Tully

Marlo (Oscar-voittaja Charlize Theron), kolmen lapsen äiti, saa veljeltään (Mark Duplass) lahjan: lastenhoitajan auttamaan vauvan kanssa öisin. Aluksi järjestely epäilyttää Marloa, mutta lopulta hänen ja ajattelevaisen, yllättävän ja joskus myös aika hankalan hoitaja Tullyn (Mackenzie Davis) välille syntyy ainutlaatuinen side.

Kulttimaineeseen nousseen, palkitun indie-hitti Junon (2007) tekijät ovat yhdistäneet voimansa jälleen: Tully on uusi komedia Oscar-palkitulta ohjaajalta Jason Reitmanilta (mm. Up in the Air) ja Oscar-palkitulta käsikirjoittajalta Diablo Codyltä (Juno, Jennifer’s Body, Young Adult).

 

"Charlize Theron tekee mahtavan väsyneen äitihahmon modernissa Maija Poppas -tarinassa." 

Helsingin Sanomat

"Iki-ihana Charlize Theron tekee taas yhden kuuluisista valkokangasmuodonmuutoksistaan.

Tällä kertaa Charlize Theron ei ole seksikäs agentti kuten Atomic Blondessa, Mad Max: Fury Roadin räjähtävän viileä toimintasankari Furiosa tai sarjamurhaaja-prostituoitu Aileen Wuornos. Theron on aivan tavallinen perheenäiti, vaikka joutuukin myös tällä kertaa melkoiseen kamppailuun.

–  Kun Marlon lopullinen romahdus lähenee, hän taipuu soittamaan Tullylle (Mackenzie Davis), tälle 20 ja risat -vuotiaalle innokkaalle yölliselle lastenhoitajalle.

– Theron on suorastaan pelottavan loistava Marlona. Yleensä niin kuvankaunis näyttelijätär on hankkinut parikymmentä kiloa ylimääräistä painoa itselleen ja on muutenkin hieman räjähtäneen näköinen väsyneenä äitinä. Hän näyttelee vaivattomasti hermoromahduksen rajamailla häilyvää naista. Roolissa saattaakin olla jotain omakohtaista, onhan Theron kahden adoptiolapsen äiti.

Eikä Davis kauaksi Theronista jää, hän on erinomainen nuorena Tullyna. On ilo seurata Codyn kaksikolle kirjoittamaa luontevaa jutustelua ja vitsailua. Naiset ovat luonnollisia keskenään ja tulevat hyvin toimeen – heidän henkilökemiansa on poikkeuksellisen toimivaa.

Tully on hauska, koskettava ja traaginen draamaelokuva, joka haastaa katsojansa pohtimaan yhteiskunnallisia äitiyteen liittyviä stigmoja. Mitä on olla hyvä äiti, miksi pitää olla hyvä äiti, mitä äitiys lopulta edes on? Eihän näistä asioista saisi edes julkisesti puhua – ja juuri se tekee elokuvasta tukalan katsoa."

★★★★ Niko Ikonen, Episodi

 

Ohjaus: Jason Reitman

Käsikirjoitus: Diablo Cody

Näyttelijät: Charlize Theron, Mackenzie Davis, Mark Duplass, Ron Livingston

Levittäjä: Finnkino Oy

Kieli: Englanti, tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi.

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

1h 36min K-12
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä