Seniorikino: Maria by Callas

Seniorikinonäytös ke 14.11. klo 15.00, liput vain 6 €, näytös on avoin kaikille!

"Dokumentti herättää jumalaisen Maria Callasin eloon. Elokuva luottaa ainutlaatuisen kuvamateriaalin ja entisöityjen äänitallenteiden ilmaisuvoimaan." ★★★★ HS

Hänen lempinimensä oli La Divina (jumalainen) ja hänestä tuli kaikkien aikojen kuuluisin sopraano.

Maria by Callas kertoo Maria Callasin tarinan hänen omasta näkökulmastaan ja hänen ainutlaatuisen äänensä avulla. Mukana aikaisemmin julkaisematonta arkistomateriaalia entisöitynä sekä oopperadiivaa ympäröiviä ihmisiä: Marilyn Monroe, JFK, Grace Kelly ja Elizabeth Taylor. Maria Callasin kirkkaasti loistava lahjakkuus ja tähteys ovat tämän Tom Volfin ohjaaman musiikkielämyksen keskiössä.

 

"Maria Callas (1923–1977) on musiikinhistorian legendaarisimpia laulajia, ja hänestä on toki jäänyt jälkipolville runsaasti materiaalia. Emmehän me muuten tietäisi mitään hänen äänestään. Tekniikan kehittyessä myös vanhojen tallenteiden pelastustyö paranee entisestään, ja uudessa Maria by Callas -dokumentissa hänen ääntään voi kuulla ilmeisesti melkein alkuperäisessä voimassaan.

Harvinaiset ja entisöidyt tallenteet ovatkin dokumentin ydin. Ohjaaja Tom Volf on pyrkinyt nostamaan esiin Callasin oman näkökulman, ja toisin kuin henkilödokumenteissa yleensä tästä puuttuu kommentoiva selostaja ja haastateltavien muistikuvat. Kertojaääni lukee Callasin omia kirjoituksia.

– Tärkeintä on musiikki, ja sille dokumentti antaa runsaasti tilaa. Dokumentissa kuullaan kokonaisuudessaan Callasin tunnetuimpia esityksiä, kuten Casta diva -aaria Bellinin oopperasta Norma ja toisesta ääripäästä Bizet’n Carmenin Habanera. Mikä voisi olla elokuvakatsojalle ylellisempää?"

★★★★ Leena Virtanen, HS

"…tells the life story of the famous Greek-American soprano forty years after her death. First-time filmmaker Tom Volf reconstructed her story through TV interviews, photographs and letters, all in Callas’ own words.

While numerous books have been written about the tumultuous life of Callas, Volf largely focuses on a story showing the positive aspects of her life, one he thinks she herself would have approved." 

The Hollywood Reporter

 

Ohjaus: Tom Volf

Kertojaääni: Joyce di Donato

Kieli: Englanti, ranska ja italia. Tekstitetty suomeksi ja ruotsikisi. 

Levittäjä: Cinema Mondo

 

 

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

1h 53min K-3
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä

   

  Näytä ostoskori