Stan & Ollie

"Uutuuselokuva Ohukaisesta ja Paksukaisesta on haikean kaunis kunnianosoitus suurten koomikoiden työlle – ja keskinäiselle ystävyydelle. Stan & Ollie on sympaattinen kuvaus katoavista ajoista ja Ohukaisen ja Paksukaisen joutsenlaulusta." ★★★★ HS

Maailmankuulu komediakaksikko Stan Laurel ja Oliver Hardy, tutummin Ohukainen ja Paksukainen (Steve Coogan, John C. Reilly) kiertää 50-luvun sodanjälkeisessä Britanniassa viihdyttämässä yleisöä vielä viimeisen kerran. Kultainen aikakausi näyttää kuitenkin jääneen taakse ja teatterisalit ammottavat aluksi tyhjyyttään.

Pari on kuitenkin aina nauttinut sekä esiintymisestä että toistensa seurasta ja lopulta parivaljakko löytää jälleen paikkansa yleisön sydämissä. Menestyksekkään kiertueen aikana paria vaivaavat kuitenkin myös menneisyyden haamut, jotka yhdessä Paksukaisen heikentyneen terveydentilan kanssa alkavat uhata heidän kumppanuuttaan. Tositapahtumiin perustuvassa draamaelokuvassa kaksikon on lopulta aika selvittää, kuinka paljon he oikein merkitsevätkään toisilleen.

 

"STAN LAUREL ja Oliver Hardy, Suomessa aikoinaan tuttavallisemmin Ohukainen ja Paksukainen, olivat amerikkalaisen elokuvakomedian ylittämätön ykköspari. He loivat maineensa mainioilla lyhytfilmeillä mykkä­elokuvan aikaan 1920-luvulla ja vakiinnuttivat sen yhtä hienoilla pitkillä elokuvilla 1930-luvulla.

Kaksikon suosio alkoi hiipua 1940-luvulla ikääntymisen ja ­aina kehnommiksi muuttuvien elokuvien myötä. Brittitelevisiossa oppinsa saaneen skottiohjaaja Jon S. Bairdin elokuva kuvaa Stanin ja Ollien viimeistä kier­tuetta kotimaassaan Britanniassa 1953, kun heidän elokuviensa suurin suosio oli enää vain muisto.

Usein tällaiset todellisista henkilöistä kertovat elokuvat kaatuvat siihen, ettei katsoja oikein usko heitä esittäviin näyttelijöihin. Nyt ei ole niin. Steve Coogan Stanina ja John C. Reilly Ollien roolissa ovat täydellisesti tehtäviensä tasalla. Heidän työskentelystään ja Bairdin asenteesta kuvattaviaan kohtaan syntyy kaunis ja haikea kunnianosoitus sekä suurten koomikoiden työlle että heidän keskinäiselle ystävyydelleen.

– Paitsi sympaattinen elokuva Stanin ja Ollien joutsenlaulusta, Bairdin ohjaustyö on kuvaus katoavista ajoista – ja myös siitä, mikä on pysyvää. Valkokankailla Laurelin ja Hardyn komiikka ei ehkä vetänyt enää yleisöä toisen maailmansodan jälkeisessä maailmassa, mutta puhtaan komediallisesti heidän rutiininsa säilyivät riemukkaina ja sykähdyttävinä.

JA säilyvät yhä. Jos sattuu näkemään jonkin parivaljakon hienoimmista elokuvista, lyhyen tai pitkän, sille ei edelleenkään voi olla nauramatta."

★★★★ Pertti Avola, HS

 

Ohjaus: Jon S. Baird

Näyttelijät: Steve Coogan, John C. Reilly, Shirley Henderson, Nina Arianda

Levittäjä: Future Film

Kieli: Englanti, tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi.

 


Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

1h 37min K-3
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä