Ladataan traileria...

K18-anniskelunäytös: Aalto

(Aalto - Architect Of Emotions)

Tervetuloa elokuviin! Näytöksiin myydään tällä hetkellä 70 paikkaa (eli noin 1/3 salikapasiteesta) ja tämän elokuvan liput ovat toistaiseksi vain myynnissä ilman varausmahdollisuutta, jotta halukkaat varmasti pääsevät elokuviin jonottamatta. Suosittelemme siis ostamaan liput etukäteen verkosta! Kerromme kyllä jos näytös on loppuunmyyty, muutoin tilaa on ja lippuja saa vielä paikan päältäkin:) 

AALTOON KANNATTAA OSTAA LIPUT ENNAKKOON, KAIKKI SEN NÄYTÖKSET TÄHÄN MENNESSÄ OVAT OLLEET LOPPUUNMYYTYJÄ!

***

Tämä on K18-anniskelunäytös, jolloin koko teatterisali on anniskelualuetta! Salissa käytössä myös 20 uutta pikkupöytää, jotka toimivat samalla myös kätevästi tilanjakajina:) Täältä voit lukea lisää viinibaarimme tarjonnasta ja salianniskelusta. Elokuvan ikäraja normaalisti K7.

***

VIISI TÄHTEÄ HELSINGIN SANOMISSA: "Ensisekunneista lähtien tulee varma tunne: näin tämän pitääkin mennä. --- Aalto on Jussi Rautaniemen suurenmoisesti leikkaama kaikenkattava tietopaketti ja vahva esteettinen elämys. Virpi Suutari välttää suvereenisti kaikki kliseekarikot ja tekee maailmanluokan dokumenttia."

***

- Miksi rakentaa tavallista, jos voi luoda paratiisin?

Palkitun dokumentaristin Virpi Suutarin dokumenttielokuva modernismin mestareista arkkitehti Alvar ja Aino Aallosta sekä heidän teoksistaan ympäri maailmaa. Elokuvassa on runsaasti ennennäkemätöntä ja -kuulematonta arkistomateriaalia, kuten Aaltojen rakkauskirjeitä sekä Göran Schildtin Aallon elämänkertaa varten nauhoittamia taustahaastatteluja. Elokuva perustuu laajaan taustatyöhön ja sitä varten on haastateltu Aaltojen läheisiä ja kansainvälisiä huippututkijoita eri puolilla maailmaa.

 

"ENSISEKUNNEISTA lähtien tulee varma tunne: näin tämän pitääkin mennä.

On majesteettisia kamera-ajoja Alvar Aallon suunnittelemissa rakennuksissa ja niiden ulko­puolella. On rakeista musta­valkoista kaitafilmiä, joissa nähdään voimakaksikko Alvar ja ­Aino Aalto kotioloissa, työn ­äärellä ja purjehtimassa.

On ääneen luettuja asiantuntijasitaatteja useilla kielellä. Kuullaan Aaltojen välistä kirjeenvaihtoa näyttelijöiden Martti Suo­salon ja Pirkko Hämäläisen lukemana.

Kamera kiertää ja viipyilee suunnittelijoiden muotokielen yksityiskohdissa.

Kuvavirtaa tukee Sanna Salmenkallion säveltämä musiikki, joka ei jää taustalle mutta ei pauhaa päälle.

DOKUMENTTIOHJAAJA Virpi Suutari on uudessa työssään Aalto suuren aiheen äärellä, Suomen kansainvälisesti tunnetuimman arkkitehdin Alvar Aallon elämässä ja teoissa.

– Dokumentin näennäisen viipyilevästä rytmistä huolimatta Aalto sisältää runsaasti tietoa. Suutari maalaa Aalloista kuvan, jossa on paljon tuttua, mutta myös paljon uutta ja yllättävää.

Lopputuloksena on moni­puolinen ja informatiivinen tutkielma modernismin mestarista ilman ulkolukua tai jalustalle nostamista.

Dokumenttia varten kuvauksia on tehty seitsemässä maassa ja sitä varten on digitoitu suuria määriä arkistofilmejä.

Viitseliäisyys näkyy tiedon­louhinnan lisäksi myös palkitsevissa visuaalisissa kikoissa.

– Suutari on saanut dokumenttia varten käyttöönsä Aallon suvulta aiemmin julkaisematonta kuvamateriaalia ja rakkauskirjeitä.

Niiden perusteella Aallot olivat visionäärisiä ja työteliäitä, mutta myös leikkisiä ja boheemeja – ja inhimillisiä kaikissa heikkouksissaan.

YKSI dokumentin suurimpia ansioita on Alvar Aallon (1898–1976) ensimmäisen vaimon Aino Aallon (1894–1949) tuominen kulisseista näyttämön eteen Alvarin rinnalle."

5/5 Miska Rantanen, HS

 

Ohjelmistomme julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantaisin viikoksi kerrallaan – elokuvaviikko on perjantaista torstaihin. Etkö löytänyt sopivaa näytöstä? Lisää julkaistaan aina maanantaisin! 

Ohjaus

Virpi Suutari

Käsikirjoitus

Virpi Suutari, Jussi Rautaniemi

Rooleissa

Pääosissa dokumentissa: Alvar Aalto, Aino Aalto ja Elissa Aalto.

Kieli

orig.

Tekstitys

suomi/ruotsi

1 h 43 min K-18
 

  

Ohjelmisto ja aukioloajat


Kesäkaudella näytöksiä on ke ja pe-su, avaamme aina tuntia ennen päivän ensimmäisen elokuvan alkua.

Viihtyisä terassimme on pääsääntöisesti auki klo 21 asti (paitsi sunnuntaisin, jolloin suljemme viimeisen elokuvan alettua).

 

Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

 

Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


 
 

Yhteystiedot
Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (teatterin lipunmyynti, aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
Avoinna kesäkaudella näytöspäivinä tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua, terassi sulkee illalla klo 21
(paitsi sunnuntaina, jolloin suljemme viimeisen elokuvan alettua).

Ota yhteyttä

 

Näytä ostoskori