The Handmaiden

(Ah-ga-ssi)

"Hipoo täydellisyyttä" ★★★★★ Vox

Cannesin pääkilpasarjassa maailmanensi-iltansa saanut, vuoden parhaiden elokuvien listoja dominoinut THE HANDMAIDEN on maailmansensaatioksi nousseen korealaisohjaaja Chan-wook Parkin (Oldboy) uusin mestariteos, jossa kaikki huijaavat kaikkia.

Köyhä taskuvarastyttö vedetään mukaan juoneen, jonka tarkoituksena on kavaltaa nuoren perijättären omaisuus ja passittaa tämä hullujenhuoneelle. Mutta tapahtuu jotain odottamatonta... Monta. Kertaa. Putkeen. Ennen totuuksien paljastumista tarinan jokainen päähenkilö on potentiaalinen psykopaatti, ja THE HANDMAIDEN vetääkin loisteliaasti maton katsojan jalkojen alta vavahduttavilla yllätyskäänteillään – vuoden upeimmaksi valitun leffasoundtrackin säestämänä.

Eroottinen trilleri intohimosta, petoksesta ja kostosta lumoaa kauneudellaan, kylmää viekkaudellaan ja ennen kaikkea häikäisee nerokkuudellaan.

 

“Tämä elokuva tulee Suomeen maailmalta mukanaan pitkä maineen häntä: The Handmaidenia on kansainvälisissä arvioissa pidetty joko loistoteoksena tai sitten se on nähty vähintään komeana huijaritarinana, jossa mestarihuijari huijaa, myös mestarillisesti katsojaa.

– Elokuva on komea, kaunis ja intensiivisimmillään myös tavattoman eroottinen, mutta ennen kaikkea The Handmaiden on huijaritarina, erittäin hyvä sellainen.

The Handmaiden on hyvä esimerkki siitä, mihin taitava elokuvantekijä pystyy, kun resurssit ovat kohdallaan ja on halu todella hämmentää tarinaa ja myös manipuloida katsojaa. Eli jos rakastaa kertojaa, joka sanoo yhtä ja sitten toista, niin tässä meillä on sellainen.

– Maailmanmaineeseen ohjaajaksi ryhtynyt entinen elokuvakriitikko nousi Oldboy-elokuvalla vuonna 2004. Elokuva palkittiin tuolloin Cannesissa, ja yhtenä tuomariston jäsenenä istui tuolloin Peter von Bagh. Vuonna 2017 Park Chan-wook istuu itse Cannesin tuomaristossa.

The Handmaidenissa Park Chan-wook käyttää näkökulmavaihdoksia taitavasti mutta vieläkin paremmin hän onnistuu suvantokohdissa. Park Chan-wookia on joskus pidetty yksioikoisen maskuliinisena elokuvantekijänä, mutta nyt hän osoittaa viitseliäisyyttä kuvatessaan yksityiskohtia: korsettien napitusta, kiusoittelua tai vaikka hammaskivun hellää kotihoitoa.”

★★★★ Veli-Pekka Lehtonen, HS

★★★★★
"Saumaton mestariteos"
Göteborgs-Posten

“The Handmaiden on monipolvinen tarina petoksesta, halusta ja kostosta. Ja koska elokuva on Park Chan-wookin, se hämmentää samalla kun viihdyttää. Se on yllättävän hauska, puistattavan kiero ja hivenen hullu.

– Mestarillisen hallittu The Handmaiden kertoo ihoa kihelmöivän jännitystarinan, jossa on kaikuja klassisista kauhuelokuvista (esimerkiksi Rebekka 1940 ja Yö kauhujen talossa 1963). Se on myös perversioilla herkutteleva psykodraama.

– …herkullisen kiero tarina naisten vapautumisesta.

– Joko Park Chan-wookin ironiantajusta tai allekirjoittaneen mielikuvituksen laadusta puolestaan kertoo, että syviä suudelmia ja geishapallojen nuoleskelua näyttää todistavan yöllisen meren yllä loistava geishapallokuu.”

★★★★ Niina Holm, Episodi

"Visuaalinen vastine sampanjan juomiselle kylvyssä"
Time Out

"The Handmaiden on vuoden upeimpia elokuvia…
Hiuksia nostattava juoni vetää vertoja Hitchcock-klassikoille"

Helsingin Sanomat

★★★★★ 
Sydsvenskan

★★★★★
Amelia

★★★★★
ComingSoon.net

★★★★★
The Upcoming


Ohjaus: Chan-wook Park

Käsikirjoitus: Seo-kyeong Jeong & Chan-wook Park (Sarah Watersin romaanin "Fingersmith" pohjalta)

Näyttelijät: Min-hee Kim, Tae-ri Kim, Jung-woo Ha, Jin-woong Jo

Kieli: korea, japani / Tekstitys: suomi & ruotsi

 

2h 24min K-16 Seksuaalista sisältöä
   

  Ajankohtaista

  Tuntematon sotilas itsenäisyyspäivänä 6.12. klo 16.00 – liput täältä! Väliajallinen näytös 5.12. klo 18.30, liput täältä!

  Muut Tuntematon sotilas -elokuvan väliajalliset näytökset täällä! 

  ***

  Star Wars: The Last Jedi 2D & 3D maailmanensi-ilta 13.12. – liput täällä!

  ***

  Ohjelmistomme julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantaisin viikoksi kerrallaan – elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

  Ohjelmistossa nyt mm:

  Etkö löytänyt sopivaa näytöstä? Lisää julkaistaan aina maanantaisin!

  ***

  Oopperakausi 2017-18 täällä!

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  ***

  Kino Tapiola on ensi-iltateatteri joka valikoi ohjelmistoonsa pääasiassa eurooppalaisen ja kotimaisen elokuvan parhaimmistoa. Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  ***

  Kiireellisissä tiedusteluissa viikonloppuisin ja iltaisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä