Raja

(Gräns)

Tinkimätön, haastava ja ajatuksia herättävä elokuva niille katsojille, jotka ovat valmiita ylittämään rajojaan!

Tina (Eva Melander) on tullivirkailija, joka tunnistaa epäilyttävät henkilöt harvinaisen tehokkaasti. Aivan kuin hän pystyisi haistamaan, jos joku piilottelee jotakin. Kun salamyhkäinen, Tinan lailla rujolta näyttävä Vore (suomalainen Eero Milonoff uransa hurjimmassa roolissa) tulee laivalta, Tina ei pystykään lukemaan häntä yhtä hyvin. Hän aavistaa, että Vore salaa jotakin, mutta ei oikein tiedä mitä. Samaan aikaan poliisi turvautuu Tinan apuun, jotta hän auttaisi heitä löytämään todisteita rikollisliigaa vastaan. Tina ei kuitenkaan voi lakata ajattelemasta Vorea. Kun he tapaavat uudestaan, Tinalle alkaa avautua pelottava salaisuus siitä, kuka hän oikein onkaan.

Oman paikkansa löytämisestä kertova Raja on iranilaissyntyisen Ali Abbasin toinen pitkä elokuva. Se sai ensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlien Un Certain Regard -sarjassa ja valittiin sen parhaaksi elokuvaksi.

 

"Eva Melander ja Eero Milonoff tekevät päärooleissa vakuuttavaa työtä luomalla enemmän vaiston kuin järjen varassa toimivan olentolajin, jolta ei ehkä voi edellyttää inhimillisyyttä. Siksi Raja sallii laajaa vertauskuvallista luentaa. Iranilaistaustainen Abbasi kertoo ilmeisimmillä tasoilla erilaisten vainosta ja järisyttävän jyrkästä toiseuskokemuksesta. Hedelmällisimmät ajatusleikit alkavat, kun huomaa erehtyneensä siitä, mikä vaikuttaa eläimelliseltä. Torjuminen on aina helpointa."

★★★★ Kalle Kinnunen, Kuvien takaa

"Ystävät hämärän jälkeen -kirjailija John Ajvide Lindqvistin novelliin perustuva, taatusti tämän vuoden Cannes-tarjonnan oudoin elokuva sai yleismaailmallista ylistystä ja voitti Un Certain Regard -sarjan. Samaisesta sarjasta aloitti voittokulkunsa toinenkin Eero Milonoffin tähdittämä elokuva, Hymyilevä mies." 

Marta Balaga ★★★★★ Episodi

"Iranilaisruotsalainen Abbasi osaa ylläpitää arvoituksellista tunnelmaa. Elokuva onnistuu yllättämään ja viihdyttämään kerta toisensa jälkeen. – Raja pakenee määritelmiä liikkuen jossakin hienovaraisen taide-elokuvan ja omaperäisen fantasian välillä.

Eero Milonoff tekee upean kansainvälisen läpimurron elokuvan toisessa pääroolissa. Abbasi nappasi elokuvallaan Cannesissa saman palkinnon, jonka suomalainen Hymyilevä mies voitti kaksi vuotta sitten." Mikko Pihkoluoma / HIFF

"Lumoava" Screendaily

"Kiehtova" Hollywood Reporter

"An exciting, intelligent mix of romance, Nordic noir, social realism and supernatural horror" Variety

 

Ohjaus: Ali Abbasi

Käsikirjoitus: Ali Abbasi, Isabella Eklöf, John Ajvide Lindqvist

Näyttelijät: Eva Melander, Eero Milonoff, Viktor Åkerblom

Kuvaus: Nadim Carlsen 

Kieli: Ruotsi, tekstitetty suomeksi.

Levittäjä: Future Film

 

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

1h 49min K-12 Väkivaltaista sisältöä Seksuaalista sisältöä Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä