Koulukinonäytökset

Kino Tapiolassa voi järjestää koulukinonäytöksiä joko itse valitsemallaan elokuvalla omalle ryhmälle parhaiten sopivaan aikaan, tai sitten osana Espoon koulukinoviikkojen kuratoidumpaa ohjelmaa.

Tilausnäytökset voi järjestää joko osana KULPS! Kerran lukuvuodessa -palvelua tai sitten koulu voi maksaa tilausnäytöksen itse. KULPS!-ryhmille tilausnäytökset ovat maksuttomia. Muille ryhmille liput alkaen 6 € / oppilas. Opettajat ja ohjaajat maksutta.

Minimioppilasmäärä tilauksille on 50.

Tilausnäytöselokuviksi suosittelemme esim. Järven tarina, Helene, Ikitie, Miehiä ja poikia, Suomen hauskin mies, Toivon tuolla puolen ja Tolkien.

Mieleistä elokuvaa voi käydä etsimässä Koulukinon sivuilta, mistä löytyy laaja valikoima kotimaisia ja ulkomaisia elokuvia eri ikäryhmille oppimateriaalien kera.

Tiedustele sopivaa ajankohtaa, elokuvan saatavuutta ja muita lisätietoja! 

hannele@kinotapiola.fi / 045 1144945, teatteripäällikkö Hannele Marjavaara

 

Espoon koulukinoviikot ja KULPS! 2020

Espoon koulukinoviikot tarjoavat upeita elokuvaelämyksiä espoolaisnuorille oikeassa elokuvateatterissa koulupäivän aikana. Syksyllä 2020 Koulukinoviikot järjestetään poikkeuksellisesti tilausnäytösten muodossa.

Koulukinoviikot on osa KULPS! Kerran lukuvuodessa -palvelua ja suunnattu luokille 3–10. KULPS!-ryhmille esitykset ovat maksuttomia, muille ryhmille liput 6,50 €/oppilas. Opettajat ja ohjaajat maksutta.

Minimioppilasmäärä tilauksille on 50. Tilaukset tulee tehdä viimeistään kaksi viikkoa ennen haluttua esitysaikaa.

Osassa näytöksiä on lyhyt alustus.

Espoon koulukinoviikkojen näytöksiä voi tilata Kino Tapiolaan ajanjaksolle 21.-25.9. ja 5.-8.10.

KOULUKINOVIIKKOJEN NÄYTÖKSIIN ON TARJOLLA ON SEURAAVAT ELOKUVAT: 
 
Kotimaiset klassikot: 
- Poika ja Ilves, Suomi 1998 3.-6. lk
- Pelikaanimies, Suomi 2004 3.-6. lk
 
WRAP-elokuvat (Yhteiseurooppalainen WRAP!-hanke tuo koulujen saataville mielenkiintoisia eurooppalaisia lasten- ja nuorten elokuvia):
- Hiiriä ja pöllöjä, Alankomaat 2016 3.-6. lk
- Onni suosii rohkeaa, Saksa 2016 3.-6. lk
- Raparperimehua, Alankomaat 2014 4.-6. lk
- Supa Modo, Saksa, Kenia 2018 4.-6. lk
- Naakkapoika, Alankomaat 2012 5.-6. lk
- Operaatio Laulukisa, Tanska 2013 5.-6. lk
- Se uus tyyppi, Ranska 2015 7.-9. lk
- Kaduttaako?, Alankomaat 2013 8.-10. lk
- Tulisilla hiilillä, Saksa 2015 8.-10. lk
 
Lue elokuvista lisää osoitteessa www.koulukino.fi tai alta!
 

Tilaukset: hannele@kinotapiola.fi / 045 1144945, teatteripäällikkö Hannele Marjavaara

Ehdotuksia koulukinoelokuviksi:

Listauksessa ensin yhteiseurooppalaisen WRAP!-hankkeen eurooppalaisia lasten- ja nuortenelokuvia.  Elokuvat ovat suomeksi tekstitettyjä ja niihin on saatavilla vapaasti käytettävää mediakasvatusmateriaalia.

 

Kaduttaako? (Spijt!)
Dave Schram
Alankomaat 2013

93 min
Suositellaan yli 13-vuotiaille

Jochem on pulska poika, jota luokan koviskolmikko höykyttää aina tilaisuuden tullen. Luokanvalvoja yrittää ymmärtää nuoria eikä näe Jochemin syvenevää ahdinkoa. Myöskään luokkakaverit eivät uskalla puuttua asiaan. Vakavaa aihetta vaikuttavasti lähestyvä elokuva tekee näkyväksi luokassa tapahtuvan kiusaamisen dynamiikan, muistuttaen samalla, kuinka kaikkien toiminnalla on vaikutuksensa, ja myös sivustaseuraajilla on vastuunsa.

#kiusaaminen #koulumaailma

Mikrobi ja Gasoliini (Microbe et Gasoil)
Michel Gondry
Ranska 2015

103 min
Suositellaan yli 13-vuotiaille

Yläkoulua käyvä Daniel on hiljainen taiteilijasielu, jonka elämä saa uutta potkua hänen tutustuttuaan luokan uuteen oppilaaseen Théoon. Yhdessä heistä tulee parivaljakko Mikrobi ja Gasoliini, joka ei varsinaisesti nauti muiden suosiota. Kaksikossa on kuitenkin voimaa ja pojat päättävät kesäloman kynnyksellä lähteä yhteiselle matkalle Ranskan halki - itse rakentamassaan asuntoautossa! Elokuva tarjoaa aimo annoksen hersyvää huumoria ja iskevää tarinaa kasvukivuista.

#ystävyys #kasvutarina #roadtrip

Naakkapoika (Kauwboy)
Boudewijn Koole
Alankomaat 2012

81 min
Suositellaan yli 9-vuotiaille

10-vuotias Jojo ottaa hoivattavakseen pesästä pudonneen orvon naakanpoikasen, omissa oloissaan viihtyvä poika kun tietää, miltä tuntuu jäädä vaille huolenpitoa. Työhön uppoutuva isäkin jättää pojan helposti huomiotta. Hienovireinen elokuva tarjoaa herkän kuvauksen toisistaan etääntyneen isän ja pojan suhteesta äidin poissaolon jättämän surun ja kaipauksen keskellä.

#perhesuhteet #suru

Näköaloja (Horizon Beautiful)
Stefan Jäger
Sveitsi, Etiopia 2013

91 min
Suositellaan yli 10-vuotiaille

Admassu Messi on jalkopallourasta haaveileva  12-vuotias katulapsi Etiopian pääkaupungista Addis Abebasta. Kun FIFA:n edustaja Franz saapuu kaupunkiin, Admassu kuvittelee futistaivaan porttien aukeavan hänelle. Hänen suunnitelmansa lähestyä kykyjenetsijää menee kuitenkin pahasti pieleen, ja yhdessä he päätyvät matkalle, jonka aikana toisensa kohtaavat kaksi eri kulttuuria todellisuuksineen ja haaveineen.

#unelmat #monikulttuurisuus #urheilu

Onni suosii rohkeaa (Ente Gut! Mädchen allein zu Haus)
Norbert Lechner
Saksa 2016

95 min
Suositellaan yli 9-vuotiaille

Kun yksinhuoltajaäiti joutuu yllättäen matkustamaan entiseen kotimaahansa, jäävät vietnamilaissisarukset Linh ja Tien kahdestaan saksalaiseen lähiöön. 11-vuotias Linh joutuu yhtäkkiä pyörittämään perheen arkea ja ravintolaa itsenäisesti. Naapurin utelias Pauline saa vihiä sisarusten tilanteesta, vakavin seurauksin. Kiperästä tilanteesta selvitäkseen tyttöjen on luotettava toisiinsa ja opittava tekemään yhteistyötä.

#itsenäisyys #yhteistyö

Operaatio Laulukisa (MGP Missionen)
Martin Miehe-Renard
Tanska 2013

100 min
Suositellaan yli 9-vuotiaille

Karl muuttaa maalta pääkaupunkiin keskelle maahanmuuttajavaltaista naapurustoa ja kulttuurien kirjoa. Koti-ikävä kalvaa nuorta poikaa, ja sitä lievittää ainoastaan ystävyys naapurintyttö Sawsanin kanssa. Rakkaus musiikkiin yhdistää Karlia ja Sawsania, mutta kanssakäyminen vastakkaisen sukupuolen kanssa on kuitenkin tytön kotikulttuurissa tiukasti säänneltyä. Kun tulee tilaisuus osallistua lasten laulukilpailuun, päättää Sawsan rikkoa sääntöjä ja lähteä toteuttamaan unelmaansa. 

#monikulttuurisuus #musiikki

Raparperimehua (Rabarber)
Mark de Cloe
Alankomaat 2014

70 min
Suositellaan yli 9-vuotiaille

12-vuotiaan Siemin vanhemmat ovat eronneet, mutta hänen isänsä Rik löytää taas pian uuden rakkauden. Rik muuttaa päätä pahkaa asumaan yhteen Toscan kanssa ja saman katon alle muuttavat myös Siem ja Toscan tytär Winnie. Rikin ja Toscan tuore parisuhde alkaa kuitenkin rakoilla häävalmisteluiden keskellä ja neuvokkaat Siem ja Winnie keksivät suunnitelman pitää uusioperheensä kasassa.

#perhesuhteet #elokuvanteko

Se uus tyyppi (Le Nouveau)
Rudi Rosenberg
Ranska 2015

81 min
Suositellaan yli 13-vuotiaille

13-vuotias Benoît muuttaa perheensä mukana Pariisiin. Alku uudessa koulussa ei ole helppoa, ja Benoît joutuukin luokan suosittujen tyyppien hampaisiin. Vähitellen hän huomaa, että luokan sivullisten kanssa on helpompi tulla toimeen kuin suosittujen porukassa. Optimistinen draamakomedia näyttää aidosti ja hauskasti oman paikan löytämisen kiemurat uudessa ympäristössä.

#uusioppilas #koulumaailma #ystävyys

Tulisilla hiilillä (Glutnester)
Katja Sambeth
Saksa 2016

90 min
Suositellaan yli 13-vuotiaille

Tulisilla hiilillä kertoo voimauttavan tarinan ystävyydestä ja oman paikan löytämisestä. 15-vuotiaan Jennyn isä menehtyy, ja Jenny joutuu muuttamaan äitinsä kanssa itäsaksalaiseen betonilähiöön. Vastahakoisen Jennyn on vaikeaa sopeutua uuteen ympäristöön, mutta pikkuhiljaa hän ystävystyy lähiön muiden nuorten kanssa ja alueen yhteisöllisyydestä kumpuaa kaivattua voimaa paikoin raskaaseen arkeen.

#lähiönuoret #kasvutarina #joukkorahoitus

Ailo – pienen poron suuri seikkailu 
(Une odyssée en Laponie)
Ranska, Suomi 2018 

Ohjaus: Guillaume Maidatchevsky
1h 25 min 
Suomenkielinen, svensk text
Soveltuu kaikille luokka-asteille
Kulps! 3.-10. lk
K7

Kaiken ikäisille tehty luontoseikkailu kertoo villin Ailo-poron selviytymistarinan ensimmäisellä vuoden kestoisella vaelluksellaan.

Lasse vs Lasse (Sune vs Sune)
Ruotsi 2018 


Ohjaus: Jon Holmberg 
Pääosissa: Elis Gerdt, Baxter Renman, Fredrik Hallgren, Tea Stjärne, Sissela Benn 
1h 29 min 
Suomenkieliset tekstit 
Luokille 3-5
Kulps! 3.-5. lk
K7

Nelosluokkaa aloittavaa Lassea odottaa koulussa shokki. Hänen paikallaan luokassa istuu uusi, samanniminen poika, joka tuntuu olevan kaikkea, mitä Lasse itse haluaisi olla. 

Vedenneito, Suomi 2019 

Ohjaus: Petteri Saario 
1h 11 min 
Svensk text 
Luokille 4-8
Kulps! 5.-7. lk
S

Henkeäsalpaavan kaunis luontoseikkailu kertoo 13-vuotiaan Emikan ja hänen serkkunsa Antin riemukkaista hetkistä Saimaan saaressa huikaisevan järviluonnon keskellä, kaikkina neljänä vuodenaikana.

Mia ja valkoinen leijona
(Mia And the White Lion)
Ranska, Etelä-Afrikka, Saksa 2018

 
Ohjaus: Gilles de Maistre 
Pääosissa: Daniah De Villiers, Mélanie Laurent, Langley Kirkwood, Ryan Mac Lennan, Lionel Newton, Lillian Dube, Brandon Auret 
1h 39 min 
Suomenkieliset tekstit, svensk text
Luokille 7-8
Kulps! 7.-8. lk  
K12

Kymmenvuotiaan Mian elämä muuttuu kertaheitolla, kun hänen perheensä päättää jättää Lontoon ja muuttaa Afrikkaan leijonafarmille. Mia ei iloitse asiasta mutta hänen mielensä muuttuu, kun kaunis valkoinen leijona, Charlie, syntyy. 

Hölmö nuori sydän, Suomi 2018

Ohjaus: Selma Vilhunen
Pääosissa: Jere Ristseppä, Rosa Honkonen, Pihla Viitala, Katja Küttner, Ville Haapasalo, Abshir Sheikh Nur
1h 42 min
Svensk text
Luokille 8-10 ja lukioille
Kulps! 8.-10. lk
K12

Rakastuneen nuoren miehen Lennin elämä itähelsinkiläisessä lähiössä saa täyskäännöksen, kun uusi tyttöystävä Kiira tulee raskaaksi. Isätön Lenni ei tiedä miten olla oikea mies, kunnes naapurin Janne tarjoaa selviytymiskeinoja ja oikotietä todelliseen miehuuteen.

   

 

Ajankohtaista

Kino Tapiola on auki laatuleffojen ja viinibaarin merkeissä! Näytöksiä on ke-su, avaamme arkisin 45 min ennen päivän ensimmäisen elokuvan alkua ja la-su 30 min ennen ensimmäistä elokuvaa. Viihtyisä terassimme on auki klo 21 asti (paitsi su)!

Näytöksiin myydään toistaiseksi vain 70 lippua jolloin salissa on mukavan väljää. Täällä lisää turvallisuus-käytännöistämme!

___

Kaikkien 1.3.–30.9. aikavälillä umpeutuvien sarja- ja lahjakorttien käyttöaikaa on nyt pidennetty 31.10. saakka!

–––

Jos haluat tukea toimintaamme, voit ostaa verkkolippujamme täältä! 

Verkkolippujen voimassaoloaikaa on pidennetty 9 kuukauteen.

Digitaalisen sarjalipun 12-numeroista koodia käyttämällä voi liput lunastaa myös verkkokaupasta.

–––

Kinon kesätunnelmia YLEn uutisissa! Lue juttu täältä ja katso uutispätkä täältä (kohdassa 14.20)

–––

Tilaisuus Kinolla? Lue lisää täältä!

–––

Ohjelmistomme julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantaisin viikoksi kerrallaan perjantaista torstaihin. 

Etkö löytänyt sopivaa näytöstä? Lisää julkaistaan aina maanantai-iltapäivisin!

Tulevat elokuvat täällä.

  

 
 

Yhteystiedot
Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (teatterin lipunmyynti, aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
Avoinna kesäkaudella näytöspäivinä tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua, terassi sulkee illalla klo 21
(paitsi sunnuntaina, jolloin suljemme viimeisen elokuvan alettua).

Ota yhteyttä

 

Näytä ostoskori