimavaransa ja luottamaan niihin. Elokuvan opetus on selkeä: itsekkyys, juonittelu ja epärehellisyys kostautuvat, kun taas toisen kannustaminen, yhteishenki ja reilu peli kantavat pitkälle. Myönteistä on myös, ettei paha saa perinteisesti palkkaansa, vaan kaikki voivat oppia omista virheistään ja muuttua.

 

Ohjaus: Noel Cleary, Sergio Delfino

Käsikirjoitus: Noel Cleary, Fin Edquist, Alexs Stadermann

Näyttelijät: Sara Forsberg, Katja Ståhl, Mika Eirtovaara, Vincent Kinnunen

Levittäjä: Future Film

Kieli: Puhumme suomea!

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

1h 23min K-3
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä