The Miseducation of Cameron Post

★★★★ HS "Teinityttö joutuu kristittyjen eheytysleirille ja saa kuulla, että ”homoutta ei ole, on vain syntiä” – Desiree Akhavanin riipaiseva nuorisoelokuva palkittiin Sundancen elokuvajuhlilla. Homojen eheytysleirille sijoittuva draamakomedia kertoo nuoresta naisesta, johon mikään määrä rukoilua ei pure."

16-vuotias Cameron Post (Chloë Grace Moretz) elää tavallisen nuoren tytön elämää 90-luvun konservatiivisessa Amerikassa. Cameron on toivottoman ihastunut ystävättäreensä ja kun Cameronin tunteet paljastuvat hänen huoltajilleen, tyttö passitetaan kiireesti kristilliselle God’s Promise -leirille, joka lupaa leipoa nuorista suoraselkäisiä heteroja.
 
Leirillä Cameron tekee lähempää tuttavuutta Janen (Sasha Lane) ja Adamin (Forrest Goodluck) kanssa ja löytää paikkansa uudesta yhteisöstä. "Syntiset” leiritoverit pitävät myös huolen siitä, ettei Cameron pääse unohtamaan teinielämän todellista luonnetta: seikkailua, huolettomuutta ja sekoilua. Kun eheytysleirin painostavan vääristynyt ilmapiiri kärjistyy entisestään, Cameron ystävineen ymmärtää, että todellinen elämä odottaa heitä jossain aivan muualla. Pelastautuakseen heidän on paettava.

Desiree Akhavanin The Miseducation of Cameron Post on yhtä aikaa elämänjanoinen kasvutarina ja vavahduttava kuvaus ahdasmielisestä yhteisöstä. Kiitetty draama voitti arvostetun Grand Jury Prizen (Paras elokuva) maailmanensi-illassaan Sundancessa 2018.

 

"EMILY M. DANFORTHIN romaaniin perustuva The Miseducation of Cameron Post on kaunis ja kivu­lias elokuva siitä, miten muutosta ei voi pakottaa.

– The Miseducation of Cameron Post ei ole elokuva muutoksesta, vaan nuorista, joita mikään määrä rukoilua ei saa muuttumaan – korkeintaan murtumaan.

Käsikirjoituksessa on niin paljon nyansseja ja näyttelijöiden välillä kemiaa, että että vaikka keskeinen konflikti on hienovarainen, elokuva kantaa vaivatta pakahduttavaan loppuunsa saakka.

Iranilais-amerikkalainen ohjaaja-käsikirjoittaja Desiree Akhavan, jonka omaelämäkerrallinen debyyttielokuva Appropriate Behavior riemastutti Vinokinossa 2015, ei sorru halpoihin nauruihin, vaikka leiriltä niitä olisi helppo repiä. Sen sijaan hän näyttää, kuinka tehotonta eheyttäminen on ja kuinka se pahimmillaan rikkoo yksilön pahasti.

The Miseducation of Cameron Post on lahjakkaan elokuvantekijän kypsä työnnäyte.

ESTEETTISESTI elokuva hyötyy siitä, että Danforthin romaani sijoittuu vuoteen 1993. Farkkuhaalarit ja c-kasetit tuovat kuviin peh­meän elettyä tuntua ja leirin ikkunoista puskee syksyn kellertävä valo, joka maalaa kaiken nostalgiseksi.

– Kun 4 Non Blondesin ysärihymni What’s Up? rävähtää soimaan radiossa ja laulaja-lauluntekijä Perry purkaa patoumiaan pölyistä patriarkaattia kohtaan, tuntuu tarinan sijoittaminen vuoteen 1993 tismalleen oikealta vedolta.

Cameron nousee keittiön pöydälle ja laulaa perunasurvimeen täydestä sydämestään: ”I scream from the top of my lungs / What’s going on?""

★★★★ Anton Vanha-Majamaa, HS 

 

Ohjaus: Desiree Akhavan

Käsikirjoitus: Desiree Akhavan, Cecilia Frugiuele

Näyttelijät: Chloë Grace Moretz, Sasha Lane, Forrest Goodlock, Jennifer Ehle

Levittäjä: Atlantic Film

Kieli: Englanti, tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi.

 

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

1h 31min K-12
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä