Seniorikino: Miami

Seniorikinonäytös 27.9. klo 15.00, liput 6 €, näytös on avoin kaikille! 

***

"…vuoden parhaita kotimaisia elokuvia tähän mennessä."  ★★★★ Episodi

Zaida Bergrothin (Hyvä poika) kotimaisen uutuuden tähtikaartissa nähdään upea Krista Kosonen (Kätilö, Puhdistus) ja Sonja Kuittinen! 

Eräänä iltana toisistaan erillään kasvaneet sisarukset, show-tanssija Angela (Krista Kosonen) ja 19-vuotias pikkukaupungin tyttö Anna (Sonja Kuittinen), tapaavat toisensa uudelleen. Valovoimaisen Angelan elämä kimaltelee klubien ja yökerhojen lavoilla. Aikuisuuden kynnyksellä arkaileva Anna etsii vielä paikkaansa maailmassa. Anna ei voi vastustaa kiehtovaa isosiskoaan, vaan glitter, glamour ja isosiskon karisma vetävät häntä puoleensa.

Angela houkuttelee Annan mukaansa tanssikiertueelle hämärille lavoille ja neonvaloissa kylpeviin klubeihin. Vimmaisen ja säteilevän Angelan kanssa on hauskaa, mutta Anna ei tiedä, että Angela on suurissa vaikeuksissa.

Matkan on tarkoitus hyvittää menneet vuodet ja tuoda sisarukset viimein yhteen. Angelan menneisyys ei kuitenkaan päästä otteestaan, vaan yhteinen kiertue muuttuu pakomatkaksi ja selviytymistarinaksi.

Miami on tarina kahdesta naisesta tässä ajassa. He eivät ole tyypillisiä sankareita, äitejä, vaimoja tai edes tyttöystäviä. He ovat ennen kaikkea ihmisiä ja siskoksia, joilla on menneisyys, hillitön nykyisyys ja epävarma tulevaisuus. 

 

“Sisarusten yhteisestä matkasta kertova Miami on vuoden parhaita kotimaisia elokuvia tähän mennessä.

Miamia on markkinoitu naisten tarinana ja naisten elokuvana. ”Erilaiset naiset toimivat ja tekevät. Naiset ovat päärooleissa, ohjaajana, pääsuunnittelijoina ja työryhmässä”, toista pääosaa esittävä Krista Kosonen kertoo elokuvan tiedotteessa.

Ohjaaja Zaida Bergroth on painottanut myös, että hän on halunnut nähdä päähenkilöt yksinkertaisesti ihmisinä, sillä elokuvan kuvaama maailma nähdään aivan liian usein seksualisoituna.

– Sonja Kuittinen on loistava tulokas. Kaikkien tuntema suosikkinäyttelijä Krista Kosonen esiintyy varmasti, ja on vaikea kuvitella ketään muuta Angelan rooliin. Kaksikko täydentää toisiaan upeasti. Angela on vahva ja kiehtovan vaarallinen persoona.

Silti Miami on nimenomaan pikkusiskon matka ja kasvutarina. Bergroth kuvaa tätä matkaa varmalla otteella, ja on helppo nähdä yhteyksiä hänen aiempiin elokuviinsa. Sekä Skavabölen pojissa, Hyvässä pojassa että Miamissa nähdään perheenjäsenten välisiä suhteita, jotka sisältävät menneisyyden traumoja ja ristiriitaisia tunteita. Annassa on jotain Bergrothin elokuville ominaista: hän on paikkaansa maailmassa etsivä nuori, joka on samalla hyvin epävarma itsestään. Näistä kiinnostavista teemoista syntyy vuoden parhaita kotimaisia elokuvia.”

Jussi Huhtala ★★★★ Episodi

“Eriparisten sisarusten tarina tuo kaivattua rohkeutta suomalaiseen elokuvaan – Miami on askel suuntaan, jossa ei tarvitse nolostella mitään.

– Suomalaisen elokuvan hyvä kausi jatkuu edelleen, kun Zaida Bergrothin kolmas pitkä elo­kuva Miami saapuu elokuvateattereihin. Bergrothin suhteen odotukset ovat olleet korkealla, sillä jo edellinen pitkä, Hyvä poika vuodelta 2011, osoitti ohjaajaltaan vahvaa itsevarmuutta ja näkemystä. Esikoispitkä Skava­bölen pojat vakuutti henkilöohjauksella.

– Kahden naisen elokuva on kahden näyttelijän elokuva. – (Krista) Kososen näyttelijäntaitoihin voi aina luottaa. Hänen Angelansa on ristiriitaisuudessaan kokonainen ihminen.”  

Leena Virtanen ★★★★ HS

 

Ohjaus: Zaida Bergroth

Käsikirjoitus: Jan Forsström, Zaida Bergroth

Näyttelijät: Krista Kosonen, Sonja Kuittinen

Kuvaus: Hena Blomberg 
Lavastus: Okku Rahikainen
Puvustus: Tiina Kaukanen
Maskeeraus: Marjut Samulin
Tuotanto: Miia Haavisto / Helsinki-filmi

Levitys: Nordisk Film

1h 59min K-12 Väkivaltaista sisältöä Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

  Ajankohtaista

  Tuntematon sotilas itsenäisyyspäivänä 6.12. klo 16.00 – liput täältä! Väliajallinen näytös 5.12. klo 18.30, liput täältä!

  Muut Tuntematon sotilas -elokuvan väliajalliset näytökset täällä! 

  ***

  Star Wars: The Last Jedi 2D & 3D maailmanensi-ilta 13.12. – liput täällä!

  ***

  Ohjelmistomme julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantaisin viikoksi kerrallaan – elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

  Ohjelmistossa nyt mm:

  Yösyötön suomeksi tekstitetty näytös täällä!

  Etkö löytänyt sopivaa näytöstä? Lisää julkaistaan aina maanantaisin!

  ***

  Oopperakausi 2017-18 täällä!

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  ***

  Kino Tapiola on ensi-iltateatteri joka valikoi ohjelmistoonsa pääasiassa eurooppalaisen ja kotimaisen elokuvan parhaimmistoa. Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  ***

  Kiireellisissä tiedusteluissa viikonloppuisin ja iltaisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä