Ladataan traileria...

And Then We Danced

Merab tanssii Georgian kansallisessa tanssiryhmässä partnerinsa Maryn kanssa ja unelmoi paikasta pääryhmässä. Hänen elämänsä mullistuu, kun karismaattinen Irakli liittyy ryhmään ja alkaa kilpailla samasta paikasta, herättäen myös uusia tunteita Merabissa. Merab on ennen pitkää ratkaisun edessä: seuratako sydäntänsä ja lähteä vanhoillisesta maailmasta jossa hän on kasvanut ja samalla riskeerata kaikki minkä vuoksi hän on taistellut.

"Georgian kaunis pääkaupunki Tbilisi houkuttelee yhä enemmän turisteja puoleensa, mutta kaupungin ja koko maan arkitodellisuutta rajoittavat edelleen neuvostoajan synkät jäänteet. Levan Akinin elokuva And Then We Danced on jo sen takia arvokas, että hän avaa silmiä ymmärtämään, miten pitkä matka maalla on vielä kuljettavana.

– Länsimaissa And Then We Danced on saanut ansaitsemaansa kiitosta, ja Akinin kolmas pitkä elokuva on nyt Ruotsin Oscar-ehdokas.

– Musiikin rytmi, tanssin hirmuinen voima, Lisabi Fridellin pyörryttävä kuvaus kantavat elokuvaa ja tuovat siihen energian, jolla nuoret päähenkilöt voivat vastustaa vanhoja instituutioita ja torjua pelkoja. Ankaran kaupungin ja tanssisalin vastapainona nuoret nähdään omissa oloissaan, pitelemättöminä kuten missä tahansa maailmassa, turvallisessa lämpimässä valossa.

Akin haluaa elokuvallaan todistaa, että perinne ei ole välttämättä nuoruuden ja vapauden vihollinen. Se elää myös kadulla ja puistoissa siinä sosiaalisessa merkityksessään, johon se on alun perin syntynyt.

Levan Gelbakhiani näyttelee Merabia ihailtavan vapautuneesti. Hän on tanssija itsekin, mikä tulee selväksi, ja tarina perustuu osaksi hänen kokemuksiinsa. Iraklin esittäjässä Bachi Valishvilissakin on temperamenttia mutta erilaista."

– **** (neljä tähteä) Leena Virtanen, HS 

"An instantly engaging tale of a young male dancer’s sexual awakening in contemporary Tbilisi, And Then We Danced is personal and political, romantic and educational. –Filmed thoughtfully and intimately, the leads are a delight to watch. An integral part of the proceedings, all the dancing – and the hard work that goes into perfecting a performance — convinces."  

– ScreenDaily

"…deserving significant praise is the visual language Akin crafts through his collaboration with cinematographer Lisabi Fridell (“Something Must Break”), whose marvelously fluid camerawork elides with the emotional states of protagonists and audience."

– Variety


Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

 

Ohjaus

Levan Akin

Käsikirjoitus

Levan Akin

Rooleissa

Levan Gelbakhiani (Merab), Bachi Valishvili (Irakli), Ana Javakishvili (Mary), Giorgi Tsereteli (David), Tamar Bukhnikashvili (Teona), Marika Gogichaishvili (Grandma Nona), Kakha Gogidze (Aleko), Levan Gabrava (Luka), Ana Makharadze (Sopo), Nino Gabisonia (Ninutsa)

Kieli

orig.

Tekstitys

suomi/ruotsi

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

 

1 h 53 min K-12
 

  

Ohjelmisto ja aukioloajat


Kesäkaudella näytöksiä on ke ja pe-su, avaamme aina tuntia ennen päivän ensimmäisen elokuvan alkua.

Viihtyisä terassimme on pääsääntöisesti auki klo 21 asti (paitsi sunnuntaisin, jolloin suljemme viimeisen elokuvan alettua).

 

Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

 

Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


 
 

Yhteystiedot
Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (teatterin lipunmyynti, aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
Avoinna kesäkaudella näytöspäivinä tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua, terassi sulkee illalla klo 21
(paitsi sunnuntaina, jolloin suljemme viimeisen elokuvan alettua).

Ota yhteyttä

 

Näytä ostoskori