Paddington 2 (orig.)

(Paddington 2)

Karhuherra Paddingtonin seikkailut saavat jatkoa onnistuneessa elokuvassa. Teddykarhuelokuvan jatko-osa viehättää viittauksillaan myös aikuiskatsojaa." ★★★★ HS

"Paddington 2 should be prescribed as an antidote to anyone who finds the madness of the modern world a bit wearing. It’s probably possible to not absolutely love it, but it’s hard to see how."  ★★★★★ Empire

Brownien perheeseen onnellisesti asettunut Paddington on päässyt yhteisönsä suosioon jakaen iloa ja marmeladia, minne ikinä meneekään. Etsiessään täydellistä lahjaa Lucy-tädilleen tämän 100-vuotissyntymäpäivän kunniaksi, hän löytää ainutlaatuisen ponnahduskirjan herra Gruberin antiikkipuodista. Voidakseen ostaa kirjan, Paddington ryhtyy tekemään kaikenlaisia hanttihommia. Mutta kun kirja varastetaan, on Paddingtonin ja Brownien tehtävä selvittää, kuka on varkauden takana.

 

Näytös suomenkielisenä täällä!

Näytös ruotsinkielisenä täällä!

Autismiystävällinen erikoisnäytös täällä!

 

"Paddington-elokuvissa eletään fantasia-Lontoossa, joka on sekoitus nykypäivää ja Paddington-sadun alkua eli 1950-luvun loppupuolta. 

Lontoo on sekä pieni ja kotoinen että kimalteleva suurkaupunki. Kännyköitä tekijät eivät sentään ole ottaneet tarinaan, vaan kaikki puhuvat kotoisasti lankapuhelimiin. Myös höyry­junat ja vanhanaikainen tivoli ovat Paddington 2:n tarinassa mukana. 

– Bondin kirjojen lutuinen kotoisuus on elokuvissa saanut hieman väistyä vauhdin tieltä, mutta silti niistä välittyy samanlainen perimmäinen hyväntahtoisuus. 

Paddington on kohtelias, ystävällinen ja auttavainen, ja hänen hahmonsa korostaa sitä, että näillä ominaisuuksilla ihminen (ja karhu) voi tehdä maailmasta hieman paremman paikan. 

PADDINGTON-ELOKUVAT tarjoavat myös isolle joukolle Britannian ykkösnäyttelijöitä tilaisuuden pitää katsojiin tarttuvaa hauskaa. Downton Abbey -sarjan Hugh Bonneville on herra Brownina oivallinen keskiluokkainen pukumies. Sally Hawkinsin boheemi rouva Brown poikkeaa aika lailla kirjojen rouva Brownista, mutta istuu kyllä elokuvien värikkääseen maailmaan. 

Pahiksena on nyt Hugh Grantin kajahtanut teatterilavojen ex-suuruus, joka havittelee isoisänsä kätkemää aarretta. Grant on hyvässä vedossa, samoin vanhaa äreää linnakundia esittävä Brendan Gleeson. 

Aikuiskatsojille Paddington 2:ssa on viitteitä muun muassa Chaplinin Nykyaikaan, Charles Dickensin Oliver Twistiin ja Jules Vernen kuumailmapallomatkoihin. Sekä nostalgiaa yksinkertaisempia ja yhteisöllisempiä aikoja kohtaan – oli niitä ollut tai ei."

Pertti Avola ★★★★ HS

"This splendid sequel, like the first, shows that you can make a brilliant film by doing simple things very, very well.

– Paul King should be forbidden from ever passing the series to another director because he has such a well-tuned sense of Paddington’s tone. It’s cute, but not twee. It’s for all ages, but jokes aren’t divided into kid-friendly and ‘for the grown-ups’. It mostly makes fun of circumstances, not people. There’s so much warmth to it and not a hint of cruelty. There are wonderful sequences of physical comedy, with Paddington like an ursine Charlie Chaplin, messing up a haircut, washing windows with his entire furry being, or doing the laundry in prison and turning everyone’s uniforms pink.

King’s visual comic timing is impeccable. He never oversells. For example, he reveals the film’s title with Paddington writing his name on a misty window, then to better see through the window, smudging away the mist, in the approximate shape of a 2. That’s such a tiny, fleeting moment, but it’s so clever. His film is full of touches like that; tiny moments of comedy brilliance or visual dazzle, brushed past without fuss. 

– The film is a pure delight, as sweet and sharp as, well, marmalade, really."

★★★★★ Olly Richards, Empire 

 

Ohjaus: Paul King

Käsikirjoitus: Paul King, Simon Farnaby

Näyttelijät: Hugh Bonneville, Sally Hawkins, Brendan Gleeson, Julie Walters, Jim Broadbent, Peter Capaldi, Hugh Grant.

Levittäjä: SF Film

Kieli: Englanti, tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi. 

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

1h 44min K-7 Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä