The Shape of Water

"Del Toron uusin on täynnä pehmeää valoa ja hempeitä kohtauksia hiljaisissa busseissa. […] kelpo suoritus del Torolta ja sen yksinäisyyden, inhimillisyyden ja vähemmistöjen kokemuksien teemat tuovat oikeutettua huomiota palkintogaaloissa." ★★★★ HS

"The Shape of Water on lähes täydellisyyteen hiottu kokonaisuus, joka yllättää katsojan kieltäytymällä pysymästä vain yhdessä genressä." ★★★★ Episodi

Ainutkertainen ja ennakkoluuloton Shape of Water Guillermo del Torolta voitti juuri 4.3.2018 parhaan elokuvan Oscarin ja sai kokonaisuudessaan järisyttävät 13 ehdokkuutta! Elokuva on voittanut myös mm. kaksi Golden Globe -palkintoa (paras ohjaus ja paras musiikki).

Tarinankerronnan mestarin Guillermo del Toron uutuuselokuva on omalaatuinen aikuisten satu, joka sijoittuu kylmän sodan aikoihin, vuoden 1962 Pohjois-Amerikkaan. Valtion salaisessa laboratoriossa työskentelevä Elisa (loistava Sally Hawkins) on yksinäisyytensä vanki. Kun Elisa ja hänen kollegansa Zelda (Octavia Spencer) löytävät laboratorioon kätketyn salaisuuden, Elisan elämä muuttuu lopullisesti.

Elokuvaa tähdittävät myös Michael Shannon, Richard Jenkins, Michael Stuhlbarg ja Doug Jones.

 

"Taianomainen satu aikuisille on taattua Guillermo del Toroa ja kannattaa katsoa jo pelkästään Sally Hawkinsin pelottoman roolityön puolesta.

Kuulit ehkä, että The Shape of Water voitti syyskuussa Venetsian elokuvajuhlien pääpalkinnon. Mielenkiinnosta ehkä googlasit mistä Guillermo del Toron uusin elokuva kertoo ja sait selville, että kyseessä on romanttinen fantasiaelokuva mykän naisen ja kalamiehen romanssista ja ihmettelit kuinka tällainen elokuva on mahtanut voittaa mitään palkintoja. Syy on siinä, että se on paitsi del Toron paras elokuva myös aivan taivaallinen elokuvakokemus, joka jättää katsojan nirvanaan ja odottamaan seuraavaa katsomiskertaa.

– Del Toro osaa luoda tunnelmaa elokuvaan kuin elokuvaan, mutta The Shape of Water on viimein elokuva, jossa del Toro on onnistunut yhdistämään kaikki elementit. Elokuva on kaunis ja yhdessä Vanessa Taylorin kanssa kirjoitettu käsikirjoitus on suorastaan nerokas. The Shape of Water saattaa olla del Toron tavanomaisin elokuva rakenteeltaan sekä tarinaltaan, mutta se on ehdottomasti myös taianomaisin.

Elokuva on myös täytetty erinomaisilla näyttelijöillä. […] Sally Hawkins on huimassa nosteessa ja The Shape of Water on naisen hienoin roolityö. Hawkins on niitä näyttelijöitä, joiden kasvot tunnistaa, mutta ei oikein ole varma mistä. Tämän elokuvan jälkeen jokainen varmasti muistaa näyttelijättären, jonka roolisuoritus on peloton ja taidokas. 

– Del Toro rakentaa The Shape of Waterin kunnianosoitukseksi vanhoille elokuville ja Hollywoodin taialle. Lopputulos on omaperäinen elokuva, joka ilahduttaa sekä del Toron faneja että ketä tahansa, jolla on silmät päässä. The Shape of Water on lähes täydellisyyteen hiottu kokonaisuus, joka yllättää katsojan kieltäytymällä pysymästä vain yhdessä genressä. Se on osittain musikaali, osittain fantasia elokuva, osittain romanttinen komedia. Se on vähän kaikkea, mutta del Toron käsissä se on yhtenäisempi kokonaisuus kuin moni muu elokuva."

★★★★ Episodi

"[…] altogether wonderful.

– Guillermo del Toro, the writer and director, is a passionate genre geek. – He draws on old movies, comic books, mythic archetypes and his own restless visual imagination to create movies that seem less made than discovered, as if he had plucked them from the cultural ether and given them color, voice and form.

– The Shape of Water” is made of vivid colors and deep shadows; it’s as gaudy as a musical (and briefly turns into one), bright as a cartoon and murky as a film noir. – In Mr. del Toro’s world, though, reality is the domain of rules and responsibilities, and realism is a crabbed, literal-minded view of things that can be opposed only by the forces of imagination. This will never be a fair or symmetrical fight, and the most important reason to make movies like this one — or, for that matter, to watch them — is to even the odds."

A.O. Scott, New York Times

"A ravishing, eccentric auteur’s imagining, spilling artistry, empathy and sensuality from every open pore, it also offers more straight-up movie for your money than just about any Hollywood studio offering this year. This decidedly adult fairytale, about a forlorn, mute cleaning lady and the uncanny merman who save each other’s lives in very different ways, careers wildly from mad-scientist B-movie to heart-thumping Cold War noir to ecstatic, wings-on-heels musical, keeping an unexpectedly classical love story afloat with every dizzy genre turn. Lit from within by a heart-clutching silent star turn from Sally Hawkins, lent dialogue by one of Alexandre Desplat’s most abundantly swirling scores, this is incontestably del Toro’s most rewarding, richly realized film — or movie, for that matter — since 2006’s “Pan’s Labyrinth.”"
 
Guy Lodge, Variety

"Elokuva aukeaa katsojan eteen maalauksellisena kuvauksena tilanteesta ja paikasta, jota ei todellisuudessa ole ollutkaan. Elokuvan maailma on tuttua del Toroa. Se on satumainen tarina aikuisten maailmasta. Maagista realismia, jossa mahdoton yhdistyy todelliseen. Elokuvan sijoittuminen vuoden 1962 Pohjois-Amerikkaan tuo siihen oman retro-vivahteen, joka vain lisää romantisoitua tunnelmaa.

Pääosan taidokkaasti esittävä Sally Hawkins on mykkänä Elisana elokuvan kantava voima. Häneen konkretisoituu hauras tunnelma, joka on läsnä koko elokuvan ajan. – Kauhutematiikastaan tunnetulle del Torolle The Shape of Water on yllättävän lempeä. Sen fantasiaelementit ovat täysin erilaisia kuin vaikkapa kehutun Panin labyrintin (2006) synkät ja uhkaavat juonenkäänteet."

★★★★ Anne Kantola, HS

 

Ohjaus: Guillermo del Toro

Käsikirjoitus: Guillermo del Toro, Vanessa Taylor

Näyttelijät: Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins, Doug Jones, Michael Stuhlbarg, Octavia Spencer

Levittäjä: Nordisk Film

Kieli: Englanti, tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi. 

 


Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

2h 4min K-16 Väkivaltaista sisältöä Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä

   

  Näytä ostoskori