Viimeinen loma

(The Leisure Seeker)

"Helen Mirren ja Donald Sutherland tekevät parhaat roolityönsä vuosiin […]" Episodi

Helen Mirren ja Donald Sutherland tähdittävät elämänmakuista komediaa avioparista ja heidän viimeisestä yhteisestä seikkailustaan.

Ella ja John Spencer (Mirren ja Sutherland) ovat olleet koko ikänsä ahkeria karavaanareita. Asuntoauto, jonka he ovat nimenneet Leisure Seekeriksi, on kuljettanut heidän perhettään lukemattomilla lomamatkoilla.

Nyt pariskuntaa uhkaa ero toisistaan, koska molempien terveys on heikkenemässä. Eräänä kesäaamuna he lyövät hössöttävät aikuiset lapsensa ällikällä hyppäämällä ikääntyneen ajoneuvon kyytiin ja karauttamalla kohti Key Westiä ja uutta seikkailua.

Hilpeiden ja kauhistuttavien käänteiden seuratessa toisiaan matkan mittaan Ellalla ja Johnilla on mahdollisuus myös katsoa taaksepäin. Heidän avioliittossaan on ollut intohimoa ja luottamusta, mutta myös vaiettuja asioita, jotka pulpahtavat pintaan ja johtavat yllättäviin oivalluksiin aina turneen viime metreille asti.

Elokuva perustuu Michael Zadoorianin romaaniin Viimeinen loma (Harper Collins Nordic) ja sen on ohjannut italialainen Paolo Virzì (Hulluna onnesta).

 

"Lämminhenkisen draamakomedian alla kuohuu vakavia aiheita ja komeita maisemia. Entiset karavaanarit Ella ja John ovat iäkäs ja sairas pariskunta, jotka päättävät lähteä viimeiselle yhteiselle lomalleen. 

– Helen Mirren ja Donald Sutherland tekevät elokuvaa suuremmat, koskettavat roolityöt Spencerin pariskuntana. Mirren ja Sutherland ovat täydessä iskussaan, tehden parhaat roolityönsä vuosiin. Alzhaimerin tauti ja kamppailu sen kanssa tuodaan katsojan silmien eteen kaunistelematta, mutta rennolla otteella. Kiitos siitä ei kuulu pelkästään Sutherlandille ja Mirrenille, vaan myös silmää omaavalle ohjaajalle ja käsikirjoittajalle."

Jesse Raatikainen, Episodi

" …a gentle life-affirming comedy… – This is yet another Virzi testimonial to freedom, a trope he sentimentally dramatized in his film Like Crazy (Hulluna onnesta), about two mental patients who escape an asylum and take to the road.

– …the chemistry between the two actors is palpable and a lifetime is evoked. – … the Route 1 journey is as visually compelling in its own right, from the cheesy wartime reenactments at local festivals to the excessively commercialized Hemingway Home and Museum surroundings. Luca Bigazzi’s cinematography is splendid."

– Film Journal

 

Ohjaus: Paolo Virzì

Näyttelijät: Helen Mirren, Donald Sutherland, Christian McKay, Janel Moloney, Dana Ivey, Dick Gregory

Levittäjä: Finnkino Oy

Kieli: Englanti, tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi.

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

1h 52min K-12 Seksuaalista sisältöä Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä