Erikoisnäytös: Roma

Parhaan ohjauksen, parhaan ulkomaisen elokuvan ja parhaan kuvauksen Oscar-voittaja, jopa 10 Oscarin ehdokas, kahden Golden Globen voittaja (paras vieraskielinen elokuva, paras ohjaus) ja parhaan elokuvan BAFTA:n voittaja!

---

Suuren suosion vuoksi elokuvan kansainvälinen levittäjä antoi luvan lisänäytöksiin - helmikuun loppuun asti!

Elokuva on ollut hyvin suosittu – lunastattehan varaukset hyvissä ajoin sillä ne vapautuvat 15 min ennen näytöksen alkua ja varauksella ei pääse jonon ohi.

---

"Tehkää itsellenne palvelus ja katsokaa Roma valkokankaalta, sillä sinne se kuuluu. Venetsian elokuvajuhlilla Kultaisen leijonan voittanut Roma on ohjaaja Alfonso Cuarónin huikean hieno muistelo 1970-luvun alun Mexico Citystä – viisi tähteä HS-kriitikolta. Roma on valtavan kaunis elokuva." ★★★★★ HS

Roma on Oscar-palkitun ohjaajan ja käsikirjoittajan Alfonso Cuarónin (Gravity, Ihmisen pojat, Ja äitiäs kans) tähänastisen uran henkilökohtaisin projekti.

Elokuvassa seurataan nuoren kotiapulaisen Cleon (Yalitza Aparicio) elämää keskiluokkaisessa Roman kaupunginosassa Méxicossa. Cuarónin teos on taiteellinen rakkauskirje ja kunnianosoitus hänet kasvattaneille naisille. Hän peilaa omaa lapsuuttaan ja luo eloisan ja tunteellisen kuvauksen perhe-elämän haasteista ja yhteiskunnallisesta hierarkiasta poliittisesti epävakaalla 1970-luvulla. Katsottavissa pian Netflixissä.

Elokuvaa sai aluperin esittää elokuvateattereissa vain viikon ajan. 

 

"Meksikolaisen ohjaajan Alfonso Cuarónin (s. 1961) ura on ollut sirpaleinen. Siihen mahtuu muun muassa puolivillainen Charles Dickens -päivitys Great Expectations (1998), mainio tie-elokuva Ja äitiäs kans (2001), yksi Harry Potter -elokuva sekä seitsemän Oscaria haalinut astronauttitarina Gravity (2013).

Mikään ei silti olisi saanut aavistelemaan, että Cuarón eräänä päivänä saisi aikaan jotain niin hienoa kuin Venetsian filmijuhlilla tänä vuonna Kultaisen leijonan voittaneen Roman.

– Cuarón on myös kuvannut Roman, ja siinä hän on tehnyt ­aivan huikeaa työtä. Hänen sädehtivä mustavalkokuvauksensa ja alati tasapainoisessa liikkeessä pysyvä kameransa tuottavat jälkeä, joka tuo mieleen mustavalkokuvauksen kulta-ajat. Roma on visuaalisesti valtavan kaunis elokuva, vaikkei siinä tietoisesti kuvallisia kohokohtia painotetakaan. Tai ehkä juuri sen takia. On todella lahja nähdä tällainen upea luomuelokuva kaiken digiähkyn keskellä.

– Tehkää itsellenne palvelus ja katsokaa Roma valkokankaalta, sillä sinne se kuuluu."
 
★★★★★ Pertti Avola HS – Lue koko hieno arvio täältä!

"Espanjankielinen perhesaaga Roma on varma parhaan elokuvan Oscar-ehdokas ja hyvin todennäköinen ehdokas useissa muissakin keskeisissä kategorioissa."

Lue elokuvakriitikko Kalle Kinnusen artikkeli aiheesta täällä!

 

Ohjaaja: Alfonso Cuarón

Kieli: Espanja, tekstitetty suomeksi. 

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

2h 15min K-12
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä

   

  Näytä ostoskori