Ladataan traileria...

Maryam

(The Perfect Candidate)

Tervetuloa elokuviin! Näytöksiin myydään vain 50 paikkaa (eli 1/4 osa salikapasiteesta) ja tämän elokuvan liput ovat toistaiseksi vain myynnissä ilman varausmahdollisuutta, jotta halukkaat varmasti pääsevät elokuviin jonottamatta. Suosittelemme siis ostamaan liput etukäteen verkosta! Kerromme kyllä jos näytös on loppuunmyyty, muutoin tilaa on ja lippuja saa vielä paikan päältäkin:)

***

"Saudi-Arabian ensimmäisen naisohjaajan Maryam-elokuva tuottaa hyvää mieltä ja herättää toiveita. Al Mansour havainnollistaa yhteiskunnan absurdeja raja-aitoja miesten ja naisten sekä kodin ja julkisen tilan välillä." 4/5 HS

Maryam pitää työstään pienessä sairaalassa Saudi-Arabian maaseudulla, vaikka osa miespotilaista kieltäytyykin hänen hoidostaan. Kun kutsu tulee kansainväliseen lääkärikonferenssiin,  tuntee hän vihdoin itsensä arvostetuksi. Ilo muuttuu nopeasti pettymykseksi, kun viranomaiset vaativat häneltä isän suostumusta matkaan liian lyhyellä varoitusajalla.  Pettynyt Maryam päättää ottaa asiat omiin käsiinsä ja ilmoittautuu ehdokkaaksi tuleviin kunnallisvaaleihin haastaakseen patriarkaaliset perinteet.

Ohjaaja Haifaa al Mansour on Saudi-Arabian ensimmäinen naisohjaaja ja hänen esikoiselokuvansa Vihreä polkupyörä (Wadjda) ensimmäinen Saudi-Arabiassa kuvattu elokuva. Se oli samalla hänen kansainvälinen läpimurtonsa voittaen palkintoja mm. Venetsiassa. Maryam nähtiin Venetsian ja Toronton elokuvajuhlien ohjelmistossa syksyllä 2019.

 

"Viihdyttävä ja usein yllättävän hauska katsaus Saudi-Arabian naisten tilanteeseen […] yhteiskunnallista muutosta yksilön näkökulmasta, modernilla twistillä.

Maryam on kieltämättä mielenkiintoinen elokuva. Sen kuvaus naisten asemasta on harmillisen ajankohtainen vielä nykypäivänäkin, mutta Al-Mansour ei koskaan alenna hahmojaan uhreiksi. Saudi-Arabian naisten tilanne ja maan epätasa-arvoisuus tuodaan esille hyvin mutta ilman turhaa dramatisointia ja sensaationtavoittelua. Maryam on yllättävän tavallinen elokuva ja ehkä elokuvan radikaalein elementti on sen ajatus siitä, että muutos alkaa yksilön tasolta.

Mila Al Zahrani loistaa pääosassa Maryamin roolissa. Maryam on samastuttava hahmo, joka tuo yksilön kamppailun Saudi-Arabian epätasa-arvoisuuden keskellä uskottavasti valkokankaalle. Maryam ei ole perinteinen ”voimakas nainen” vaan tavallinen nainen, josta tulee tahtomattaan symboli suuremmalle aatteelle.

[…] lämmin ja ennenkaikkea optimistinen elokuva yhden naisen taistelusta naisvihaa vastaan." 

Episodi

"Elokuvan yksi tehtävä on avata ovia vieraisiin maailmoihin. Hollywoodin ylivallan varjossa se vain pääsee usein unohtumaan.

Haifaa Al Mansour on Saudi-Arabian ensimmäinen naispuolinen elokuvaohjaaja ja ylipäätään maan yksi harvoista elokuvantekijöistä, joten hänellä on avaimet käsissään. Hän tuo kotimaansa ihmisten arjen ja elämän vähän lähemmäksi.

– Al Mansour on ohjaajana jo kokenut myös kotimaansa ulkopuolella, ja hän on ohjannut muun muassa elokuvan Frankenstein-kirjailija Mary Shelleystä. Esikoiselokuva Vihreä polkupyörä (2012) teki historiaa Saudi-Arabiassa: se oli ensimmäinen kokonaan siellä kuvattu pitkä elokuva ja tietenkin myös ensimmäinen naisen ohjaus.

Esikoiselokuvan ja Maryamin välissä maassa on jo tapahtunut myönteistä kehitystä, ja se toiveikkuus heijastuu elokuvasta. Hienosti kerrottu tarina saa toivomaan parasta Maryamillekin."

4/5 Helsingin Sanomat

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

 

Ohjaus

Haifaa Al-Mansour

Käsikirjoitus

Haifaa Al-Mansour, Brad Niemann

Rooleissa

Mila Al Zahrani (Maryam), Dae Al Hilali (Selma), Nora Al Awad (Sara), Khalid Abdulraheem (Abdulaziz), Shafi Alharthy (Mohammed), Tareq Al Khaldi (Omar), Khadeeja Mua'th (Khadeeja), Rakan Abdulhaman (Majid), Nojoud Ahmed (Dr. Abeer), Naser Al Algeel (Male Nurse 1)

Kieli

orig.

Tekstitys

suomi/ruotsi

 

 

1 h 44 min K-7 Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
 

  

Ohjelmisto ja aukioloajat


Kesäkaudella näytöksiä on ke ja pe-su, avaamme aina tuntia ennen päivän ensimmäisen elokuvan alkua.

Viihtyisä terassimme on pääsääntöisesti auki klo 21 asti (paitsi sunnuntaisin, jolloin suljemme viimeisen elokuvan alettua).

 

Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

 

Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


 
 

Yhteystiedot
Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (teatterin lipunmyynti, aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
Avoinna kesäkaudella näytöspäivinä tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua, terassi sulkee illalla klo 21
(paitsi sunnuntaina, jolloin suljemme viimeisen elokuvan alettua).

Ota yhteyttä

 

Näytä ostoskori