Ladataan traileria...

Peruttu - Kino Soi! Kamus & A Late Quartet

KE 6.5. klo 18 & 20

Yhteistyössä Kino Soi! & Espoo Ciné:  "Kamus & A Late Quartet"

 

Ludwig van Beethovenin syntymästä tulee vuonna 2020 kuluneeksi 250 vuotta. Beethovenin juhlavuoden kunniaksi kevätkautemme huipentuu Espoo Cinén kanssa yhteistyössä toteutettuun konserttiin, jossa kiehtovalla tavalla kohtaavat Beethovenin jousikvartetto cis-mollin op.131 äärellä musisoiva Kamus-kvartetti sekä samaisesta kvartetosta inspiroitunut elokuva ”A Late Quartet”.

Ennen konserttia näemme ensin Espoo Cinén esittämänä Yaron Zilbermanin elokuvan A Late Quartet, jonka jälkeen kuulemme Kamus-kvartetin tulkinnan elokuvaan vahvasti kietoutuneesta Beethovenin op.131 jousikvartetosta.

Huom! Elokuva alkaa klo 18 ja Kamus-kvartetin konsertti sen jälkeen klo 20

Beethovenin viimeisiä jousikvartettoa pidetään yleisesti yksinä suurimmista ihmiskunnan taiteellisista saavutuksista eikä olekaan ihme, että niistä ovat vaikuttuneet taiteilijat aina T.S.Eliotista (”Four Quartets”) ja Frantz Schubertista (joka oli kuullut teoksen ensimmäistä kertaa vain pari päivää ennen kuolemaansa ja todennut, että ”Mitä tämän teoksen jälkeen voi enää kirjoittaa?”) ohella tähän elokuvaan, jota tähdittää mm. uransa viimeiseksi jääneessä roolissa Philip Seymour Hoffmann sekä Christopher Walken. Elokuva kertoo jousikvartetin tarinan ja perustuu rakenteeltaan Beethovenin kvartettoon. Beethovenin viimeiset jousikvartetot inspiroivat vielä 200 vuotta säveltämisensä jälkeen, tervetuloa siis kuulemaan, näkemään ja inspiroitumaan!

Liput tähän iltaan 20€ (Sis. elokuva&konsertti)

Elokuva:
Yaron Silberman, A Late Quartet (US, 2012, 106')
Pääosissa: Christopher Walken, Philip Seymour Hoffman, Catherine Keener, Mark Ivanir, Imogen Poots, Anne Sofie von Otter
Levitys: SF Studios
Ikäraja: Sallittu yli 7-vuotiaille

Synopsis:
On maailmankuulun jousikvartetin 25-vuotisjuhlan aatto, kun kvartetin rakastetulla sellistillä Peter Mitchellillä (Christopher Walken) todetaan Parkinsonin tauti. Kun Peter ilmoittaa tulevan kauden olevan hänen viimeisensä, joutuvat hänen kolme työtoveriaan uuteen tilanteeseen. Kilpailunhaluiset egot ja hallitsemattomat intohimot uhkaavat tuhota vuosien ystävyyden ja yhteistyön. Robert Gelbart (Philip Seymour Hoffman), kvartetin kakkosviulisti, on uhrautunut ja myötäillyt vuosia ryhmän edun vuoksi; nyt hän ilmoittaa haluavansa vaihtaa paikkaa ykkösviulistin kanssa. Robertin vaimolle Juliette Gelbartille (Catherine Keener) on erityisen vaikeaa hyväksyä Peterin traagista diagnoosia, koska Peter on ollut hänelle sekä työtoveri että rakas isähahmo lapsuudesta asti. Robertin ja Julietten välien kiristyessä myrskyn silmään ajautuu myös heidän tyttärensä Alexandra (Imogen Poots), joka hänkin on lahjakas muusikko.

 

ILLAN OHJELMA:

Klo 18
Yaron Zilberman : A Late Quartet (2012)
————-
Heti elokuvan jälkeen klo 20

Ludwig van Beethoven : Jousikvartetto cis-molli op.131
Adagio ma non troppo e molto espressivo
Allegro molto vivace
Allegro moderato
Andante ma non troppo e molto cantabile – Più mosso – Andante moderato e lusinghiero – Adagio – Allegretto – Adagio, ma non troppo e semplice – Allegretto
Presto
Adagio quasi un poco andante
Allegro

Kamus-kvartetti
Terhi Paldanius, viulu
Jukka Untamala, viulu
Jussi Tuhkanen, alttoviulu
Petja Kainulainen, sello

 

Liput tähän iltaan 20€ (Sis. elokuva&konsertti).

Kino Tapiolan kahvila-baari palvelee konsertti-iltana klo 17 alkaen ja väliajalla.

OSTA LIPUT JÄRJESTÄJÄN VERKKOKAUPASTA TAI TEATTERILTA KONSERTTI-ILTANA.

https://www.kinosoi.com/

 

Kino Soi! tarjoaa tapiolalaisille ja muille musiikin ystäville korkeatasoisia ja helposti saavutettavia kamarimusiikkikonsertteja Kino Tapiolan ainutlaatuisessa miljöössä. Kevään 2020 vierailijoihin kuuluvat Janne Nisonen, Linda Suolahti, Atte Kilpeläinen, Kamus-kvartetti sekä huippujazzarit Mikko "Gunu" Karjalainen, Verneri Pohjola ja Ville Herrala. Olemme iloisia saadessamme tehdä jälleen yhteistyötä Espoo Ciné -festivaalin kanssa 6.5. konsertissa, joillon Kamus-kvartetin esiintymisen yhteydessä nähdään Yaron Zilbermanin elokuva A Late Quartet.


Konserttisarjan ovat suunnitelleet Hanna Hohti, Markus Hohti, Liina-Mari Raivola ja Petja Kainulainen, joita nähdään myös esiintyjinä kevään konserteissa. Konserttisarjaa tukevat Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus ja Espoon kaupunki.

 

1 h 30 min
 

  

Ohjelmisto ja aukioloajat


Kesäkaudella näytöksiä on ke ja pe-su, avaamme aina tuntia ennen päivän ensimmäisen elokuvan alkua.

Viihtyisä terassimme on pääsääntöisesti auki klo 21 asti (paitsi sunnuntaisin, jolloin suljemme viimeisen elokuvan alettua).

 

Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

 

Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


 
 

Yhteystiedot
Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (teatterin lipunmyynti, aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
Avoinna kesäkaudella näytöspäivinä tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua, terassi sulkee illalla klo 21
(paitsi sunnuntaina, jolloin suljemme viimeisen elokuvan alettua).

Ota yhteyttä

 

Näytä ostoskori