Sistersin veljekset

(The Sisters Brothers)

"Jacques Audiardin western on vuoden parhaimmistoa." ★★★★ Kalle Kinnunen / Kuvien takaa (Suomen kuvalehti)

"Herkkä lännenelokuva veljeydestä ja ystävyydestä, erilaisista siteistä ihmisten välillä, onnen tavoittelusta, toksisesta maskuliinisuudesta, modernista miehestä. Upeat näyttelijät Reilly, Phoenix, Gyllenhaal ja Ahmed." Marjo Pipinen, Suomen elokuvasäätiö

1850-luvun Villin lännen pahamaineiset palkkatappajat, Sistersin veljekset Eli ja Charlie (John C. Reilly ja Joaquin Phoenix) ratsastavat Oregonista kohti Kaliforniaa tappaakseen kullankaivajan ja varkaan, Hermann Kermit Warmin (Riz Ahmed). Molemmilla on sekä syyttömien että syyllisten verta käsissään eikä kumpikaan tiedä muunlaisesta elämästä. Veljeksistä vanhempi, itseään tutkiskeleva ja vakavamielinen Eli viettää veljensä kanssa hurjaa elämää, mutta unelmoi rauhallisemmasta tulevaisuudesta. Viskiin mieltynyt, huolettomampi pikkuveli Charlie on ottanut kaksikon toimeksiannot hoidettavakseen. Matkan aikana veljessuhde joutuu koetukselle, mutta miehiä yhdistää veren ja väkivallan lisäksi myös rakkaus. Löytävätkö he vielä jäljelle jääneen inhimillisyyden?

Palkitun Jacques Audiardin (Rust and Bone, A Prophet) ohjaama elokuva perustuu Patrick deWittin romaaniin.

 


"Aikamme kärkiohjaajiin kuuluva Jacques Audiard tunnetaan rikoselokuvistaan, joissa karhean realismin sävyt kohtaavat voimakkaasti korotetun elokuvallisen todellisuuden. Dheepan (2015) voitti Cannesin Kultaisen palmun. Profeetta (2010) oli kansainvälinen menestys. Audiardin elokuvissa ulkopuoliset pyrkivät järjestelmän osaksi ja kitkasta seuraa väkivaltaa.

Klassinen ranskalainen cinefiili ohjasi ensimmäisenä englanninkielisenä elokuvanaan eeppisten maisemien westernin. Hän ei uudista genreä vaan ottaa siitä kaiken irti.

– Kaikki keskeisten roolien esittäjät tekevät mieleenpainuvaa työtä. Phoenix ja Reilly luovat veljeksistä sympaattiset ja rikkinäiset riitapukarit. Charlie saattaa olla psykopaatti mutta rakastaa veljeään. Rämäpäisyys pitää vähemmän fiksun tyypin hengissä. 

Ihmiskuvassa ja huumorissa on spagettiwesternien särmää. Ahneus johtaa tragediaan, mutta käänteet jaksavat yllättää. […] todennäköisesti jää vuoden parhaiden ensi-iltojen kärkijoukkoon."

★★★★ Kalle Kinnunen / Kuvien takaa (Suomen kuvalehti)

"Sistersin veljekset on Audiardin ensimmäinen englanninkielinen elokuva, mikä on päällisin puolin hyvin erikoinen veto ranskalaiselta ohjaajalta. Sistersin veljekset alkaa vakuuttavana joskin yllätyksettömänä lännenelokuvana, mutta paljastuukin syväluotaavaksi hahmotutkielmaksi kahdesta veljeksestä, väkivaltaisuuksia unohtamatta.

– Genre-elokuvat tekevät paluuta, kuten La La Land ja The Greatest Showman jo todistivat musikaalien suhteen. Audiardin elokuva on länkkärien komea paluu, mutta se on kaukana genren klassikoiden tyylistä. Patrick DeWittin palkittuun kirjaan perustuva elokuva on päällisin puolin peruskauraa, mutta Audiardin käsissä siitä tulee jotain uutta ja erilaista.

Sekä John C. Reilly että Joaquin Phoenix ovat kovassa vedossa. Veljesten jatkuva kinastelu on mainiota seurattavaa, ja taitavat näyttelijät pistävät haisemaan valkokankaalla. Reilly ja Phoenix ovat pohjimmiltaan hyvin erilaisia näyttelijöitä; Reilly tunnetaan komedioistaan ja lupsakasta olemuksestaan, Phoenix taas on Hollywoodin pelätty mutta juhlittu outolintu.

Audiardin ohjauksen alla molempien miesten vahvuudet pääsevät näytille ja miehet myös onnistuneesti peittelevät toistensa heikkouksia."

Maria Lättilä, Episodi

"Yhteiskunnallisesti suuntautuneista ranskalaiselokuvista tunnettu Jacques Audiard poikkeaa uutuudessaan aika lailla vanhasta linjastaan. Sistersin veljekset on western ja Audiardin ensimmäinen englanninkielinen elokuva.

Se on kuitenkin kuvattu kokonaan Espanjassa, osin samoissa Almerian maisemissa kuin monet takavuosien italialaiset lännenelokuvat.

Elokuvan pohjana on kanadalaiskirjailija Patrick DeWittin joitakin vuosia sitten suomennettu hirtehinen lännenromaani kahdesta palkkatappajaveljeksestä ja heidän keskinäisistä väleistään. Romaanin ajankuva on melko kapea, mutta elokuvassa sille on annettu enemmän tilaa ja ominaispiirteitä." 

Pertti Avola, HS

 

Ohjaus: Jacques Audiard

Näyttelijät: John C. Reilly, Joaquin Phoenix, Jake Gyllenhaal, Riz Ahmed

Levittäjä: Future Film

Kieli: Englanti, tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi.

 

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

2h 1min K-16 Väkivaltaista sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä

   

  Näytä ostoskori