Riku Haikara (dub)

(Richard the Stork)

Riku on haikaroiden adoptoima varpuspoika, joka uskoo olevansa mahtava haikara muiden joukossa. Kun haikarayhteisö alkaa valmistella muuttoa etelään, perhe joutuu kertomaan Rikulle totuuden. Hän on varpunen, eivätkä varpuset selviä pitkästä lennosta Afrikkaan. Rohkea Riku päättää kuitenkin uhmata rajojaan ja seurata perhettään etelään. Vauhdikkaaseen seikkailuun mukaan tempautuvat omituinen Olga-pöllö mielikuvituskaverinsa Olegin kera, sekä diivaileva papukaija Kiki. Hullunkurisia sattumuksia pursuilevan matkan varrella ystävykset oppivat ymmärtämään jotain uutta ystävyydestä, perheestä ja erilaisuuden hyväksymisestä.

Elokuva sai maailmanensi-iltansa helmikuussa Berliinin elokuvajuhlilla Generation-kilpasarjassa!

 

“Haikaraksi itseään luuleva varpunen löytää itsensä sympaattisessa neljän tähden lastenelokuvassa. Erilaisuuden hyväksyminen painottuu seikkailutarinassa.

– Saksalais-norjalaisen animaatioelokuva kertoo sympaattisella tavalla itsensä löytämisestä, oman identiteetin hahmottamisesta, erilaisuuden hyväksymisestä ja ystävyydestä. Memarin käsikirjoitus on oikeaoppinen seikkailutarina. On traaginen lähtökohta, karikatyyriset sivuhahmot ja päähenkilö, joka ponnistaa vaikeuksien kautta voittoon.

– Huumori tukee elokuvan kirkasta ja aina ajankohtaista sanomaa: erilaisuus on rikkautta. Voisi kuvitella että tästä tarinasta löytää lohtua monikin lapsi, joka kokee olevansa outolintu.”

★★★★ Laura Airola, HS

 

Ohjaus: Toby Genkel, Reza Memari

Käsikirjoitus: Reza Memari

Näyttelijät: Elokuvan suomenkielisinä ääninä: 
Heljä Heikkinen (Riku)
Tommi Korpela (isä-haikara)
Antti Pääkkönen (Kiki)
Rinna Paatso (Olga)
Katja Aakkula (äiti-haikara)
Alissa Kovalainen (untuvikko-Riku)

Suomenkielisen version työryhmä:
Ohjaus: Julle Paananen
Käännös: Janina Ikäheimonen
Miksaus: Mads Haaber
Studio: Audio Resort

Levittäjä: B-Plan

Kieli: Puhumme suomea!

 

1h 24min K-7 Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

  Ajankohtaista

  Tuntematon sotilas itsenäisyyspäivänä 6.12. klo 16.00 – liput täältä! Väliajallinen näytös 5.12. klo 18.30, liput täältä!

  Muut Tuntematon sotilas -elokuvan väliajalliset näytökset täällä! 

  ***

  Star Wars: The Last Jedi 2D & 3D maailmanensi-ilta 13.12. – liput täällä!

  ***

  Ohjelmistomme julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantaisin viikoksi kerrallaan – elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

  Ohjelmistossa nyt mm:

  Etkö löytänyt sopivaa näytöstä? Lisää julkaistaan aina maanantaisin!

  ***

  Oopperakausi 2017-18 täällä!

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  ***

  Kino Tapiola on ensi-iltateatteri joka valikoi ohjelmistoonsa pääasiassa eurooppalaisen ja kotimaisen elokuvan parhaimmistoa. Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  ***

  Kiireellisissä tiedusteluissa viikonloppuisin ja iltaisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä