Van Gogh - Ikuisuuden porteilla

(At Eternity's Gate)

"Van Gogh – ikuisuuden porteilla on nimenomaan kertomus taiteilijasta ja hänen taiteestaan."  ★★★★ HS

"Impressionistinen mestariteos" ★★★★★ Indiewire

Oscar-ehdokkuuden roolistaan saanut Willem Dafoe näyttelee Vincent van Goghia Julian Schnabelin (mm. Perhonen lasikuvussa, Basquiat) ohjaamassa elokuvassa.

Van Gogh – Ikuisuuden porteilla on tarina poikkeuksellisesta lahjakkuudesta, joka uhmasi oman aikansa normeja. Se keskittyy taiteilijan viimeisiin vuosiin ja Ranskan Arlesissa viettämään tuotteliaaseen kauteen. Matkaa etelän kauniiseen valoon ja väreihin sävyttivät myrskyisä ystävyys Paul Gaugainin (Oscar Isaak) kanssa – ja van Goghin oman mielenterveyden järkkyminen. Epäilijöistä ja pilkkaajista välittämättä, vaatimattomissa oloissa työskennellen van Gogh loi joukon maailman rakastetuimpia taideteoksia. Hänen tärkeimpänä tukijanaan toimi pikkuveli Theo (Rupert Friend), joka näki Vincentissä tulevien sukupolvien tulkin.

Muissa rooleissa mukana ovat mm. Mads Mikkelsen, Emmanuelle Seigner ja Mathieu Amalric. Itsekin taidemaalarina tunnettu ohjaaja Julian Schnabel hylkää elämäkertaelokuvan tyypilliset konventiot ja keskittyy kuvaamaan van Goghin mielen maisemaa.

 

"Schnabel kuvaa Vincent van Goghin (1853–1890) viimeisiä vuosia Arlesissa ja Auvers-sur-Oisessa. Kaupunkien sumuun ja kylmyyteen kyllästynyt taiteilija maalaa intohimoisesti luontoa ja paikallisia ihmisiä, mutta muuttuu pian outolinnuksi konservatiivisten ja oppimattomien maalaisten silmissä. Yhteentörmäykset ovat väistämättömiä.

– Benoit Delhommen heiluva käsivarakamera ja kaltevat kuvakulmat heijastavat van Goghin sisäistä levottomuutta, Tatjana Lisovskajan pianomusiikki hänen taiteensa luonnonvoimaista energiaa. Dialogi ja monologit syväluotaavat van Goghin suhdetta taiteeseen ja maailmaan ympärillään. 

– Van Gogh – ikuisuuden porteilla ei ole niinkään kertomus väärinymmärretystä taiteilijasta, vaan taiteilijasta, joka vimmaisesti yrittää ymmärtää maailmaa ympärillään ja omaa osaansa siinä.

– Willem Dafoe oli Oscar-ehdokkaana osasuorituksestaan van Goghina. Dafoe on erinomainen, kuten yleensä aina."

★★★★ Pertti Avola, HS

"Dafoen roolisuoritus on loistava" ★★★★★ New York Times

"Taiteellinen menestys" ★★★★★ Rolling Stone

 

Ohjaus: Julian Schnabel

Näyttelijät: Willem Dafoe, Oscar Isaac, Mads Mikkelsen, Mathieu Amalric, Rupert Friend, Emanuelle Seigner

Levittäjä: Finnkino Oy

Kieli: Englanti, ranska. Tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi. 

 

 

Voita VIP-matka Cannesiin katsomalla 10 eurooppalaista elokuvaa!

 

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

1h 51min K-12 Väkivaltaista sisältöä Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä

   

  Näytä ostoskori