Seniorikino: Nuori Astrid

Seniorikinonäytös ke 9.1. klo 15, liput 6 €, avoin kaikille!

"Pernille Fischer Christensenin elegantti draama kertoo Astridista ennen Lindgreniä." ★★★★ Episodi

Kun Astrid Lindgren oli hyvin nuori, tapahtui jotakin mikä vaikutti hänen elämäänsä perinpohjaisesti ja antoi hänelle erikoislaatuisen kyvyn nähdä syvälle lasten sieluihin. Tämä tapahtuma rohkaisi häntä rikkomaan niin totuttuja sääntöjä kuin uskonnollisia ja yhteiskunnallisia odotuksia. Astridista tuli yksi aikojemme luovimmista naisista: koko maailman tuntema ja rakastama tarinankertoja.

 

"Astrid Lindgrenin avioton salaraskaus ja lapsen luovuttaminen sijaisäidille särkee sydämen –tanskalaisohjaaja tarttui pitkään vaiettuun aiheeseen. – Vahvaa nousua urallaan elävä Alba August (s. 1993) on loistava nuorena Astridina, itsepäisenä ja itsenäisenä, uhmakkaana, raivostuneena ja aivan rikkinäisenä. Herkät kasvot vangitaan usein lähikuviin, jotka pakottavat katsojan omaan sisäiseen monologiin."

Pirkko Kotirinta ★★★★ HS – lue koko arvio täältä.

"Tanskalaisen Pernille Fischer Christensenin ohjaama Nuori Astrid -elokuva poimii aiheekseen lastenkirjailijan elämän kipeimmän tapahtumasarjan. Astrid Lindgren (tuolloin Ericsson) ryhtyi suhteeseen keski-ikäisen naimisissa olevan miehen kanssa. Hän synnytti aviottoman lapsen 18-vuotiaana ja joutui antamaan lapsensa sijaiskotiin. Tapahtumat sijoittuvat aikaan ennen Peppi Pitkätossua ja Lindgrenin lastenkirjailijauraa.

Astrid Lindgrenin kirjailijuus ei ole läsnä Nuori Astrid -elokuvassa muuten kuin kehyskertomuksessa, jossa kirjailija lukee lasten hänelle lähettämiä kirjeitä. Lastenkirjailija sai säkkikaupalla postia lapsilta ja vastasi niihin tunnollisesti. Tällä pohjustetaan sitä, että ensimmäisen lapsen hylkäämiseen liittyvä tapahtumasarja vaikutti voimakkaasti Lindgrenin ihmiskuvaan ja suhteeseen lapsiin.

Nuori Astrid on keinoiltaan varsin perinteisesti toteutettu ja tunteisiin vetoava draamaelokuva rakastetun lastenkirjailijan nuoruuden kriisistä. Alba August tavoittaa nuoren Astridin roolin herkkyyden ja viehkeyden ja sekoittaa mukaan jopa ripauksen peppipitkätossumaisuutta."

Olli Kangassalo, YLE
lue koko artikkeli täältä! HUOM! Artikkelin loppu sisältää juonipaljastuksia mutta tästä ilmoitetaan hyvissä ajoin :)

"Todellista läsnäoloa valkokankaalla säteilevän Alba Augustin avulla Christensen esittelee Astridin nuorena tyttönä. Pienessä kylässä uskonnollisten vanhempien valvovan joskin rakastavan silmän alla vielä Ericssonina tunnettu Astrid iloitsee työpaikasta paikallislehden sihteerinä. Nopeasti hän kuitenkin ajautuu suhteeseen paljon vanhemman (ja naimisissa olevan) päätoimittajan kanssa.

– Peppi Pitkätossun luojaa ei kuitenkaan esitellä sovinnaisena tai yllätyksettömänä, sillä ohjaaja käyttää aikaa paljastaakseen joitakin tämän varhaisen elämän kivuliaita yksityiskohtia, joita ei nykyisessä juorukeskeisessä maailmassakaan tunneta kovin hyvin. Koska Episodi välttelee juonipaljastuksia, todettakoon vain, että teini-ikäinen Astrid tekee vakavia virheitä mutta löytää tavan käsitellä niitä omalla tavallaan, niin tuskallista kuin se saattaa ollakin. Apunaan hänellä on skandinaavisia veteraaninäyttelijättäriä.

Kaunis kuvaus ja ääniraita horjahtelee paikoin jääräpäistä päähenkilöä enemmän tutun ja turvallisen puolelle. Silti Nuori Astrid on ilahduttavaa katsottavaa."

★★★★ Marta Balaga, Episodi

 

Ohjaus: Pernille Fischer Christensen

Käsikirjoitus: Kim Fupz Aakeson, Pernille Fischer Christensen

Näyttelijät: Alba August, Maria Bonnevie, Magnus Krepper, Henrik Rafaelsen, Trine Dyrholm, Björn Gustafsson, Maria Fahl Vikander

Kieli: Ruotsi, tekstitetty suomeksi.

Levittäjä: Nordisk Film

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

2h 3min K-12 Seksuaalista sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Kesäkaudella näytöksiä on ke ja pe-su, avaamme aina tuntia ennen päivän ensimmäisen elokuvan alkua.

  Viihtyisä terassimme on pääsääntöisesti auki klo 21 asti (paitsi sunnuntaisin, jolloin suljemme viimeisen elokuvan alettua).

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (teatterin lipunmyynti, aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna kesäkaudella näytöspäivinä tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua, terassi sulkee illalla klo 21
  (paitsi sunnuntaina, jolloin suljemme viimeisen elokuvan alettua).

  Ota yhteyttä

   

  Näytä ostoskori