Seniorikino: Oma maa (suomeksi tekstitetty)

Seniorikinossa 23.1. klo 15, liput 6 €, avoin kaikille! Näytös on tekstitetty suomeksi huonokuuloisia varten.

"Oma maa on onnen maa – Markku Pölönen palaa elokuvan pariin tutulla tyylillään, mutta hallitusti. Oona Airola on hyvä valinta pääosaan, ja elokuvan ajankuva toimii." Helsingin Sanomat

Suomalaista sielunmaisemaa koskettavasti kuvaava ohjaaja Markku Pölönen tekee odotetun paluun valkokankaalle. Oma maa kertoo ajanjaksosta sodan päättymisestä vuonna 1945 olympiavuoteen 1952. Turvattua elämää elänyt Anni rakastuu jatkosodassa haavoittuneeseen Veikkoon. Anni  jättää kaiken taakseen ja lähtee uudisasukkaaksi Pohjois-Karjalan umpimetsään raivaamaan asutustilaa, eli niin sanottua kylmää tilaa. Ruusuisen alun jälkeen kohtalo iskee Annin unelmat pirstaleiksi ja rakkaus Veikkoon joutuu koetukselle. Elokuvan pääparina nähdään Oona Airola (Hymyilevä mies) ja Konsta Laakso.

 

"Markku Pölösellä on ollut erikoinen elokuvaura. Hän nousi koko kansan suosikiksi heti ensimmäisellä, alle tunnin mittaisella elokuvallaan Onnen maa (1993), jossa hän jo teki selväksi, mitkä ovat hänen tyylinsä peruspilarit: häpeilemätön romantiikka, maaseudun ihannointi, maanläheiset henkilöhahmot, itsevarma elokuvallinen näkemys.

Näiden varaan hän ryhtyi rakentamaan maailmaansa, josta tuli eräänlainen tavaramerkki. Se nähtiin vielä Karjalan kunnailla -tv-sarjassakin, mutta sitten tapahtui jotakin. Ura katkesi. Haastatteluista olemme lukeneet, että väliin tuli muun muassa konkurssi.

– Nyt ohjaaja Pölönen palaa kymmenen vuoden tauon jälkeen, ja se onkin oikeastaan virkistävää. Tässä välillä suomalainen elokuva on kehittynyt ja ammattimaistunut hyvää vauhtia, mutta Oma maa -elokuva osoittaa, että Pölöselläkin on edelleen ammattitaito hyppysissään. Hän on aina ollut linkki vanhojen Suomi-filmien ja nykyajan välissä, ja Oma maa vie ajatukset suomalaisen elokuvan juurille, positiivisessa mielessä.

– MYÖS henkilöhahmot heräävät eloon. Oona Airola on ihana näyttelijä ja rooliinsa juuri oikea valinta, mutta ei hänen Anninsa hehkuisi, ellei häntä olisi hehkuvaksi kirjoitettu.

Hiljaisen humoristinen Konsta Laakso luo hänelle hyvän vastinparin. Heidän keskinäiseen kemiaansa voi uskoa. Sivuhenkilöissäkin on luonnetta ja draamaa. Ihmisten sopuisuutta korostava käsikirjoitus on Pölöstä itseään, mutta hän on saanut siihen apua Antti Heikkiseltä ja yllättäen myös Paula Vesalalta.

– Ajankuva toimii, ja Konsta Sohlberg on kuvannut Pohjois-Karjalan näkymiä asiaankuuluvan mahtipontisesti."

Helsingin Sanomat


Ohjaus: Markku Pölönen

Käsikirjoitus: Markku Pölönen ja Antti Heikkinen

Näyttelijät: Oona Airola, Konsta Laakso, Antti Virmavirta, Marjaana Maijala, Mika Nuojua, Hannu-Pekka Björkman, Sanna-Kaisa Palo, Marja Packalén

Kieli: Suomi. Ke 23.1. klo 15.00 seniorikinonäytös on tekstitetty suomeksi.

Levittäjä: Nordisk Film

 

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

1h 48min K-7 Väkivaltaista sisältöä Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Kesäkaudella näytöksiä on ke ja pe-su, avaamme aina tuntia ennen päivän ensimmäisen elokuvan alkua.

  Viihtyisä terassimme on pääsääntöisesti auki klo 21 asti (paitsi sunnuntaisin, jolloin suljemme viimeisen elokuvan alettua).

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (teatterin lipunmyynti, aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna kesäkaudella näytöspäivinä tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua, terassi sulkee illalla klo 21
  (paitsi sunnuntaina, jolloin suljemme viimeisen elokuvan alettua).

  Ota yhteyttä

   

  Näytä ostoskori