They Shall Not Grow Old

Jäämme pidennetylle kesätauolle 24.5. wc-remontin vuoksi - näillä näkymin avaamme taas 6.7. - peukut pystyyn! Ja ei huolta, tauon aikana umpeutuvat joululahjaliput ovat voimassa poikkeuksellisesti elokuun loppuun saakka! 

–––

They Shall Not Grow Old on Peter Jacksonin ohjaama ja tuottama dokumenttielokuva ensimmäisestä maailmansodasta. Se on koskettava kunnianosoitus sodassa taistelleille brittisotilaille, joiden joukossa oli myös Jacksonin isoisä. Elokuvan materiaali on restauroitu ja digitalisoitu ja osa siitä on yleisölle ennen esittämätöntä. Äänimaailma on enimmäkseen rakennettu 60- ja 70-luvuilla tehdyistä sotilaiden haastatteluista, joissa he kertovat omakohtaisia kokemuksiaan siitä, mitä oli olla sotilas ensimmäisessä maailmansodassa.

Espoo Cinén 2019 päätöselokuva!

 

"Peter Jacksonin sotadokumentti on koostettu ensimmäisen maailmansodan aikaisista brittiläisistä arkistomateriaaleista. Laurence Binyonin runosta nimen saanut They Shall Not Grow Old alkaa pienenä mustavalkoisena kaitafilminä mutta laajenee täyteen valkokangaskokoon ja saa samalla värit.

– Restauroidun ja käsitellyn kuvamateriaalin lisäksi kuullaan ääninauhoja, joissa sotaveteraanit kertovat kokemuksistaan. Dokumentissa ei nähdä puhuvia päitä, eikä siinä ole erillistä kertojaääntä lainkaan. Kuvamateriaalista ja muisteloista syntyy vaikuttava yhdistelmä.

– Teknisesti They Shall Not Grow Old on upea saavutus. Värit, ihmisäänet ja efektit on lisätty mustavalkoisiin mykkäfilmeihin saumattomasti ja todentuntuisesti. Jos ei tietäisi, voisi kuvitella värien ja äänien olevan aitoja.

Ennen kaikkea They Shall Not Grow Old on kuitenkin sodanvastainen kannanotto. Vaikka elokuvalla ei ole varsinaista kertojaa, sen viesti ei jää epäselväksi. Ensimmäisessä maailmansodassa kuoli valtava määrä sotilaita täysin turhaan, ja nuorimmat heistä olivat vain viisitoistavuotiaita."

Jussi Huhtala ★★★★ Episodi

"Oscar-voittaja Peter Jackson yllättää teknisesti taidokkaalla ja emotionaalisesti väkevällä dokumenttielokuvalla ensimmäisestä maailmansodasta. […]”Halusin kurottaa ajan sumun läpi ja vetää nämä miehet moderniin maailmaan.” Tässä Jackson on totisesti onnistunut."

Saija Holm / Espoo Ciné

 

Ohjaus: Peter Jackson

Levittäjä: SF Film Oy

Kieli: Englanti, tekstitetty suomeksi. 

 


Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

1h 40min K-16 Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Kesäkaudella näytöksiä on ke ja pe-su, avaamme aina tuntia ennen päivän ensimmäisen elokuvan alkua.

  Viihtyisä terassimme on pääsääntöisesti auki klo 21 asti (paitsi sunnuntaisin, jolloin suljemme viimeisen elokuvan alettua).

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (teatterin lipunmyynti, aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna kesäkaudella näytöspäivinä tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua, terassi sulkee illalla klo 21
  (paitsi sunnuntaina, jolloin suljemme viimeisen elokuvan alettua).

  Ota yhteyttä

   

  Näytä ostoskori