Seniorikino: Tyhjiö

Seniorikinonäytös ke 24.4. klo 15, liput 6 €, näytös on avoin kaikille! Lue lisää täältä.

"Ikuisuusprojektista syntyi viiden tähden musta komedia – Laura Birn ja Tommi Korpela loistavat Tyhjiössä. Kotimainen uutuus Tyhjiö välttää suomalaisen elokuvataiteen pahimmat helmasynnit ja repii hahmonsa auki antaumuksella." ★★★★★ Apu

"Yksi viime vuosien hauskimmista kotimaisista komedioista. Aleksi Salmenperä ilahduttaa elokuvakansaa jälleen uudella yllätyksellisellä elokuvallaan. Salmenperän teokset ovat omaperäisiä ja aina laadullisesti yhtä tasokkaita." ★★★★ Episodi

Eeron (Tommi Korpela) kirjailijanura on tukevassa laskussa, ja uuden romaanin kirjoittaminen sakkaa pahasti. Pihla (Laura Birn) on kunnianhimoinen näyttelijä kansainvälisen läpimurron kynnyksellä. Kumpikaan ei ole valmis tinkimään urastaan, vaikka parisuhde voi huonommin kuin koskaan.

Eero päätyy erikoisiin ja epätoivoisiinkin ratkaisuihin saattaakseen uransa uudelleen lentoon. Määrätietoinen Pihla päättää sovittaa yhteen näyttelijäntyön ja uuden roolinsa tuoreena äitinä. Mutta mahtuvatko suuret suunnitelmat samaan suhteeseen? Eero ja Pihla etsivät tahoillaan vastauksia muun muassa Inarista, Berliinistä, Havannasta ja Hollywoodista.

Tyhjiö on Aleksi Salmenperän (mm. Jättiläinen 2016, Häiriötekijä 2015) kipeällä tavalla riemukas elokuva onnistumisen hinnasta ja epäonnistumisen tuskasta. Se nauraa lämmöllä työnteon ja taiteen totisuudelle sekä hetkille, jolloin toinen ei vain tajua.

 

"Tyhjiö ei saanut Elokuvasäätiöltä senttiäkään, mutta se on Aleksi Salmenperän parhaita elokuvia. Laura Birnin ja Tommi Korpelan tähdittämä elokuva on rento ja vapautunut satiiri, jollaiselle on aina tilaa. – Mustavalkoisena kuvatussa Tyhjiössä on älyä, huumoria, tunnetta ja oivallusta."

Leena Virtanen ★★★★ HS

"Heti ei tule mieleen toista suomalaista elokuvaohjaajaa, jonka filmografia olisi pysynyt yhtä korkeatasoisena elokuvasta toiseen.

Tyhjiö on monin tavoin tekijänsä kokeellisin elokuva. Se kertoo kirjailija Eero Kailasta (Tommi Korpela) ja hänen näyttelijävaimostaan Pihla Sucksdorffista (Laura Birn). – Kumpikaan taiteilija ei halua tehdä kompromisseja omasta taiteilijuudestaan, joten kevyesti ja suhteellisen hatarasti toisiaan tukien he lähtevät etsimään omaa mestariteostaan tai tietään maineeseen. Kirjailija toivoo löytävänsä inspiraation, näyttelijä tien Hollywoodiin.

Elokuva etsii vastauksia nerokkaan maltillisesti ja hykerryttävän hauskasti myös suurempiin taiteellisiin kysymyksiin, kuten ovatko englanninkieliset elokuvat arvokkaampia tai onko menestys tavoittelemisen arvoista. Onko oma ura yleensä lopulta tärkeämpi kuin perhe ja mistä onnellisuus lopulta koostuu. Vaikka pohjalla on sinänsä vakavia pohdintoja, elokuva ei missään vaiheessa unohda olevansa komedia. Hyvin hauska sellainen.

Tyhjiössä taiteilijuus on kriisissä ja romahtaa monin eri tavoin. Kaikki absurdius syntyy todellisuudesta.

– Tyhjiö läpikäy tarkasti kaiken mitä väitän jokaisen taiteilijan ja ihmisen joskus käyvän läpi, aina epävarmuudesta jopa eksistentiaalisiin kriiseihin ja omanarvontunteen täydelliseen romahtamiseen. Korpelan, Birnin ja Björkmanin hahmot ovat herkullisia ja täydellisiä karikatyyrejä. Kaikista elokuvan hahmoista taide ja taiteilijuus katoaa, mutta eri tavoin.

– Juuri Tyhjiön kaltaista rohkeutta ja omaperäisyyttä kotimainen elokuvakenttä kaipaa."

★★★★ Jesse Raatikainen, Episodi 

 

Ohjaus: Aleksi Salmenperä

Käsikirjoitus: Aleksi Salmenperä

Näyttelijät: Mm. Laura Birn, Tommi Korpela, Hannu-Pekka Björkman, Matleena Kuusniemi, Minna Haapkylä, Kaija Pakarinen, Kari Heiskanen, Pihla Viitala

Kuvaus: Pietari Peltola, Peter Flinckenberg F.S.C., Heikki Färm F.S.C.

Pukusuunnittelu: Riitta Röpelinen
Maskeeraussuunnittelu: Mari Vaalasranta
Leikkaus: Samu Heikkilä
Äänisuunnittelu: Tuomas Klaavo
Musiikki: Ville A. Tanttu
Tuottaja: Aleksi Salmenperä
Vastaavat tuottajat: Misha Jaari, Mark Lwoff
Osatuottajat: Samu Heikkilä, Laura Birn, Tommi Korpela, Tuomas Klaavo, Artturi Mutanen, Jani Lehtinen
Tuotanto: Oy Bufo Ab, Sahadok Oy

Levittäjä: B-Plan Distribution

Kieli: Suomi ja englanti, tekstitetty suomeksi osittain ja kokonaan ruotsiksi. 

 

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

1h 37min K-12 Seksuaalista sisältöä Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Kesäkaudella näytöksiä on ke ja pe-su, avaamme aina tuntia ennen päivän ensimmäisen elokuvan alkua.

  Viihtyisä terassimme on pääsääntöisesti auki klo 21 asti (paitsi sunnuntaisin, jolloin suljemme viimeisen elokuvan alettua).

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (teatterin lipunmyynti, aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna kesäkaudella näytöspäivinä tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua, terassi sulkee illalla klo 21
  (paitsi sunnuntaina, jolloin suljemme viimeisen elokuvan alettua).

  Ota yhteyttä

   

  Näytä ostoskori